Høst av kaprifol på bakgårdenHoneysuckle er kjent for mange. Innbyggerne i vårt land plante det på husstanden sine tomter. Verdien er ikke bare i smak av bær, men også i deres medisinske egenskaper. Frukter av kaprifol kan hjelpe til med å håndtere mange plager. De er spesielt verdifulle for personer som lider av kardiovaskulære sykdommer. Berger styrker veggene i kapillærene, hjelper med åreforkalkning, høyt blodtrykk og mange andre problemer med kroppen. Folk som bor i områder med høy stråling bakgrunn, er de bare nødvendig.

Men mange av dem som planter honeysuckle på deres side, står overfor et problem – lavt utbytte av bær. Saken er at dyrking av denne busk har sine egne særegenheter. Alle hovedtrinnene må gjøres i høstperioden, når planten går i hvilemodus. Denne artikkelen vil diskutere hvordan du skal ordne med honeysuckle i høst, så vel som planting og transplantasjon. Hvorfor er det nødvendig å utføre alt arbeid med denne busk om høsten? På våren vokser honeysuckle aktivt og danner nye grener. Derfor er det kontraindisert transplantasjon og beskjæring i denne perioden. Ellers vil ikke høsting av bær vente.

Omsorg for kaprifol høsten

Behandlingen av eieren er nødvendig både bare plantet busk, og en som vokser på stedet i mange år. I begge tilfeller omfatter omsorg følgende trinn.

vanning

Vanning og mulching av kaprifol

Jorden rundt bushen skal fuktes hele tiden, spesielt under fruktingsperioden. Den nødvendige mengden vann er 1-1,5 skuffer, og i en tørr sommer vil det være nødvendig å vanne 2-2,5 skuffer for en busk.

Jorden må være fuktig, men overflødig vann er ikke ønskelig. Honeysuckle misliker ikke hverken tørrhet eller overdreven fuktighet.

beskjæring

Dekorativ beskjæring av kaprifolDette er et viktig stadium i veksten av busker, som har sine egne egenskaper. Beskjæring av kaprifolje utføres på forskjellige måter avhengig av variasjonen. Busker som serverer på stedet som hekker, trenger spesielt foryngelse. Beskjæring gir dekorative varianter et vakkert utseende, hjelper intensiv vekst av grønn masse, helbreder og gir styrke. I dette tilfellet må det gjøres hvert fall. På sommeren kutt bare de utstående grenene som ødelegger utseendet. Første gang beskjæringen utføres til ønsket størrelse, så som den vokser for å opprettholde formen. Det hjelper også blomsten til å vokse mer intensivt. For spiselige varianter kreves beskjæring for bedre frukting.

Det er bedre å ikke kutte honeysuckle av spiselige varianter til den når opp til 5-7 år. I tillegg skal beskjæring utføres i dette tilfellet svært nøye, fordi bushen vokser veldig sakte.

Høstforyngelse av kaprifolEtter åtte års levetid bør kaprifolje forynges gjennom sesongen, mens du utfører intensiv tynning. For å forynge honeysuckle av spiselige varianter, må du trimme den øvre gamle delen av skjelettgrenene, og fjern også de tørre grenene og ligge på bakken. Beskjæring utføres bare om høsten og etter at busken har kastet av alle bladene. For å forstå dette problemet og ikke gjøre feil, er det bedre å se en tematisk video på beskjæring av kaprifol på høsten.

Related  Velge de beste varianter av thuja for hekker på tomten

Ekstra befruktning

Klargjøring av topp dressing for kaprifolTil kaprifoljen ga en intens grønn masse og frukt, hver tredje til fire år er det nødvendig å lage organiske gjødsel. For dette er gjødsel, kompost, humus eller kylling gjødsel utmerket.

Løsning og luke

Hver gang etter vanning må jorda rundt buskene løsnes. Du må også slette alle ugressene. I dette tilfellet, ta vare på kaprifol på høsten, fjern ikke løvverk fra jorda rundt rotsystemet. Det hjelper bushen godt å bære kaldt, og gir også ekstra mat.

Hvordan plante en kaprifol på høsten

Forberedelse av et sted for planting av honeysuckleHvis du ikke tidligere har plantet denne busk på hagen din, vil informasjonen nedenfor komme til nytte. Tross alt, som det allerede var sagt ovenfor, kan ikke alle alle få en god høst av kaprifol. Oftest er dette noen bær fra en busk. Saken er at dyrkingen av denne kulturen har sine egne egenskaper.

Så, det neste spørsmålet du trenger å svare på er hvordan du skal plante honeysuckle på høsten. For dette bør følgende anbefalinger følges:

  1. Det første du må gjøre er å finne et passende sted. Honeysuckle liker ikke våt jord, områder med dårlig penetrasjon av sollys. Hvis du vil ha bushen din til å gi både grønn masse og en god høst av frukt, så prøv å finne et sted på stedet der den øvre delen av kaprifolen vil være i solen og den nedre i penumbraen.
  2. Jorden. Honeysuckle liker ikke dårlig ventilert og dårlig jord. Det er best at jorden er drenert, sandaktig og med svak surhet. Hvis det ikke er tilgjengelig, skal en blanding av torv, sand og torv helles i gropen under plantingen.
  3. Nabolag. Det tredje punktet betyr at kaprifol henviser til de avlingene som ikke selvstendig kan produsere frukt. For å få en høst av bær, er det nødvendig å plante noen busker i nærheten.
  4. Tid. Den mest optimale tiden for planting er midten av september.

Related  Dekorer landskapet foran vinduet vil hjelpe det dekorative epleet Nedzwiecki

Hvordan plante kaprifol?

Blomstrende kaprifolje plantet i høstFor å gjøre dette må du forberede en grop som måler 45 x 45 cm. Legg litt humus til det og plant deretter. Deretter bør bushen være godt vannet. Topp opp rødmen. Det er ønskelig å plante tilstøtende busker ikke mindre enn en meter fra hverandre. På samme tid, ikke mer enn ett og et halvt.

Til kaprifol ga en god høst, før planting, må rotsystemet bli gjennomvåt i gjødsløsningen. Når du planter, sørg for å rette alle røttene slik at de ikke blander seg og ikke bøyer seg.

Honeysuckle Transplant på høsten

Høsting kaprifolAlle handlinger under transplantasjonen ligner de som du gjør når du lander. Busker skal plasseres slik at avstanden mellom dem ikke er mindre enn en meter. Putt graven fra 45 til 50 cm dyp. Deretter tilsettes superfosfat eller kaliumsalt. Du kan pre-make organisk gjødsel.

Pass på at rotnetten er plassert på jordnivå.

Transplanting kaprifol i høst er best gjort på sensommeren eller i begynnelsen av september. På dette punktet vokser bushen. Det er alle de viktigste anbefalingene, observering som du kan få en god høst av kaprifol. Har også en utmerket hekk på nettstedet.

Beskjæring av kaprifolje – video