Hage av ånderEn av de bemerkelsesverdige grønne plantene av den shrubby typen, som er svært utbredt i hage- og lastebilbruk, er spiraea. På grunn av den enorme blomstringen, et lite krav til jordfruktbarhet, og også upretensiøs for dyrking, kan det lønnsomt forandre et landskap. Tallrike arter av spiraea med bilder gir muligheten til å se skjønnheten og harmonien til en fantastisk busk, spesielt med sin korrekte og kompetente arrangement i hagen.

Vanligvis tilhører hvit spirea slekten av prydbusker av den rosa familien, og har en løvtype med et grunt og knust rotsystem. Navnet Spiraea stammer fra det greske σπειρα, som i oversettelse betyr “spiral”. Grener av denne busk kan være forskjellige – krypende, spre eller rett, med farge fra lys til brunt. Små knopper er både spisse og ovale, med flere skalaer, og bladene viser seg å være vanlig petiolat med tre til fem lober. Unge skudd og skudd er vanligvis lysgrønne i farge, og i enkelte arter er de rødaktige, gulaktige og til og med litt brune.

Spiraea Grey Grefshem – skjønnhet i enhver hage

Spirea GrefsheimDenne lövende busk har vakre, langstrakte grener, hvor det ligger paraplyblomstrer av dobbel type. Den største varigheten av blomstring i busken i mai-juni, når den er nesten helt dekket med utsøkte, spisse blomstrer. I dag Grey Grefshem Spirea, hvis bilde lar deg se all sin skjønnhet, kan kjøpes på spesialiserte blomsterbutikker.

På grunn av den raske veksten, vil det i løpet av et år være så godt som eiere med rikelig blomstring. Her må man huske at denne spiraea-arten er lyselskende og tolererer ikke sterk skygging. Imidlertid er denne busk en utmerket honning plante, som er kjent for erfarne biavlere.

Utsøkt Spiraea

Eiketrær spiraea midt i blomstringLange ribbet skudd av denne spiraea-arten i kombinasjon med en interessant løv av grønn-grå farge med denticles skiller det gunstig fra alle andre. Busken i høyden når 2 meter, men i vekstsesongen, under vekten av blomsterstanden, har grenene en tendens til nesten til bakken, og derfor fra siden kan det virke som en rund busk. De første blomstene blomstrer i begynnelsen av mai, hvorpå spirea blomstrer i ca 25-30 dager, gleder øyet rundt de utsøkte blomstringene.

Related  Vi blir kjent med varianter av Terry Pelargonium fra bilder og beskrivelser

Det bør bemerkes at spiraea Dubravkolistnaya vokser spesielt godt på rike jord og er svært følsomt for vanning, noe som bør være vanlig. Denne sorten er ganske vinterharde, og derfor kan et slikt spire dyrkes i nordområdets breddegrader. Ved dyrking av planten, anbefales det også å bøye treskuffen med torv, noe som gjør det mulig å holde fuktighet godt og forhindre at jorden blir dekket med en tørr skorpe.

Den unike Arguth spirea

Blomstrende Argut's spireaEn veldig vakker plante som godt tolererer en haircut, og også gleder omgivelsene med en lys og frodig vårblomstring er Argutta’s spiraea, et bilde som presenteres i artikkelen. Grasiøse tynne greiner svinger litt under vekten av blomster, som er mange umbelliformblomstrer. Et karakteristisk trekk ved denne spiraea er at årlig vekst er liten, bare 20 cm, og derfor vokser den ganske langsomt.

Denne busken passer for både urbane og utendørs landskapsarbeid, da det tåler en liten skygge. Plante kan være enten individuelt eller i grupper, og danner vakre smug i et parkområde eller en grønn hage.

Nippon spirea med spisse “pigger”

Nippon spirea i smugI motsetning til andre arter av disse plantene, har Nippon spirea ikke hvite, men hvite gule blomsterstillinger, som samles i store klynger, som ligger på toppen av grener. Bueformede grener kan nå en lengde på 2 meter, og i girten kan busken til og med selv ha 2,5 meter, så den er vanligvis plassert separat. Blossoms busker senere enn sine brødre, allerede i slutten av juni og gleder folk med sine lyse farger i 15-20 dager.

Når man snakker om bruksområdet, kan en slik spire ofte bli funnet på steinhager, langs parkveier, frynser og torg. Å dyrke planten er best på våte jordarter, men det er ikke spesielt krevende for mat. Har en ganske rask vekst, som også skiller den blant andre spiralsorter.

Tounbergs spirea – skjønnhet kjenner ingen grenser

Den unike skjeen av ThunbergEn vakker spredende busk som blomstrer fra midten av mai til midten av juni, som et resultat av som i løpet av hele måneden kan du beundre interessante umbellate blomsterstillinger. Det er interessant å merke seg at etter hovedblomstringen faller de ikke av, men endrer seg gradvis til oransje og karmin, og spiraea og går om høsten. På grunn av denne egenskapen, er det Thunberg spirea som ofte dyrkes på husstanden til mange av våre landsmenn.

Related  Bilder av kongelig pelargonium og omsorg for anlegget hjemme

Fra plantens botaniske egenskaper skal man skille mellom god vinterhardhet og røykmotstand. Blant fordelene bør også tilskrives og uten krav til jordens fruktbarhet, god toleranse for trimning, utmerket tørkebestandighet. Hvis jorda er drenert, er dette en stor fordel, fordi spiraea vokser mye raskere.

Midt Spirea

Gentle blomstrer av Spiraea MiddleDenne elegante busk tilhører familien Rosaceae (rosa), og vokser hovedsakelig i Fjernøsten og Sibir. På grunn av sin gode vinterhardhet, fryser den ikke ut og kan vokse på ett sted opptil 15 år. I begynnelsen av sommeren produserer Spiraea Middle sine corymbose blomsterstillinger, som ligger rett langs hele voksende skudd.

Ofte brukes denne busken som en hekk, fordi den tolererer perfekt hårklippet, så det er veldig populært å bruke spesialistene i landskapsdesign. Det kan vokse på nesten alle typer jord, inkludert kalkstein og loam.

Den upretensiøse Spiraea White

Gentle blomstrer av Spiraea MiddleUnikt og veldig vakkert spirea White har biseksuelle blomsterstandarter, som blomstre tidlig på våren og har en utpreget snøhvit farge. Blomstene her er hvite og ser ut som ekte druer som blomstrer i svært lang tid. Denne typen plante finnes i foten av Kaukasus, i Korea, Kina og til og med i Japan, som alle kan tåle lave temperaturer.

Bladene på planten er lanserte typer, som minner om stjerner. Høyden på buskene når 1,5 meter, men trenger tilstrekkelig belysning, så det er best å plassere det på sørsiden av området. Heldigvis er det ingen spesifikke jordkrav for denne busk, så denne spirea er veldig upretensiøs for dyrking.

Spiraea japansk

Japansk spireaDen lyse gule fargen på denne planten gleder seg godt, øker stemningen til forbipasserende og setter selv det mest vanlige landskapet til en unik og ekstremt vakker. I dag kan en slik busk finnes både i parker og i torgene i mange byer, og ofte foretrekker vanlige eiere av private hus også å plante det i hjemmet.

Denne typen plante passer best for dekorering av fortauskanter, og tolererer perfekt hårklippet, inkludert kort hår.

Det skal bemerkes at Japans spiraea nå er funnet på hele den nordlige halvkule, fordi det er upretensiøst å dyrke og ta vare på det.

Related  Hvordan vokse en stately kjekk cedar på nettstedet ditt

Den unike Spirea Bumalda

Lyseblader av Spirea BumaldEn interessant hybrid som stammer fra å krysse den hvite blomstrede og japanske spiraea er Spirea Bumalda, hvor bildet best viser alle skjønnhet og prakt av planten. Den unike og unike egenskapen i fargen skyldes det faktum at her kan du se grønne og ferskenfarger som skaper et fantastisk utvalg av unike komposisjoner.

Høyden til en slik plante overstiger vanligvis ikke 1 meter, så det refererer spesielt til busker av dekorativ type. Samtidig er det ikke lett å vokse, da denne typen spiraea er ganske krevende både for jord og for systematisk vanning.

Utsøkt Billard Spire

Billard's SpireaVakre Billard spirea, bildet av dette kan ses her, er et hybrid utvalg med vakre oransje røde blader, som gradvis blir gule, noe som er veldig behagelig for øynene til sine mestere. Alle blomster samles i små paraplyer med rosa farge, som blomstrer ganske sent, men dette anlegget mister ikke sin attraktivitet i det hele tatt.

Det er bemerkelsesverdig at inflorescence her er konisk, opptil 20 cm lang, og de unge skuddene har først en grønn og deretter en rødbrun tinge. På grunn av et betydelig antall rotavkomster, multipliseres det ganske enkelt, samtidig som det har god frostmotstand.

Douglass unike spirea

Frodig Douglas SpireaInteressant løvbusk, som har et veldig vakkert utseende, som det er mye brukt i landskapsdesign. Denne arten spirea begynner å blomstre fra en alder av 3, men etter det vil den vokse og årlig glede øynene med rikelig blomstring i 20 år. Forplantning av Douglas spirea både stiklinger og frø, men oftest er det første alternativet å foretrekke.

Til tross for sin oversjøiske opprinnelse, finnes i dag denne spiraea arten i hager, parker og torg i forskjellige regioner i vårt land.

Upretensiøse planter for hagen – video