Vid 2 års ålder väger broilers ca 3 kgEn köttfärsare är en kött kyckling eller en hybrid som kräver särskild vård. Hur man matar broilers hemma för att få dietkött, experter råder. Det är viktigt att ge fågeln rätt skötsel från livets första dagar och att slakta.

Särskilda egenskaper för att odla slaktkycklingar

Broiler kycklingarEn fågel som bara har kläckt från en fågel behöver värme och ljus. Kryssaren måste vara 30 Med tjugofyra timmars ljus står en dricksbunke med vatten och foder i form av äggula, smultron, hirs. Under de första två veckorna kikar könerna kontinuerligt matningen och växer snabbt. I mörkret är maten inte synlig.

Aviary för kycklingar ska vara lätt, kull mjuk och ren. Rymliga broilers behöver inte. Medan kycklingarna är små på en kvadratmeter kommer de att passa 18 stycken, vuxna fåglar på denna plåster kommer att förbli till 10. Men det måste finnas god ventilation. Gradvis, med växande av fåglar, expanderas pennan. Walks hönor är inte nödvändiga, de släpps inte ut på gården, effektiviteten av viktökning minskar.Broilerhalt i burar

Ett annat sätt är det cellulära underhållet av slaktkött för kött i hemmet. Sedan i ett litet område kan du rymma många fler individer. Fågelnedslag börjar efter 8 veckor. Varukroppen väger ca 2 kg vid denna tidpunkt, köttet är ömt, dietärt. Efter fem månader för att hålla fågeln på kött är olönsam. Dietära egenskaper är förlorade, gödning tillåter inte snabb viktökning.

Om det inte finns några chanser att skaffa höns, lämnar flera kycklingar och en cockerel ägget för avel. För god överlevnad är det bättre att köpa tio dagars broilers.

Korrekt matning av slaktkycklingar hemma

Fodertråg med matningÄgaren av broilers i dottergården har alltid ett val att mata fågeln med foder från gården och grönsaksgården eller att använda blandat foder av fabriksproduktion. På fjäderfä gårdar får uppfödningen endast utföras av foder, där tillväxthormoner och antibiotika tillsätts för att förebygga sjukdomar. Därför bör ägaren bestämma sig för att mata broilersna hemma, med blandningarna formulerade enligt rekommenderad diet eller blandade foder. Endast köttet kommer att vara smakligare och mer användbart, flätade i grönt gräs, mejeri, spannmålsprodukter som tillagas självständigt.

Avgränsa fåglarnas utvecklingsstadier, för vilka var och en väljs ut från fodermaten:

 • än foderköttungor från födseln;
 • ration av matning efter 20 dagar;
 • andra och efterföljande månader av slaktkyckling.

Podroschenye broilers i buretFör att snabbt gå upp i vikt matas kycklingar och ges mycket vatten. Gödningsperioden åtföljs av vattning. För varje kilo mat som ätas, ska 1, 7 liter rent varmt vatten druckas. Varje vecka, i morgondelen av vatten, tillsätts en rosa lösning av kaliumpermanganat.

När slaktarna matas gräcks de för dem och finhackas. Samlingen ska inte bli ren, den är giftig. För en dag äter ägg i små ålder 1 kg foder per förpackning per dag. Varje dag ökar konsumtionen och är ca 6 kg per utfodring. I detta fall matas 7 dagar kycklingar 8 gånger, sedan en vecka – 6 gånger, upp till 20 dagar – 5 gånger, varje månad – på morgonen och på kvällen. Men i hemmet kan foder i form av kotletter och kokta grönsaker ges oftare, dess kalorivärde är lägre än foder.

När den levande fjäderdräkten växer, bör de inkludera färska kålblad i kosten. De innehåller den svavelhalt som krävs av kycklingarna under denna period.

Om du inte följer reglerna än foderköttar hemma, kommer tid och pengar att slösas bort. Därför är det nödvändigt att följa rekommendationerna från specialister.

Hur man minskar konsumtionen av blandat foder för slaktkött

Feed för broilersI hushållet kommer det alltid att finnas matavfall, rotgrödor, grönt gräs och spannmål, skär från dem, du kan köpa nödvändiga vitaminer och tillskott på apotek. Hur matar du broilers för snabb tillväxt hemma?

Fem recept, hur man odlar en hälsosam boskap:

 1. Använd jästa blandningar av spannmål. För att göra detta, tillsätt 200-300 g pressad bagerisjäst i spannblandningen, lös upp allt i 15 liter vatten, värm i 6 timmar för att förbättra jäsningen. Efter tillsats av grönsaker och kokta rotgrönsaker till 30 kg totalvikt. Använd frisk mat, undvik sura. Proportionerna kan minskas beroende på antalet fetthuvuden. Du kan ge en jästblandning av spannmål utan gröna, men lägg till krossade potatisar.
 2. Dampmashrooms framställs av krossat korn, små flingor, krossade och smuliga smulor och smulor, spannmål, grönsaker och kokta potatis. Ju mer olika kompositionen desto bättre är den ätit. Kan jag foder köttfärs med en kokt potatis? Ibland kan du skämma undan kycklingarna, vilket gör menyn varierad.
 3. För amning i hemmet är det nödvändigt att använda mejeriprodukter. Mjölk hälls färskt, inte surt. Det är också bra att lägga tillbaka, stallost, kärnmjölk, vassle, men inte blanda med mjölk. Samtidigt kan du ge korn.I kosten av broilers bör vara gräs, löv av grönsaker
 4. Friska gröna kan matas inte bara i tvärsnitt. Till fågeln kastade inte ut ur tråget, inte trampat, du kan hänga brösten från färska gröna: maskros, såg, klöver, alfalfa. Är det möjligt att ge spurge till broilers? För dem, denna delikatess. Med vinterhalten i grön mat kommer spiror av spannmålsgrödor – vete, korn.
 5. Överensstämmelse med renlighet. Ge inte fåglarna surt mat. Feeders måste skållas ofta. Mat bör inte vara tillgänglig för att äta vilda fåglar eller gnagare. De kan vara bärare av sjukdomar.

Foder kycklingar upp till en månad ålder

I småbarnsperioden utvecklas höns av höns och broilers på samma matning. Vid denna tidpunkt gjordes en mos av hirs, äggula av kycklingägg med tillsats av krossade grillar som “Artek”. Kornblandningen är 60% av den totala kompositionen. Lådan ska ha vatten och en temperatur på ca 30 grader.

Med innehållet i cellerna bör temperaturen hållas högre, eftersom kycklingarna inte har möjlighet att välja plats. Ett tecken på förkylning är när kycklingarna bildar en “pile-malu”. Om det är varmt, ligger kycklingarna med sina vingar sträckta ut. Temperaturen från 34 grader minskar gradvis till 18.

Mineral tillsats för slaktkycklingarPå den tredje dagen i maten lägg till krossade örter, groddar, örtmjöl till 5 gram per capita. Från den femte dagen visas kockost och mejeriprodukter på menyn. Veckokyllor börjar mata på gnidade morötter och pumpor. Pumpa behövs som ett anthelmintiskt medel, men inte mer än 5 g per kyckling.

Från den tredje till den tjugonde dagen, när man fyller broilers, är det nödvändigt att använda blandad matning “Starter”, den innehåller balanserade och lätt smältbara vitaminer för kycklingar.

Vid utfodring av broilers från 20 dagar är det nödvändigt att tillsätta osmält spannmål och mineraltillskott i form av skalsten, skal, benmjöl. En gång i veckan läggs småsten till svampen för att mala mat i magen. Fåglar angripade galen mat i varje matning.

Korn för uppfödning av slaktkycklingPå så sätt söker de ut prutor, en del av maten och slänger dem ur mataren. Det är bättre att fylla mataren med en tredjedel, gradvis fylla serveringen. Om de matas kycklingarna korrekt, ska de i månaden väga 500-700 gram.

Belysning ska vara de första veckorna dygnet runt, men inte ljus. Lampan kan målas i grön, röd. Ljusbelysning kan orsaka avskalning

De månatliga kycklingarna är redan obekväma, gödningstiden kommer. Hur matar du kycklingbroilers i 1 månad? Nu kan 20% av spannmål ersättas med krossade potatis. Spannblandningen består av hela korn:

 • majs, soja och solros mjöl – 20% vardera;
 • korn – 10%;
 • vete – 25%;
 • ärter – 5%.

Broilers kan klippasEtt oumbärligt villkor för snabb viktökning kommer att vara användningen av de fem tips som publicerats ovan. Att odla sig för vintern om hundra kilo dietkött i landet är ganska möjligt.

Val av livsmedel för broilers – video