Plassering av en biefelle på et treFlytningen av biavleres svømming oppfattes som et problemssituasjon, fordi det på den ene siden er et resultat av naturlig reproduksjon, og på den annen side – risikoen for å miste noen av insekter som lever på apiaryen. Trap for bier er designet for å fange en svømmetur. En enkel enhet som minner om en liten bærbar bikube, er installert på steder der bier er sannsynlig å bli funnet. Og hvis biavleren klarer å skape attraktive forhold for insekter, så etter en grundig inspeksjon, kan de overleve fellen og faller i hendene på en omsorgsfull biavler. I dag er apiaries æret med teknikker som forhindrer dannelsen og flyten av sværmer. Men i noen tilfeller kan dette ikke unngås.

Swarming kan oppstå av flere årsaker, blant annet er ikke bare veksten av bee familien, når den gamle livmoren med en del av arbeideren bier går for å finne nye boliger. Den økte risikoen for svømmemigrasjon er observert i varme år, når det ikke er nok bestikkelse, og når familier holdes i svært trange forhold.

Hva er fellen for bier? Kan jeg gjøre det selv, og hvor å sette det, slik at sannsynligheten for fangst er størst?

Hvordan lage en felle for bier?

Feller for bier fra dekkEffektive feller for bier kan ha en annen enhet og utseende, det viktigste er at de er attraktive for insekter som bestemmer seg for å bosette seg på et nytt sted.

Hvordan skikkelig lage en felle for bier med egne hender? I åpne kilder er det en masse nøyaktige, verifiserte tegninger og ordninger av midlertidige lyskilder for sværmen. Ved å starte et selvstendig arbeid, bør biavleren huske at uansett design, bør det være tilstrekkelig for å imøtekomme biafamilien, men samtidig egnet til å bære og installere på et tre. Derfor er volumet av fellen oftest begrenset til 30-60 liter.

Tegnefeller av kryssfinerAv de eksisterende alternativene er foretrukne vertikale strukturer som ligner en hul. Som et materiale for konstruksjon, er lavbearbeidede varianter av godtørket tre, kryssfiner og sponplater gjeldende. Og byggematerialer og midler for festing og liming bør ikke ha skarpe, avstøtende bier av lukter.

En ekstra attraksjon er festet til fellen, gni de indre overflatene og overflatene med Apiary, propolis, greener balsam eller basilikum. Erfarne biavlere er fylt med bark, som brukes til å dekke eller lim overflaten til en biefelle laget av kryssfinér, fiberboard eller tre.

Hva er utseendet til fellen for bier og dens indre struktur? Utenfor ser det midlertidige lyet for sværmen ut som en boks lukket fra alle sider med ett trykk, utstyrt med en sterk klaff eller lås. Innvendig plasserer biavlrammen rammer med honeycomb og voks, samtidig som de gir en mulighet til å trekke dem fra fellen for overføring til en permanent bikube. For å transportere strukturen, er feller ofte festet til fellene.

Bee felle monteringsskjemaNøkkelen til å skape en felle for bier med egne hender er designtegninger. Hvis de er nøyaktige og utviklet av en kjenner, vil konstruksjonen ikke ta mye tid og vil ikke føre til vanskeligheter, selv for en nybegynner.

I tillegg til den påviste nøyaktige tegningen, for å skape en felle for bier med egne hender vil det bli nødvendig:

 • kryssfinér med en tykkelse på minst 4 mm eller tørket brett på 20 mm;
 • bruski 20 med 20 mm;
 • polystyren for isolasjon av strukturen;
 • materiale for å beskytte felledekselet mot fuktighetstrykk;
 • negler, samt alle verktøyene som trengs i arbeidet.

Arbeidet begynner å forberede alle detaljer på bunnen og skroget laget i henhold til tegningene med egne hender feller for bier:

 1. Skroget og bunnen er forbundet uten hull, men man bør ikke glemme arrangementet av springen. Den er laget på veggen for å gi uhindret tilgang til ett insekt. Oftere som trykk, er et gap på 100 bredder og 10 mm høyt tilveiebrakt.
 2. Rammen i hjørnene er festet med stenger, de samme lamellene med sporene er fylt langs toppen av sideveggene for å installere rammene.
 3. Lokkets del er kuttet ut litt mer enn dimensjonene på foringsrøret, mens broene som utgjør fresingen må festes slik at lokkekroppen er så tett som mulig.
 4. Innersiden av dekselet er isolert med et skumlag. Ytre delen er dekket med en tett fuktsikker film eller takmateriale.
 5. Deretter er lokket festet til en nesten klar felle for bier laget av kryssfiner eller tre.
 6. For å unngå delaminering og deformering av materialet fra fuktigheten av temperaturendringer, skal kropp, bunn og deksel behandles med tørkeolje og tørkes grundig. Etter det er det mulig å male feller i subtile maskerende farger.
 7. For å bære boksen og vedlegget til et tre eller et stativ, skal det leveres passende belter, hengsler eller håndtak.
 8. En ferdig felle for bier er etablert av rammer. Antallet av dem varierer avhengig av konstruksjonen og størrelsen på strukturen. Fremover må nødvendigvis være 1 2 rammer med honningkamper, og så er voksen allerede satt.

Fellehuset er tilstoppet med en renset barkPrefabrikerte, renset fra mulige skadedyr bark dekker kroppen og taket av fellen. I dette skjemaet vil boksen mindre tiltrekke seg oppmerksomheten til ubudne gjester, men bier vil se med stor glede og mestre boligene som presenteres for dem.

Videoen om bienees feller og hvordan man bygger denne enheten med egne hender vil være et nyttig hjelpemiddel for begynnelsen av biavlere, som ikke vil bruke seriøse penger, for å fylle opp befolkningen på sin gård.

Velger plassering og tidspunkt for å sette fellen for bier

Nøye observere oppførselen av deres avdelinger, kan en erfaren biavl med stor sannsynlighet indikere steder hvor hans felle for bier nødvendigvis vil fungere.

Det beste stedet å sette en felle er et solidt tre på kanten av en skog eller i en hage der det er et rent vannfylt bi i nærheten. Bier passer ikke helt opplyste områder uten et snev av en skygge. Å plassere en felle for bier, bør nødvendigvis bli fløyet til sørsiden.Maksimal høyde på felleplasseringen er ikke mer enn 8 meter

Fellenes høyde kan være forskjellig, men biavlerne anbefaler ikke å plassere boksen over 6-8 meter.

Hvis de sværmende biene ikke flyr langt fra bakgården gården, kan fellen plasseres i stedet for deres hyppige nedbør. Et eksempel er en bringebær, et koffert av et sterkt epletre, en furu eller gran som vokser på en gård, et tak eller en skjeve av et bolighus eller en låve. Den eneste tilstanden i dette tilfellet er avstanden fra kraftledninger, hvilke insekter ikke favoriserer.

I nærheten av den installerte fellen, bør det være steder å samle honning eller boksen er festet til trær som er kjent for aktiv blomstring. Det kan være acacia, eple, kastanje, pære, stor plomme og aprikos trær, samt gi de første bestikkene til willows og andre arter av pil.

Feller er plassert på rikelig blomstrende trærNår skal du sette en felle for bier, slik at sannsynligheten for oppgjør i den er maksimal? Det er best å gjennomføre denne operasjonen i et par uker før gjennomsnittlig svømmetur i regionen. I løpet av denne tiden vil bier-speidere ha tid til å inspisere alle gjenstander som er egnet for livet, som vil bli vitne til tilstedeværelsen av individuelle insekter i fellen og spor av deres livsviktige aktivitet.

Feller for bier – video