vaktel på gårdenDrinkare för vaktel måste uppfylla särskilda krav. Så, ett ordentligt organiserat vattenhål hjälper inte bara till att säkerställa maximal renhet i buret utan även att odla friska fåglar. Dricka kan också köpas i butiken, men det rekommenderas att använda de verktyg som du själv har gjort. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur man gör drinkare för vaktlar med egna händer.

Typer av drinkers och krav på dem

Vaktel, men som någon annan fågel, är den väldigt fylld. Felaktigt organiserade matare och skålar lägger bara till problem för cellföroreningar.

Korrekt skål hjälper till att odla friska fåglar, och även för att minimera smuts i buret själv. De viktigaste typerna av drinkare är kopp, bröstvårtor, droppe och en skål automatisk.

Någon av ovanstående drinkare bör uppfylla följande krav:

 • Storleken beror helt på antalet fåglar, liksom deras ålder.
 • råvaror är bättre att välja miljövänliga och säkra för fåglar;
 • Välj inte trä eller lera som huvudmaterial, och minimera även användningen av metall.
 • Vatten bör vara tillgängligt för fåglar, eftersom fjädern bara bör nå vattnet.
 • Flaskor bör lätt avlägsnas från buret för rengöring.
 • Skålen ska vara stark.

dropp

droppdrivenBröstvårtor för vaktel är ett rör av metall eller plast, placerad horisontellt på golvet. Höjden på strukturen kan variera och variera beroende på fågornas ålder. Så, för vuxna, placeras fåglar högre, för unga djur – lägre. Denna typ av drycker kallas också droppdrycker för vaktlar. Sådana typer av drinkare kan vara med en så kallad droppfångare (behållare, där vattnet kommer från tuten) och utan det.

Dropptankar med vatten kan med rätta betraktas som ett av de mest lämpliga alternativen för dricksskålar. Så deras fördelar är:

 • Vattnet är alltid rent och friskt;
 • Skålen hjälper till att hålla cellen ren.
 • Sådana pialor har en lång livslängd;
 • kan lösa upp vitaminer.

Related  Symtom och behandling av coccidiosis hos broilers

Om du bestämmer dig för att göra en sådan pial själv, följ sedan dessa tips:

 1. Du kan ansluta skålen direkt till rörledningen.
 2. Det är bättre att placera tanken så hög som möjligt så att trycket i rörledningen stiger och därmed fungerar pallen bättre.
 3. För att installera en bröstvårt är det nödvändigt att borra ett hål i röret.
 4. Om du är rädd att installationsplatsen kan läcka, använd en Teflon-tejp i tillverkningsprocessen.
 5. För unga djur (15-25 dagar) är det bättre att använda mjuka bröstvårtor. För mogna fåglar kan du redan använda hårda munstycken.dricka tråg med drift eliminatorer
 6. Droptrummor kan installeras var som helst: De passar perfekt för installation på insidan och utsidan av buret, på väggen och på andra ytor.

Bröstvårtdesign är en av de dyraste drinkarna. Man tror att det är bättre att installera dem med ett stort antal fåglar.

pan

dricksskålar för vaktlarKoppdriven för vaktlar är små i storlek och därför kallas det ofta en mikro-koppskål. Denna skål är en kopp där ett litet tunga är flytande, kopplat till en boll som blockerar vattenflödet. Om det finns vatten kvarstår tungan på ytan, och vatten tränger inte in i behållaren. Om vattnet börjar sluta, ligger tungan på botten, bollen öppnar tillgång till fukt och skålen är fylld med färskt vatten. Sådana skålar är lika lämpliga för mycket unga fåglar, så för vuxna och fåglar.

Designen ska väljas så att den uppfyller kraven för att hålla fåglarna (i en bur eller på golvet), med antalet fåglar, och även efter deras ålder. Quail uppfödare svarar att det är ganska svårt att göra en kopp.

Related  Den optimala temperaturen för att hålla kycklingar under de första dagarna av livet

Från en plastflaska

gör flaskor från en plastflaskaEn dricksbunke av plastflaskor är en av de enklaste versionerna. Plastskålen är en flaska som klipptes horisontellt och fästs på burets vägg. För att göra en plastflaska behöver du en flaska, en burk, en kniv, en borr och en tråd.

För att göra drinkar för naglar med egna händer av plast, följ instruktionerna nedan:

 1. Ta tennburken. Klipp av locket och skärma kanterna så att de inte är skarpa.
 2. Cirka 5-6 cm från botten är det nödvändigt att göra två hål.
 3. I hålen, som senare kommer vara de platser där vattnet kommer från, måste du fästa två skruvmejslar.
 4. Ta en plastflaska och borra några hål runt halsen.
 5. Häll vatten i flaskan, stäng den och lägg den i en vändburk.
 6. Fäst byggnaden till buret med hjälp av tråd.

Utöver det ovanstående finns det också så kallade vakuummodeller. Du kan köpa dem både i affären och göra det själv. Vakuumpalen kallas också en “vaktmaskedryckmaskin”. En vakuumkonstruktion är mer än tillräckligt för att ge vatten för 15-25 vuxna vaktelpersoner.

I praktiken är en sådan skål en behållare på ca 7-10 liter (till exempel en liten kapsel) på vilken strukturen är fastsatt. I det här fallet har den formen av ett lock med en rund rännan. Samlas och fylls med vatten, sammandragningen vänds över och vätska kommer in i spåren.vaktel dricka skål

Marknaden erbjuder många olika drinkar för vaktel. Naturligtvis är det bäst att göra det själv, så du kommer att vara säker på modellens tillförlitlighet, liksom materialets miljövänlighet. De vanligaste typerna är dropp-, kopp- och nippelkonstruktioner som hantverkare kan göra hemma med egna händer. Den enklaste typen är en skål gjord av en plastflaska. En sådan skål är mindre hållbar, men inte mindre användbar.

Related  Foto och beskrivning av kalkonraser

Video om självgjorda dryckeskålar för vaktel