Et tankefullt og stilig anlagt område med luksuriøse blomsterbed og steinhager er stolthet av eieren. Spesielt imponerende er utformingen av territoriet, hvis det alpine lysbildet er laget av seg selv. Tross alt tror de fleste at en slik jobb kun er mulig for en profesjonell designer. Men faktisk, i nærvær av en liten mengde tid, lyst, så vel som planter og nødvendige materialer, kan du skape en interessant steinhage.

Et stykke av Alpene i forstadsområdet

et stykke av Alpene i landetAlpine hill på hytta blir en stadig mer populær del av innredningen, selv små i området med personlige tomter. Tross alt ser vakre steinhøyder seg imponerende ut, og passer perfekt inn i et stilistisk designrom. Enhver Alpine lysbilde er et unikt designobjekt. Det er visse regler for opprettelsen, men stilen, størrelsen, egenskapene til lysbildene er avhengig av smak og kreativitet til skaperen. Sannsynligvis, selv om du bruker fotografier for å lage et alpintegning med egne hender, vil to forskjellige designere få forskjellige endelige varianter.

Grunnlaget for alpinhallen er en stein. Men ikke alle hauger av steiner med vegetasjonspiercing blant dem kalles alpintegler. Det bør være estetisk appell og harmoni. Berghagene er preget av flere typer:

 1. Stenige klipper – Strukturen til alpinhallen inneholder i utgangspunktet steiner. Vegetasjonen er liten, den er skjult i “lommer” og “nisjer”. Urter og blomster kan ikke kalles inkonsekvent.Tsjekkisk rullestift
 2. Fjellhelling – forskjellig i høyde og en haug med steiner av forskjellige størrelser og former. Vegetasjonen er tilstrekkelig, men for det meste er lavvoksende og krypende planter brukt.fjellhelling
 3. Dalen i fjellet – består av store steiner, som er omgitt av en rekke planter. Når du oppretter et slikt lysbilde, får du preferanse til lyse blomstrende planter.dal i fjellet
 4. Gorge – et godt alternativ for design av naturlige troughs. Lag fra store steinblokker og steinete planter.canyon

Alpine åsene med egne hender – hvor skal du begynne?

fantastisk steinhageFør du begynner med å lage en steinhage, må du forberede deg på slikt arbeid. Tross alt, kun ved bilde, blir alpine lysbilder i landskapsdesign med egne hender skapt raskt og enkelt. Prosessen med opprettelse foregår vanligvis av forsiktig forberedelse, som inkluderer flere faser:

 1. Vi velger et sted for overnatting. Valget kan falle på en ujevn overflate eller et tomt område, hvis det ikke er noen naturlige uregelmessigheter. Størrelsen på fjellhagen avhenger av størrelsen på området. Men det er bedre hvis du kan finne et romslig og lyst sted å skape et element av landskapsdesign.
 2. Skisse en skiss på fremtidens steinhage. For å gjøre dette kan du bruke bilder av alpintegler i landstedet, skapt av deg selv. Skissen vil til slutt hjelpe til med resultatet, som opprinnelig ble talt.
 3. Kjøp alle nødvendige materialer for å lage et lysbilde. Stener, land, planter og andre elementer av innredning bør utarbeides samtidig, slik at arbeidet ikke stopper på grunn av mangel på denne eller den komponenten.

Når du velger stedet for fremtidens steinhage, kan du prøve å velge gunstige visninger. Slike skjønnhet kan ikke skjules for alle, det er viktig å flaute det!

Velg steiner og planter for steinhage

alpin bakke i landskapetEnhver alpinhøyd på dacha med egne hender er laget av flere grunnleggende elementer:

 1. Stener – de burde ha proporsjonale lysbilder, fordi store steinblokker på en liten ås vil se latterlig ut og ikke estetisk tiltalende. Designere anbefaler å plukke steiner av forskjellige størrelser, slik at de største ligger på bunnen av bakken, og deretter installerer mindre elementer.steiner til alpinhagen
 2. Planter – velg varianter med forskjellig periodicitet av blomstring. Det er ønskelig at steinhagen blir dekorert med planter med blomstringsperioder fra tidlig vår til sen høst. Dette vil tillate deg å nyte de lyse fargene i komposisjonen i lang tid. I tillegg bør planter være korte og upretensiøse. Tross alt må de overleve blant steinene, selv om de er kunstig stablet opp.ung for den alpine bakken
 3. Busker eller trær – de er vant til å skape sentrum av komposisjonen, for å dekorere toppen av bakken. Velg små trær, dverg busker.Busker og trær for Alpine bakken

Hvordan lage en alpin lysbilde alene?

forbereder et sted for et alpint lysbildeSå, for å skape en vakker steinhage, er alt klart. Det er fortsatt det vanskeligste – utførelsen av lysbildet i hjemmet. Til resultatet snart fornøyd med sin skjønnhet, er det nødvendig å følge enkle anbefalinger:

 1. Oppretting av en ås begynner med en markering av territoriet som er tildelt det. Merkingen utføres ved hjelp av en garn eller et kontrastmateriale som de nødvendige linjene trekkes til. Takket være oppsettet er det mulig å foreta noen tilpasninger til beliggenheten, selv før Alpine-bakken er opprettet. Faktisk, takket være de opprettede linjene er det allerede mulig å evaluere plasseringen av steinhagen fra siden.
 2. Jordforberedelse. Hvis det er leire eller chernozem på stedet, må det dreneres. I dette tilfellet blir jorda fjernet i 30 cm, fyll det resulterende rommet med materialer av store fraksjoner, de er nøye komprimert og jorden er sprinklet ovenfra. Hvis jorda er sandaktig, utføres ikke dette preparatet.legging av steiner og fylling
 3. På stedet må du først plassere de største steinblokker, noe som bør være litt dempet i bakken for et mer realistisk utseende. Plassen mellom steinblokker er fylt med jord, som vil være grunnlaget for neste nivå.
 4. På jordens bredd lå en annen rad med steinblokker. Vanligvis for denne serien er det valgt mindre steiner. Etter at det nødvendige antall nivåer er opprettet, opprettes en topp fra en stor eller flere mellomstore steinblokker.

Når du plasserer store steinblokker, ikke glem å legge litt mellomrom mellom dem, da de plantede plantene trenger et sted for utviklingen av rotsystemet.

Begynn opprettelsen av alpinhagen med egne hender best på høsten. Om vinteren vil landet sette seg ned, så om våren vil det være mulig å fylle tomheten som har oppstått og plante plantene. En kompetent tilnærming vil gjøre det mulig å skape en vakker alpin på din private tomt.

Master klasse for å lage et alpint lysbilde – video

Hemmeligheter for den vellykkede opprettelsen av Alpine-høyden

stilig alpin lysbildeHver landskapsdesigner har visse hemmeligheter som hjelper ham med å skape stilige, effektive og unike elementer når han dekorerer en hage eller parkområde. Men alle disse nyansene kan brukes av nybegynnere. Det er bare på bildet at det alpine lysbildet med hendene for nybegynnere virker som en enkel og konsistent konstruksjon. Faktisk består det av utvalgte elementer, kompetent planlagt plassering og noen få finesser, som bidrar til å oppnå et fantastisk utseende.

At den første steinhagen skapt av egne hender, så utmerket, vi deler noen hemmeligheter med sin harmoniske type:

 1. Å skape en ås er steiner bedre å velge en rase. Bare i dette tilfellet er det mulig å oppnå et naturlig utseende på lysbildet.
 2. Størrelsen på steinene bør tilsvare området av steinhagen. Jo større alpinhøyden er, desto større kan klippene brukes.
 3. Når du velger planter, foretrekker du eviggrønne og lavt voksende arter. I dette tilfellet vil lysbildet i seg selv ikke gå tapt i noen år etter det frodige grøntet av de overgrodde blomstene og busker.
 4. Ideelt sett se blant steinene av barneplanter, så vel som deksler og krypende arter. Blomstrende planter er bedre å velge med små blomster som ikke vil distrahere all oppmerksomhet.
 5. Planter plantene bedre i små hull og fyll det med jord med en liten stein. Dette vil bidra til å forhindre vekst av ugress.
 6. Planter bør plasseres slik at de ikke blokkerer steinbanene.

Til tross for at gresset og blomstene ikke burde blokkere steinene, er det i berghagen alltid vegetasjon som er i forgrunnen.

Utvalg av planter for Alpine-bakkenValget av planter for å skape en alpinbakke gir plass til fantasi, fordi dette elementet i landskapsdesign tillater et opprør av farger, en rekke varianter til tilslutning av motsetninger. Alpine åser etterligter steinete områder, som i naturen er forskjellige. Det viktigste er at bakken har en realistisk utsikt, og hvor bratt, steinete og blomstrende er dets bakker, avhenger bare av forfatterens fantasi. Og det er i denne multifacetedness er selve “zest” som gjorde alpinteglene i moderne hager så populære.

Lag en alpine bakke på egenhånd – video