Selv den mest beskjedne metokionen kan dekorere en plenGressdekselet, uten ekstra forsiktighet, vanning eller fôring, blir stor, og noen ganger blir det et problem for eieren av nettstedet. Men slik upretensiøsitet og selvforsyning er bare gyldig med hensyn til ville urter.

Hvis plenen er ødelagt i hagen eller i hagen, blir den en sone med konstant oppmerksomhet.

Hvorfor lage gjødsel til plenen?

Det er flere grunner til tapet av plenen ornamentality, tørrheten av gresset, dens dysterhet og mangel på vekst. Blant de viktigste faktorene – en prosedyre rettet mot å opprettholde området i en godt vedlikeholdt form og presse planter for å danne nytt løvverk.

Med en utvilsomt fordel er en frisyre et alvorlig traume, noe som fører til tap av en del av plater og reduksjon i fotosyntesens intensitet.

PlenpleieEn lignende effekt gressplenopplevelser når man bytter sesong, for eksempel i varm sol eller regnfullt kaldt vær. Ikke den beste måten på en plenstilstand, de mekaniske belastningene blir reflektert. Som andre planter er plenarter utsatt for sykdommer og angrep av ubudne gjester.

Derfor, i tillegg til vanning og vanlige hårklipp, trenger gressdekket gjødsel, og avhengig av sesong er behovet for planter i elementene som er oppnådd, alvorlig annerledes.

Hva gjødsle plenen på våren? Hvordan få det til å vokse, for å opprettholde skjønnhet om sommeren og forberede seg til å gå under snø?

Næringsstoffer og sporstoffer, som stadig trenger planter, finnes i jorda. Intensivt voksende kulturer tømmer substratet, noe som medfører at kvaliteten på plantene forverres. Spesielt er det merkbart på stedene med flerårig vegetasjon, som også refereres til som plener.

Eventuell gjødsel for plenen er utformet:

 • raskere for å overvinne konsekvensene av haircuts eller sesongmessige endringer i været;
 • opprettholde tonen på gressdekselet;
 • forbedre sin dekorativitet;
 • øke motstanden mot sykdommer, skadedyr og ugress.

For etterfylling av jordlagrene bruk komposisjonene som inneholder alt som er nødvendig for vekst og utvikling.

Related  Landing i det åpne bakken og reglene for plantevern

Hva inneholder gjødsel til plenen?

På våren trenger plenen gjødselDe grunnleggende elementene som alle grønne planter trenger, er fosfor, kalium og nitrogen. Hvis du nekter plenen i gjødsel, snart blir det gule flekker på gresset, dekselet blir mindre saftigt og tykt.

Nitrogen er nødvendig for å opprettholde vekstraten, fargelegging av blader og dens konstante fornyelse. Hans plante mottar og tilbringer mer enn andre, og derfor er det ekstremt nødvendig å fylle opp bortkastet mengde.

Det største behovet for denne gjødsel på plenen våren, når gresset er aktivert etter vinter hvileperioden, begynner dannelsen av blader på de gamle rosettene, rotlagene vokser. I vårmånedene utføres nitrogengjødsel minst to ganger. Om sommeren reduseres behovet for dette elementet heller ikke.

Det er viktig å huske at på høsten må bruken av nitrogengjødsel til plenen stoppes, ellers kan en overflod av dette elementet påvirke kvaliteten på dekselet som går under snøen negativt.

Den unge veksten stimulert av nitrogen tåler ikke vintering, den forstyrrer og blir årsaken til utviklingen av sykdommer i hele området. Som et resultat av planters død går tapens integritet og dekorativhet tapt. Og plenenes eier er å arbeidskrevende arbeid på rehabilitering av området og så grøset.

Plen etter høstpåføring av nitrogengjødselInnføringen av fosforgjødsel for plenen på våren gjør gresset grønt tidligere, gjør sitt rotsystem sterkt og forgrenet. Planter som ikke mangler dette elementet, tolererer bedre sommervarme og tørke, danner aktivt nye skudd. Lignende funksjoner for kalium. Det, som fosfor, kan brukes på plen gress eller i begynnelsen av sesongen, om våren eller om høsten.

Det optimale forholdet mellom makroelementer i gjødsel til plen er vanskelig å beregne, og den feil valgte sammensetningen kan ikke gi fordel, men skade plantingen. Derfor anbefaler eksperter bruk av komplekse midler beregnet for en bestemt sesong.

Gjødsel til plener Fertik: gjødsel fra vår til høst

Gressbehandling med gjødselKomplekse gjødsel er utviklet under hensyn til alle plantens behov. Slike blandinger kan fremstilles i granulær form for påføring på bakken. Alternativt gir produsenten behovet for å fortynne produktet, deretter gjødselen utføres ved hjelp av en sprinkler.

Related  Solens gave – goldenrod

Flytende fôring er en rask måte å fylle på næringsstofftilførselen. Granulert gjødsel for plen har en lengre varig effekt, siden de aktive stoffene kommer inn i jorden ikke fullt ut, men som de enkelte partikler oppløses. Som et resultat kan topp dressing gjøres mindre ofte, uten frykt for forverring av jordkvaliteten og tap av dekorative kvalitet på gressdekselet.

I dag har gartnere de midler der elementskomposisjonen er valgt på en slik måte at den nøyaktig tilsvarer gressens behov i vårsommer og høstperiode.

Et eksempel på dette er gjødsel til Fertika plenen. I linjen for å mate plen gresser to produkter, inkludert de viktigste makro og mikroelementer og fullt klar til bruk.

Gjødsel i pelletsDesignet for bruk i vårgjødsel for plenen av denne serien:

 • øker tetthet av gressdekselet;
 • forbedrer farge, juiciness av den grønne delen av planter;
 • aktiverer veksten av gress;
 • hjelper plenen motstå veksten av ugress, mos, utseendet av skadedyr og sykdommer;
 • opprettholder plantens tone og deres motstand mot ugunstige forhold.

Nitrogen, fosfor og kalium i omtrentlig forhold 1: 1: 2 er inkludert i sammensetningen som brukes til toppdressing. Jorden introduseres ikke bare i jordforsyningsanleggene med grunnleggende elementer, men fyller på substratet med et sett av viktige sporstoffer. På våren blir det innført gjødsel for plener umiddelbart, når jorden er fri for snø. Den siste behandlingen utføres i august. Og videre, i henhold til kravene til anlegget, må du endre sammensetningen.

Den siste søknaden av gjødsel er i augustStørstedelen av nitrogen bør falle i jorden om våren og sommeren. Derfor blir mengden halvert i den andre gjødsel til Fertika-plenen som er beregnet til høsten, men andelen fosfor og kalium øker.

Dette utvalg av komponenter hjelper:

 • styrke immuniteten til plen gress;
 • Den beste opphopningen av næringsstoffer, som er ekstremt nødvendig i høst-vinterperioden;
 • helt lagre plenen og til og med forbedre kvaliteten i neste sesong.

Related  Hvordan vokse en stately kjekk cedar på nettstedet ditt

Denne komplekse sammensetningen brukes ikke bare til høstfôring fra august til november, men det vil være nyttig når man legger til et nytt plenområde.

Hvordan lage gjødsel for plenen?

Gjødsel er tilsatt etter hvert sekund hårklippSpørsmålet: “Gjødsel gressplenen om våren?”, Mange gartnere glemmer korrektheten av gjennomføringen av gjødsling.

Enhver, selv den mest effektive måten, vil være ubrukelig hvis gjødsel kommer i grunnen i uegnet vær eller at det sprer seg gjennom jorda vil være ujevnt.

Uansett hvordan fôringen utføres, manuelt eller ved hjelp av mekaniserte midler, er det viktig å være styrt av flere regler:

 1. Vårt topp dressing utføres når snøen er helt borte, og plenen blir ryddet av fjorårets rotete vegetasjon og løvverk.
 2. I løpet av den raske veksten av gressplenen gis det gressblanding etter hvert sekund, mens du gjør to passerer langs og over hele siden, ved å bruke halvparten av det nødvendige volumet av granulat.
 3. Etter hver behandling av plenen blir vannet vannet, men under regnet er det bedre å midlertidig gi opp fôring. Kontakten til gjødsel med vått løv truer med å skade bladplaten. Den samme faren eksisterer i en varm, tørr periode.

Etter påføring av gjødsel, må plenen kaste utI løpet av sesongen kan plenen, avhengig av dens type, intensiteten av slitasje på gressdekselet, jordens sammensetning og andre faktorer, ta fra en til fem ekstra dressinger. Gjødsel for plener er alltid introdusert etter klipping, og den siste behandlingen utføres best noen uker før utbruddet av vedvarende forkjølelse.

Siden gjødsel er et kjemisk aktivt produkt, mens granulene ikke oppløses og faller i bakken, er det bedre å begrense tilgangen av barn og kjæledyr til gresset. Dette eliminerer risikoen for forgiftning, uønskede hudreaksjoner og andre problemer.

Video om gjødsel for plener