Dekorasjon forstadsområde sfærisk thujaHyppige besøkende til hagen er thuya globulære. Størrelsen på denne planten kan variere fra flere titalls centimeter til en og en halv meter. Fargen på kronen varierer i forskjellige varianter.

Grow dette dekorative treet er ikke lett. Bare riktig landing og pleie av thuja-kuleformen vil gi henne en sunn tykk krone og en effektiv avrundet form.

arter som tilhører

kombinasjon av globular tuja med andre planterFør du fortsetter med omsorgsanbefalinger, bør du forstå opprinnelsen til tujaen med en avrundet kronform. De er ikke en egen art, men representerer en samling av spesielle avledede varianter. I våre klimatiske forhold har Western Tui-varianter spredt seg. Det er flere forklaringer for dette:

  1. Thujia er kuleformet og upretensiøs og egnet for vekst i vårt land.
  2. Mangfold av denne arten er så flott at det er mulig å velge riktig variant fra de tilgjengelige varianter. I tillegg fortsetter valget av nye varianter til denne dagen.

Globulære former finnes blant andre arter av thuja (japansk, koreansk og andre), men disse varianter er vanskelige å vokse i våre klimatiske forhold i friluft. Ytterligere omsorgs anbefalinger refererer spesielt til globulære varianter av vestlige thui.

Planting og omsorg

seedlings av thuia globularRiktig planting og grooming i hagen bak halsen er en forutsetning for god treutvikling.

Når og hvor skal du plante?

Velge et sted å lande, foretrekker delvis skygge. I skyggen av anlegget vil miste dekorative kvaliteter, vil kronen være sjeldne, og grenene strekker. I områder med korte dagslys kan plantes sfæriske Thuja i et godt opplyst sted, men under betingelsene for en steppe sone for direkte sollys og lav fuktighet vil føre til solbrenthet og nåler knuste. Også negativt anlegget hører til utkast, slik at landingsområdet må beskyttes mot vinden.

Tuya er upretensiøs til jord, men det beste resultatet kan oppnås på friske, moderat fuktige jordarter. På steder med høy grunnvannstilfelle. I bjelkets lavlandet og på lover legges et dreneringslag med tykkelse opp til 20 cm på bunnen av landingsgraven.

I den aktive vegetasjonsfasen går planten i mai, slik at den kan transplanteres tidlig på våren eller høsten. Gruven er tilberedt 2 uker før planting, fuktet og fylt med jordblanding: torv + torv + sand (2: 1: 1). Sammensetningen for transplantasjon kan ytterligere anrikeres med nitroammofisk.

Transplanterte planter som har fylt 5-7 år, sammen med rotklumpen. Nedenfor er en globulær thuja forberedt på transplantasjon.

Rødhalsen er ikke begravet, den bør ligge på jordoverflaten. Etter planting blir plantene vannet daglig i en måned (1 bøtte vann under hvert tre). Det første året etter planting er anlegget følsomt for direkte sollys, så det er skygget med kraftpapir, klut eller solskjerm.

Vanning og løsning

Thuja med en sfærisk krone form er motstandsdyktig mot kort tørke, men dersom planten vokser i lang tid i de betingelser med lite vann, tynner dens krone. Etter en måned etter planting av unge plantene vannes en gang i uken (10 liter for hver plante). I den tørre årstiden hvor mye vanning bør økes til 2 ganger i uken.

For at plantens røtter skal “puste”, etter hver vanning, blir jorden løsnet til en dybde på 10 cm og mulket med torv, spon eller kompost. Tykkelsen på laget av mulch bør være minst 7 cm.

Forberedelse for vinteren

Voksenplanter tolereres godt, selv i frode vintre, og de unge skal dekkes på sen høst med lind, fallne blader eller spesielle agro-materialer. Når lufttemperaturen faller til -5omtrentMed er anlegget i tillegg pakket med en film.

beskjæring

Bevaringen av kronens sfæriske form ble tatt vare på av oppdrettere, så det er ikke nødvendig å forme planten ytterligere. Hver vår blir sanitetsbeskyttelse utført, og de døde og syke grener fjernes. På våren og på slutten av sommeren blir thaiene avskåret, som brukes som gjerdet.

På grunn av den tykke kronen, kan treet støpes lett. En erfaren gartner er i stand til å gi ham ulike former.

Ekstra befruktning

Tui er referert til sakte voksende trær, så gjødsel bør brukes nøye. De første 3 årene av livet etter transplantasjon anbefales ikke. I de påfølgende årene av livet avhenger mengden av gjødsel avhengig av veksthastigheten av treet: under dvergfarge – mindre, for høye – mer.

Eksperter er skeptiske til å introdusere organiske gjødsel for barrtrær. Det er bedre å bruke komplekse gjødsel til salgs.

reproduksjon

Hjemme er propagert av stiklinger. Det utføres på høsten etter at vegetasjonen er avsluttet eller om våren før budåpningen. For planting brukes stegg med en lengde på 50 cm med en godt formet “hæl”. I nedre del av kuttet kutt nålene og behandle med en av de rotdannende forbindelsene.

For planting er en spesiell jordblanding tilberedt: torvjord (1 del) + sand (1 del) + torv (1 del). Stalken er begravet i en fuktet blanding i 3 cm og dekket med en film for å opprettholde fuktighetsnivået. Hvis steklinger utføres i høst, bør det tas hensyn til at plantene er godt opplyste. Vårlandingen, tvert imot, er uklar.

sorterer

Variasjonen av tuja med sfærisk form av kronen er flott. Trær varierer i både størrelse og farge. Nedenfor er bilder av varianter og arter av globular thuja, som er mest distribuert, så vel som deres beskrivelse.

Thuya Globose GloboseGloboza – høy variasjon, høyden på modne planter opp til 1,2-1,5 meter. nåler fargeendringer avhengig av sesong: sommeren er det grønt i vinter – brun. Plantene av denne varianten krever ikke forming – en 5-7 års levetid av treet er sfæriske, en ytterligere økning på 5 cm i høyde og bredde av hvert år, og kronen med alderen blir tykkere.

Thuya globulær DanicaThuya globulær Danica er et lavvoksende utvalg (høyde på voksne trær er opptil 80 cm). Populariteten skyldtes upretensiøsitet, vinterhardhet og evnen til å opprettholde en form uten beskjæring.

Tha sfærisk ReingoldDen har høy Dekorering Reingold klasse. Hovedtrekket i dette anlegget høye (1,5 m) er en uvanlig bartre Farge: rosa om våren, lys gylden om sommeren, og kobber-gul, brun nesten om høsten.

thoy teddy i barnehagenEn av nyhetene med utvelgelsen er Thuya dværg-globulær Teddy-variasjon. Høyden til denne ekstraordinære tette busken når 30 cm, mens atypisk for tui nåler er memorert: glatt, mettet grønt og ikke stikkende. Anlegget er motstandsdyktig mot solbrenthet og mister ikke sin dekorative effekt i lang tid.

Søknad i landskapsdesign

globulær thuja i fjellhagenBred søknad ble funnet av Thuja globulær i landskapsdesign. Disse universale trær kombineres perfekt med andre planter og ulike dekorative gjenstander. På grunn av den langsomme veksten av sammensetningen med Tuyus, holder de lenge et uberørt utseende, så de brukes ofte i mixborders, rockhager og japanske hager.

Dverg varianter vokser godt i beholdere og potter, med hjelpen deres kan du lage en slags nåletrær. Som en kant eller hekk kan du bruke en mellomstor rekke sfæriske thuja.

Videoer av dverg sfærisk tuya