Hippeastrum blomster på gårdenAge of Great Discoveries brakte til verden ikke bare mye ny kunnskap om ukjente land og folk, men bidro også til å finne og studere mange familier og arter av ville planter. En av slike kulturer var gippeastrum, bulbous flerårig plante fra det sør-amerikanske kontinentet.

Siden XVI-tallet, da de første prøvene av planten ble oppdaget, endret hippeastrum, forskere, tvister, funn og den aksepterte klassifiseringen mange ganger. Som et resultat har hittil mer enn åtte dusin arter blitt oppdaget, og opptil 2000 spektakulære varianter og hybrider for å dyrke hippeastrum i hagen på vinduskarmen er blitt oppnådd.

Hippeastrum i en krukkeI tillegg til fire hundre år siden, øker interessen for en gippeastrum ikke, og tvert imot øker det bare. Se bare en gang blomstrende Hippeastrum Hippeastrum hortorum eller hage, slag, samlet de fleste av de dyrkede varianter, er det umulig å glemme den enorme levende som på bildet, blomster Hippeastrum høye rette peduncles.

Men i dag inkluderer kulturen alle nye varianter, noen ganger utad, ganske ulikt hippeastrumplanter, kjent for blomsteravlere, med vanlige og dobbelte farger i forskjellige farger. Diameteren av en rund eller konisk pære, avhengig av sort, alder og variasjon, kan være fra 5 til 20 cm.

Siden planten har en distinkt periode med blomstring, vegetasjon og dvalemodus, kan man først se en pil med 2-6 store knopper over gryten, deretter blåses åpent og holdes i opptil 3 uker.

Hippeastrum leopoldiiNår blomstringen er i full gang, og nesten alle blomstene i hippeastrumet, som i bildet, åpnes, begynner veksten av langstrakte tette blad. Den etterfølgende dvalemodus, når det kan virke som utvikling og vekst av pæren har stoppet, varer opptil tre måneder. Faktisk er dette den mest avgjørende tiden der grunnlaget for den fremtidige blomstringen legges, og budet rudimentet og blomsterknuten blir dannet.

Hippeastrum angustifloiumHippeastrum i dag – er drømmen for mange amatør gartnere, men med dyktig tilnærming og kunnskap om hvordan man skal ta vare på Hippeastrum, kan oppnå jevne og blomstrende planter, og reproduksjon i hjemmet.

Velger en pære av hippeastrum i hagen

Hippeastrum papilioPledges av rikelig blomstring og rask vekst av hippeastrum blir en stor sunn pære, som må undersøkes nøye før oppkjøp eller planting.

Om god tilstand og beredskap for blomstring sier tett, tilstøtende til hverandre skalerer uten spor av mugg, flabbethet eller fuktighet på overflaten. Topplaget består av tørre skalaer av en gyldenbrun nyanse.

Rødene til de levende, klare til å plante pærer er elastiske, sunne, uten svette og spor av forfall. Hvis rotsystemet i hagen gippeastrum har tørket opp, skadet av sykdommer eller skadedyr, er det nødvendig:

  • fjerne ikke-gunstige røtter;
  • dryss kuttet med karbonpulver rikelig og behandle med et soppdrepende middel.

Hippeastrum i hagenSvakhet i skalaene signalerer at pæren ennå ikke er gjenopprettet fra forrige blomstring, i dette tilfellet må den plantes i næringsrik jord, og gir planten riktig befruktning.

Helsen til planten i gryten sier elasticiteten og lysstyrken til bladene, en tett blomsterpike og en overflod, som på bildet, av hippeastrumets farger.

Hvordan ta vare på hippeastrum?

Hippeastrum pardinumNår planten blomstrer og slipper ut bladene, vil det være behagelig i godt opplyste steder, hvor den daglige temperaturen varierer mellom 18-25 ° C og om natten faller ikke under 18 ° C. For dvaletiden overføres potten til et kjølig, mørkt rom. Optimal, hvis temperaturen i det er 10-14 ° C, og luften vil være tørr.

For rikelig blomstring hage Hippeastrum krever sterkt lys, spesielt i varmt vær planter kan skjule, men det er mye mer smertefullt enn solen midt på dagen, denne type pære bærer et opphold med en mangel på belysning.

  • Det første tegn på ubehag vil være pallor og sløvhet, blomst og stengel.
  • Og hvis blomsten er i skyggen i den vegetative perioden, kan hippeastrum helt nekte å blomstre, da pæren ikke kan gjenopprette etter blomstring og få en ny forsyning av energi og energi.

Mens hippeastrum gleder blomsterhandleren med løvverk og lyse farger, blir den vannet rikelig, samtidig som det sikres at fuktighet ikke stagnerer og ikke kan skade røttene. Vanning utføres i en skuff eller pent under en pære. Ikke la fuktigheten komme på bladene og peduncles. Etter vannet løsner jorda for å unngå dannelse av en tett skare.

Hippeastrum psittacinumHvordan ta vare på hippeastrum under “dvalemodus”, fordi pæren ikke viser noen tegn på liv? Etter at den siste blomsten svinder, blir stammen avskåret og fjernet helt når den tørker. På samme tid, redusere hyppigheten og intensiteten av vanning. Wilting blader er et tegn for å stoppe fuktighet og planten er klar til å gå på pensjon. På denne tiden pæren akkumulerer styrke, blir tett, elastisk.

Varigheten av dvalemodusperioden er fra 6 til 12 uker, og hele tiden må pærene forbli i mørket ved lav temperatur. Vanning utføres når det er absolutt nødvendig, hvis det er en trussel om å tørke opp røttene. I pærer av hippeastrum i hagen, som gir barn, før de sendes i ro, separeres avkomene og plantene plantes i separate potter.

Hippeastrum reginaeJorden for hagehippeastrum skal være veldig næringsrik, fuktighetskrevende og sprø. Bulbous plante føles flott i blandingen:

  • 1 del av sod land;
  • 2 deler humus;
  • 1 del av høy kvalitet torv.

For å redusere surheten i jorda, legges benmel til, vil treaske være et godt næringsstoff, når det plantes i jorden, kan doble superfosfat eller en kompleks gjødsel til pæreformede stoffer bli introdusert. Dette betyr at en hvilken som helst egnet sammensetning med en overvekt av kalium og fosfor brukes til å støtte planten under blomstring og vegetasjon. Fôring i denne perioden utføres to ganger i måneden.

Nippeastrum reticulatumEgenheten ved å plante hippeastrum består i valg av ikke bare jordblandingen, men også kapasiteten til pæren. Hvis pæren er i en for bred pott, vil den perfekt vekt, gi rikelig med løvverk og barn, men kan ikke blomstre. Derfor er diameteren av den beste potten bare et par centimeter større enn størrelsen på pæren selv.

For hage Hippeastrum nØdvendige drenering av små leirepellets 2-3 cm tykt. Deretter fyller en kjegleformet haug med jord som er plassert bulben og, rettet på røtter dekkes med jord. I dette tilfellet bør det meste av pæren stige over bakkenivå.

Siden aktivt produserende blomsterhippeastrum, som på bildet, krever rikelig mat og i en årstid danner et kraftig rotsystem, må transplantasjonsplanter være i 1-2 år.

Blomsterseng i villaområdetI sommermånedene plantes effektive pæreplanter ofte i åpen bakke. I hagen utvikler hippeastrumene seg godt, og i noen tilfeller kaster sterke voksne pærer ut nye peduncles. Blomsterkulturer la merke til at det i det åpne området er mer sannsynlig at pærer danner planter, og pollinering er vanlig, noe som gjør det mulig å spre en favorittblomst ikke bare av barn, men også av frø.

Omsorg for hippeastrum i hagen eller på loggia er det samme som hjemme. Imidlertid blir bekymringene fra floriculturalisten i dette tilfellet lagt til:

  • behovet for grundig luke;
  • beskyttelse av planter mot sykdommer og skadedyr;
  • Beskyttende landinger under kaldt vær.

Hippeastrum vittatumNår du finner hippeastrums i hagen, er det lettere å spore slutten av vekstsesongen og forberede pærene for resten. Med en nedgang i lufttemperaturen begynner bladene å falme, vanning er begrenset, og befruktning stoppes for en måned før “dvalemodus”. Før frysing på høsten, blir pærene klar for “vintering” utgravet for videre oppbevaring i det kjølige.

Livssyklusen til gippeastrum – video