Ducklings från inkubatornOm däggdjuren sitter på murverket vid olika tidpunkter, möjliggör den konstgjorda inkubationen att man samtidigt drar ut ett stort antal jämn, starka ankor. Innan du lägger ägg ägg i en inkubator, hemma måste de samlas in, lagras och kasseras. Endast i detta fall kommer ansträngningarna att vara värda.

Läs också: rätt inkubation av kycklingägg och temperaturregimen!

Samling och lagring av ankaägg för inkubatorn

Anka äggEn stor andel av produktionen av levande kycklingar kommer bara att omfattas av reglerna för insamling och lagring av ägg, samt på hur väl ägaren av huset säkerställer renlighet.

För att undvika utseendet på mögel, parasiter och andra infektioner ändras kullen i boet varje dag. Det är mer praktiskt att göra detta på kvällen och från tidigt på morgonen för att börja samla ankaägg till inkubatorn. Om ett färskt ägg faller på ytan av bakterier insemination alla patogener som är skadliga för den framtida kycklingar växter genom porerna i skalet kommer in i en fuktig varm miljö.

Under den varma årstiden, när äggen inte hotas av hypotermi och död av embryon, samlas de varje timme. Men ju kallare på gatan och i fjäderfähuset, desto oftare bör poultrymannen inspektera lagren av lager.

Omedelbart efter uppsamling, är äggen inte tvättas och i inget fall ska inte rengöras med mekaniska medel som skulle kunna skada integriteten av skalet, och doppades i en antiseptisk lösning. Till dess att ett tillräckligt antal ägg samlas upp placeras de på brickorna med en skarp ände nedåt, vertikalt eller något lutande.

Håll ägg av ängar på en sval platsLagring anka ägg för inkubering i en inkubator vid en temperatur av kanske bara 10-15 ° C och 75-80% relativ fuktighet är inte mer än 8 dagar, eller signifikant minska den procentuella andelen av utsignalen och erhöll kommer att vara svaga kycklingar.

Related  Symptomer på lekmann hønsykdom og reglene for deres behandling

Duck ägg urval för inkubation

Inkubatorn bör endast ta emot valda ägg, som kan identifieras i rätt form, frånvaron av tillväxt eller krusningar på skalet. Duck ägg bör vara ungefär lika stor, smidig och ren.

För att stödja urvalets korrekthet hjälper translucenten. Under detta förfarande, för att lätt identifiera mikroskopiska sprickor, ojämn skal, kasta infertila, gamla eller icke-viabla ägg för andra skäl, såsom mörka fläckar eller mögel inuti äggulan med en spill.

Kontrollera ägget för kycklingarGör anständigt att komma in i inkubatorn av ankor i hemmet, du kan se det:

  • äggula ligger strikt i mitten;
  • proteinet innehåller inte externa inklusioner och är helt transparent när det är synligt;
  • Luftkammaren inuti ägget har små dimensioner och ligger strax under trubbig topp eller bredvid den.

Inkubation av anka ägg hemma

Korrekt läggning av äggAnka ägg i inkubatorn är placerad med en spetsig ände nedåt med en liten lutning. Om det finns ett tillbakadragande av muskandän, placeras ägget på brickan horisontellt. Detta kommer att säkerställa en snabb utveckling av fostret och en större andel av uttag.

I inkubatorn, där det finns en rotation av brickorna, är det bättre att fixa äggen i behållarna preliminärt.

Alla åtgärder som behövs för att ta bort ankaägg i inkubatorn hemma anges i tabellen. Som det är lätt att se, minskar temperaturen genom hela inkubationsperioden gradvis, och fuktigheten ökar tvärtom.Ägginkubationstabell

Detta beror på det faktum att när embryot utvecklas i mitten av cykeln, börjar ägget själv att släppa upp värmen i atmosfären. Förutom att bibehålla den optimala temperaturen för ankaägg, övervakar inkubatorn luftfuktigheten.

Ju närmare de tids pipping kycklingar, desto mer avdunstning av fukt permeation genom porerna i höljet utåt. En okontrollerad process hotar embryoens död, och det kan förebyggas och kylas genom regelbunden sprutning.

Bevattning användning rent vatten eller en svag lösning av kaliumpermanganat, som sprutas från den femte dagen av inkubationen två gånger om dagen under ventilation.

Related  Riktig fôring av smågriser fra 1 til 6 måneder

Med jämna mellanrum fuktas ägget

  • från den 1 till den 14: e dagen – 37,5-38,0 ° C;
  • från den 14: e till den 21: a dagen – 38,0-38,5 ° C;
  • från den 21 till den 26: e dagen – 38,5-39,0 ° C.

Pågår löpande, tills överföringen till utmatningsbrickorna ständigt övergår. Gör detta från 4 till 12 gånger om dagen, beroende på utformningen av inkubatorn och inkubationsperioden.

Periodiskt kontrolleras ägget för utvecklingFör att övervaka status av äggen i inkubatorn till utgångs ankungar, hemma den 8, 13 och 25: e dagen, de utsätts för röntgen av. Ägg, inom vilka inga tecken på utveckling ses, har alla symptom på förstörelse, tas bort.

Om inkubator lastning bisamand ägg, de fjäderfäuppfödare måste veta vad inkubera behöver lite mer tid. Normalt förekommer änglar i inkubatorn efter 33-36 dagar.

Bordet visar hela cykeln för att undvika läggning av ägg tills häcken av muskandekyllorna.Cykel av vård för ankor

Duckling i en inkubator hemma

Vid de första tecknen på nakleva överförs ägg ägg till utmatningsbrickorna. Här läggs de ut horisontellt. De första kycklingarna visas på den 26: e dagen, den senare går oftast i början av 28: e dagen.

Den första ankingen kläckdeNär ängelns slutsats i inkubatorn börjar hemma, precis som i fallet med gusat, är det viktigt att säkerställa god ventilation och överensstämmelse med temperaturregimen. Utsedda nestlar överförs till torrventilerade rum med en temperatur av storleksordningen 20-24 ° C. Här måste ankorna torka ut. Efter avslutad tillbakadragning sorteras fågeln och om nödvändigt avvisas.

Vikt som lämpar sig för vidare underhåll och odling av ankan beror på äggets storlek, med den svängande svängningen inom 55-70 gram. Vid tjugo ankor från inkubatorn står bra på fötterna, är de mobila, skiljer sig i utmärkt aptit och är täckta med jämn kvalitet. Vid undersökning, uppmärksamma renhet ögon och näbb, har försvunnit och har framgångsrikt läkt och navelsträngen tight, inte hängande mage.

Related  Dricksskålar för kaniner från olika material tillverkas av egna händer

Inkubation av andägg – video