lager för apiaryenUppfödning bin kräver inte bara en ande i sinnet, de köper utrustning för biodling tidigare än en bi-familj. Den minsta uppsättningen innehåller utrustning för att hålla insekter, ta hand om dem och bearbeta honung. Skyddskläder krävs för att undvika att gå med bettmärken.

Vi utrusta bikupan

bikupanEn hyrd eller egen tomt under en apiary representerar en öppen glade på vilken en busk och gräs skördas. Och den viktigaste inventeringen för biodling är en bikup, ett hem för en bamilje. Många nässelfeber klassificeras som horisontella och vertikala strukturer. De varierar i storlek, typ av ramtillägg, boetutrustningar. Men bikupan utan inre fyllning representerar en låda med ett märkligt format. Huset för bin gör det till ett arrangemang. Den första utrustningen för biodling, skapad av egna händer, är ett stativ under bikupan. Käften sätts aldrig på marken, för det är nödvändigt att göra stöd av trä, metall, plast, höjning av ett hus 30 cm från marken.

ramverk installationArrangemang av bikupan kräver att du fyller upp ramarna, där bina kommer att lagra honung. För varje typ av bikupa är dess storlek och antal ramar. Vanligtvis placeras 12 ramar i bikupan. För unga familjer och nybörjare använder älskare småhus med 8 ramar. I en specialaffär där du säljer varor för biodling, kan du köpa bikupor och ramar till dem. Ramarna kan vara trä eller plast. Träramar är lätta att göra själv, men trädet smuler på sommaren, det blir blött och sväller på vintern, det ger lätt in i tänderna hos gnagare.

trädramFördelar med plastramar:

  • stark, när transporten av vargen inte är sönder
  • används i honung för vilken typ som helst;
  • absorberar inte honung, blir inte mögelaktig;
  • ljus.

Bier gillar inte att arbeta med ett vax på plast, men ramverket är väldigt bräckligt och kan inte återställas. Vilken typ av utrustning för biodling att välja, lösa biodlaren.

I den valda ramen fixeras vaxet med hjälp av en trådram. På en tunn, som en tallrik med vax papper kommer bin bygga honungskaka honungskaka.

Related  Sykdom av svin erysipelas är farlig inte bara för djur

Varje bikupa kommer att kräva dukar som skiljer bikakan från locket. Duken representerar en trasa gjord av naturliga textilier. Det återstår att köpa en drinkare och en matare för bin i en butik som säljer allt för apiary och biodling och bikupan är redo för ockupation. Husets övre ram måste målas med ljus oljemålning. Detta är skyddet av brädor från fukt och ett landmärke för honungsbinn som flyger till honung.

Skydd av biodlare

skyddskläderBier skyddar björnbenet från penetration, till och med på bekostnad av sina egna liv. Den oroliga bi är säker på att dö, vilket ger en proboscis i fiendens hud. Därför är skyddskläder vid arbete med bin nödvändig. Det ska vara lätt. Satsen innehåller:

  • en hatt med fält och ett fäst nät av tulle, med en sladd för tätt montering från botten;
  • overall eller enkla kläder som täcker kroppen;
  • handskar, du kan använda vanliga, hushåll, stickade;
  • slutna skor.

Bitesbyar är smärtsamma, men det finns ett sätt att behandla reumatism med bett, eftersom bietens gift verkar som ett läkemedel.

Det bästa skyddet mot bin är beteendet hos biodlaren. Ren, luktande svettkläder, brist på parfym och tobaksmassa kommer att stämma insekterna på ett lugnt sätt. Rörelserna ska vara smidiga, lugna tal.

Utrustning för arbete i en bikupa

biodlare rökFör att kväva bina som skyddar boet, kommer en rök att krävas. Dymar representerar den inuti vilken det finns en kammare med en gitterbotten med smolande kol och grenar. Med hjälp av bälgen sprutas luft in i gallret, en riktad rökstråle kommer ut ur pipen. Rök för bin är en signal av en eld och de, som har skrivit honung i cinden, flyger bort. Vid denna tid serverar biodlaren en öppen bikupa.

Related  Hur man håller en laghöna hemma?

mejselborrningarNär du arbetar, behöver du en speciell bålstjärna, som biodlaren trycker på ramen, rensar luckorna, samlar propolis. Det tar en vit pensel från naturlig hästhår, den sveps bort av bin från ram till pall.box för ramar

För en nybörjare biodlare är det nödvändigt att göra eller köpa en låda för att bära ramar, en apirisk kniv anses alla vara obligatorisk utrustning för biodling.

Apparater för pumpning av honung

extraktorSjälvklart, bier butiken honung för att möta familjens behov. Men de lagrar det mer än 2 gånger än de kan äta. På sommaren arbetar hela bi-familjen med honung. Plocka upp fyllda honungskakor med honung – biodlareens mål. Därför tas 2-3 gånger under sommaren honungsbinnar från nässlor för att pumpa honung. För att göra detta, använd en maskin-honung. Anordningen representerar en tank med en inre roterande ramkonstruktion. Konstruktioner är ackordiella och radiella. Om 4 ramar representerar en parallellpiped installerad inuti hålrummet, är dessa ackordhoney extraktionsmedel. Om honungskakan är installerad från den centrala axeln till perifren, är verktyget radiellt.

sik för honungDessutom krävs en sil som spänner honungen vid evakuering. För att klippa zabrusa behöver du en speciell kniv. En tabell där honungskamrar skrivs ut är en speciell enhet med separata lådor för lagring av lager. Honung hälls i en behållare med ett knäppningsval som ligger längst ner. Alla dessa enheter kan köpas i en butik där de säljer varor för biodling.

Vad kan du göra med egna händer i apiaryen?

dricka skål för binFörst och främst måste du organisera en drickskål för bin i närheten av bikupan. Insekter dricker vatten värms i solen. Från isbrunnen kan de bli dödsfall. Därför är den bästa vattnet ett gammalt träbräda med skåror, som ligger snett och på toppen av det vattendroppar droppe för droppe. En tunn dricks, lockar insekter. Över ett glas vatten vill människor alltid ha en drink. Intraumulation är organiserad endast på vintern.omshanik för bin

Omshanik i varje ort är byggt med hänsyn till många nyanser. Det är bättre att ta råd av erfarna biodlare.

Det är nödvändigt att behärska metoderna för att fixera vaxet på en ram med en sträckt tråd eller linje. Lär dig att bygga en ram under perioden med honungssamling. Men den viktigaste perioden vinterar, som du behöver göra, utrusta dina egna händer med ohshnik.

Related  Hvordan vedlikeholde og fôr ender riktig hjemme

Vi köper nödvändig utrustning för apiary – video