Blomsterseng av stauderLandskapsdesign – ikke et område der du kan bli guidet utelukkende av din egen smak. Uten å vurdere hele årstidens dekorativitet, fargestiftende enhet og krevende krav til dyrking av bestemte planter, er det umulig å dekorere blomsterbedet fra stauder. Ikke haste “inn i bassenget med et hode”! Bli kjent med de viktigste prinsippene for landskapsdesign før du dekorerer en blomsterbed av stauder i din sommerbolig!

Blomstersenger: definisjon og konfigurasjon

Blomstene er områdene som kombinerer ornamental, ornamental blomstring, urteaktig og buskete planter, hageveier og små arkitektoniske former. De kan være vanlige – med strenge komposisjonelle linjer, eller landskapsslag – med glatte skisser.

Størrelsen på blomsterbed er svært forskjellige – fra 1 til 1000 kvadratmeter eller mer. Andelen planter med små arkitektoniske former og grønn plen kan også variere. Den “Gyldne andel” er den der det første sifferet er større enn det andre, og summen av første og andre siffer er lik tredje: 3: 5: 8; 8:11:19 og andre.

I henhold til form og metode for enheten, er blomstergårene delt inn i underarter:

 • Modulære blomsterhager
  Blomsterhager, som kombinerer grønne områder, dekorative belegninger (steiner, fliser) og små arkitektoniske former (vaser, fontener og containere).
 • mixborders
  Blandede blomsterbed med vilkårlig bredde og konfigurasjon. Ofte en stripe, ødelagt langs veggen av huset, hagen eller gjerdet.
 • bendelorm
  Flowerbeds, forenet av et generelt prinsipp: farge, plantehøyde, formen på bladene, etc. Som regel blir de plassert isolert, hvor de er best sett.
 • rabatki
  Lang, relativt smale senger (forholdet mellom lengde og bredde er omtrent tre til en), svart-hvitt eller dekorert med geometriske mønstre. Ofte er en del av et komplisert blomsterbed av stauder.
 • fortauskanter
  Smale (10-50 cm) kontinuerlige bånd av kompakte, stunted planter. Ofte brukes til grenser til individuelle deler av en kompleks blomsterhage.
 • steinbed
  Blomstersenger, hvor en kombinasjon av planter og steiner. Ellers kjent som steinhager.
 • Rock hager
  Disse er blomstersenger, grunnlaget for sammensetningen er plantene til den alpine og subalpine flora, plantet på en hevet plattform.

Gruppering av planter

blomster foran en damI verden er det hundrevis av arter av flerårige planter, og de har alle forskjellige krav til vekstforhold: noen upretensiøs – noen krever vanlig omsorg, noen krever rikelig vanning – noen kan ikke tolerere overdreven fuktighet …. Derfor, for å ta vare på noen planter ikke dreper andre gruppen dem riktig! Vær også oppmerksom på din tid. Tenk hvor mye tid du er villig til å vie sine floral komposisjoner.

Generelt er stauder fordelt på tre grupper: upretensiøs, moderat tidskrevende og arbeidsintensiv.

 1. gruppe. Flerårige upretensiøse blomster for en blomsterbed
  Dette er en gruppe planter som ikke krever lys, fuktighet og jordtype. De er resistente mot sykdommer og skadedyr, i mange år de vokser godt på ett sted uten transplantasjon, de er ikke redde for kaldt vær. For å opprettholde blomstersengets skjønnhet, plantet med upretensiøse stauder, er det nok tid og krefter som er nok – vanner i tørre perioder og årlig vårprosessering.
  Det er mange planter i denne gruppen. Dette Aconitum, Brunner, helenium, geranium (eng og ploskolistnaya), gentian, doronicum, gullris, musk mallow, sedum, fizostegiya, Stachys, noen typer valmuer og så videre.
 2. gruppe. Moderat arbeidskraftige blomster for blomsterbed
  Dette er en gruppe planter som ikke krever daglig pleie, men de trenger spesielle vekstforhold, så vel som stauder, som skal plantes hver annen til tre år.
  Den andre gruppen består Aquilegia, brukt, Arabis, maismel, Carnation, Gaillardia, geranium, gentian, lilje Delphinium (forskjellige hybrider). Det inkluderer også en iris, klematis, Macleay, kamille grandiflora, bell, polyanthus roser, phlox, salvie, solhatt.
 3. gruppe. Arbeidskrevende blomster til blomsterbed
  Dette er en kultur som trenger omhyggelig daglig pleie, komplekse oppdrettspraksis, spesielle vekstforhold. Planter av den tredje gruppen er utsatt for sykdommer, redd for forkjølelse og ulike skadedyr.
  Dette de fleste pærer, liljer, gladioler, nesten alle, hyasinter, georginer og krysantemum, begonia, Kempfer, nattlys og andre.

Vakre blomstersenger av stauder: Longline planting

Lagdeling (multilevel) planting tillater verter hage tomt undersøkelsen alle planter i en optimal dekorative form og planter seg – for å oppnå den nødvendige mengden av sollys, uten å konkurrere med hverandre.

Derfor, før planting, gruppere alle plantene i høyde – gi hver gruppe sin plass:

Related  Fantastisk blomst fra familien av cruciferous natt violet

Hvis det er arrangert et ovalt eller rundt blomsterbønne av stauder, kan de høyeste plantene plantes i sentrum. Rundt dem plante en plante av middels høyde. Små fyller stedene som er tomme igjen. Hvis vi snakker om å plante en type mixboard, så plant høye planter i bakgrunnen, og lave planter i forgrunnen.

Hvis ønskelig, ta noen høye planter i forgrunnen eller flytt dem til side for et enkelt show. De vil bli knutepunktene til ornamentet. Unngå straightness. Eksperiment!

Planleggingsarbeid. Ordningen med en blomsterbed fra stauder

Før du begynner planting, må du tegne et blomsterbed ord på papir. Korrekt utformet ordning blomsterbeds av stauder – halv suksess for hele arrangementet!

 • Størrelse på blomsterhage
  Start på distribusjonsområder frie delen. Tenk på hvor mye plass du er villig til å vie til blomsterhagen. Dersom det er ønskelig, bruk av “klassiske” andel, hvor ca 13% av arealet skal settes av til bolig hjem og næringsbygg, 20% for tun og hage husholdning stier, 12-15% under blomsten, 33% under og 23% hage en grønnsakshage.
 • Kontur av blomsterhage
  Bestem ønsket form og bruk et mønster på blomstersiden.
 • Innkvartering av høye og lave planter
  Legg merke til stedet for høye (80-150 cm), middels (40-70 cm) og lave (opptil 30 cm) planter på tegningen.
 • Avstand mellom planter
  Når du utarbeider planen, ta i betraktning at de fleste stauder i mange år vokser på ett sted, noe som betyr at de må forlate ledig plass “for vekst”. For å sikre at blomsthagen ikke virker tom, kan du midlertidig fylle gapet med vakre årganger.
 • fargespekteret
  For å riktig velge fargeskjemaet til det fremtidige blomsterbedet, bruk stykker av farget papir, i henhold til tonen som passer til fargen på de valgte plantene. Hvis du kutter og legger ut papir “busker”, er det ikke noe ønske – mal ordningen med fargede blyanter.
 • Overføring av ordningen “i natura”
  Overfør “i naturen” prosjekteringsandel vil være lettere hvis en papir brudd diagram av kvadrater, og deretter, fikk det mottatte skala “okvadratit” og jord porsjon. Du kan spre bakken med en skarp penn eller limepulver. Etter det vil det ikke være vanskelig å overføre alle linjene i kretsen til bakken. Vil bare identifisere peker på som ifølge planen, vil bli plassert, eller at anlegget.

Related  Lanserer plen og gresspleie

lyapota;)

farger

Når du lager blomsterpreparater, bør du ikke glemme de grunnleggende reglene for fargekonfoni. Det er ikke for ingenting at de sier at bildet av en hage er 99% bestemt av farge.

Før begynnelsen av arbeidet, studer forskjellige bilder av blomsterbed fra stauder og evaluer dine opplevelser. Husk hvordan disse nyanser påvirker en ekstern seer. Beregn alle detaljer og velg!

Oppmerksomhet vær så snill! Navnene på populære planter og fargen på deres blomster kan ses i tabell 1.

fargediagram

“Årstider”: En blomsterbed med kontinuerlig blomstring fra stauder

skjønnhetDessverre, planter, duftende året, ikke eksisterer. Derfor, som ønsker å etablere en seng av kontinuerlige blomstrende planter trenger å bruke ulike biologiske grupper, klart vite hva og når du skal se den mest imponerende. Med dette ofte vanskelig. Tross alt, hvis oppnåelse av blomst effekt i den varme årstiden er det ingen problem (høy, middels og lav vekst staude blomster for blomsterbed våren – sommeren i enhver butikk presentert i et bredt spekter), valg av farger til å dekorere sengene i den kalde årstiden setter ofte uerfarne gartnere vranglås. Det er en løsning! Vi tilbyr deg våre spennende variasjoner over temaet “Fall-Winter”. Kanskje noen av ideene vil finne et sted i hagen din!

høst

Klumba-mnogoletnikov-oseniI begynnelsen av høsten vil hagen bli dekorert med mellomstore og sene varianter av phlox panicle. Etter å ha plantet phloxes i grupper, og etter å ha slått dem med en bonanza, vil du motta en vakker sammensetning fra stauder som krever minimal omsorg.

Ekstremt god på høstsenger og flerårig pære: botaniske tulipaner av forskjellige varianter og hybrider. År etter år vil de utvide seg og bli store sko.

Related  Ta vare på flerårige blomster på sengene

Veldig fin på bakgrunn av høstløvet vil se flerårige planter for blomsterbed, plukke opp tonen i tre “cap”: sitron gul oker, rudbeckia oransje, rødt og brunt helenium.

Tall New England aster – en av de nyeste fargene, danner grunnlaget for hagesammensetningen i november. Takket være et stort antall “ekstra” knopper i blomsten, tåler de lett frost. Rød, hvit, blå og rosa, asters vil ikke miste dekorativitet til snøen.

vinter

vinter stauderVakre blomstersenger av stauder av “vintertid” – ikke en fantasi, men en realitet! Planter som er motstandsdyktige mot kulde, egentlig ikke så mye, men blant dem er det de som har en sterk følelsesmessig innvirkning på en person!

For eksempel, som “Queen of the East” krysantemum. Majestetiske, med lyse doble blomster, er de kjent for ekstremt lang blomstring. De siste varianter av krysantemum begynner å blomstre i september, og slutt, midt på vinteren (på bildet: krysantemum i snøen).

Når fluffy snø faller, er utsikten over krokus og colchicums kjedet til seg selv. Deres fargerike rosa og lilla blomster tåler alvorlige frost. Sprinklet med snø, de holder bare litt på bakken, så rett ut og igjen står som om ingenting hadde skjedd.

I den milde vinteren blomstrer cyclamen fra desember til februar. De er så vakre at de til og med viet en årlig festival i England.

Et ekte symbol på nyttår vil være dekorative busker. Tenk bare på den attraktive kraften av skarlet frukt av cotoneasteren på et hvitt snøteppe, og du vil sikkert plante dem i hagen din. Vellykket kreativitet!

Video: Hvordan lage en mixborder med egne hender