Foder kycklingarStora, snabbväxande kyckling köttraser i en säsong kan ge familjer saftiga användbara kött och kyckling ägg köttraser till samma diet kommer att lägga ett färskt ägg entusiaster. Moderna raser av kycklingkött och äggkött orientering alla lockar mer uppmärksamhet av ägare av personliga gårdar. Dessa fåglar är starka, tidiga mogna, ganska hårda och anpassar sig lätt till innehållet på sommaren kycklingkoppar.

Karakteristiska egenskaper hos fjäderfä som odlas på kött är stora storlekar, starka ben och balanserad karaktär. Enligt äggproduktionen är många raser av kycklingar av universell kött- och köttspecialisering nästan underlägsen æghönsägghöns och kötthönor är bra höns. För att öka produktiviteten hos fjäderfäbönder används korsar aktivt idag – hybridavkommor från kända raser, med bättre tecken från båda föräldrarna.

Innehållet av kycklingar i bärbara burarTill exempel, för att erhålla många broiler kycklingkors, användes representanter för den välkända och favorit i Ryssland raser av vit Plymouthrock och Cornish kött.

Korn av den Cornish rasen

Korn av den Cornish rasenCornish köttras kycklingar eller Cornish – en gammal, härrör i första hälften av artonhundratalet, ett slags höns i mitten av förra seklet, är allmänt känd inte bara i Storbritannien utan också i hela världen. Fåglarnas popularitet blev vunnet tack vare förmågan att ge utmärkta köttkors.

I dag är vita kornkyllor uppfödda i industriell skala för detta ändamål. Om vi ​​talar om användningen av fåglar i frekventa gårdar är de ganska tidiga, men som alla köttrasar ger de väldigt få ägg.

Från en vit kvinna i ett år är det möjligt att få 100-130 stora bruna ägg. En färgad fågel ger ett ägg med ett brunt eller marmorärt skal.

Kyllor av Plymouth Rock

Kyllor av Plymouth RockEn amerikansk fågel från staten Plymouthrock blev först känd under andra hälften av XIX-talet. Förfäderna av moderna kötthönor var representanter för Brama, Langshan, Cochinhines och andra mindre kända sorter idag.

Hittills kan Plymouthrock kycklingar ha en av åtta acceptabla färger. Industriellt sett planteras vitt lager oftast, och de ljusa företrädarna för denna köttvariant bor på privata gårdar. Populariteten hos en ganska gammal ras uppbärs av fegornas anspråkslöshet, deras uttalade köttorientering och snabb tillväxt. Redan för två månader av livet kan kycklingar från unionen av kycklingar av Plymouthrock och Cornish rasen växa upp till 1,8 kg.

Vuxenkanar väger upp till 4,5 kg och kycklingar ca 3,5 kg. I ett år producerar lager cirka 170 stora ljusbruna ägg.

Slaktkycklingar

SlaktkycklingarAllmänt kända slaktkycklingar är inte en köttras, så många som tror på fjäderfäbönderna. Dessa kors är avkommor av de interna raspar av Plymouthrock och Cornish fåglar. Ibland introduceras andra slaktkycklingar som Jubilee Kuchin, Brahma eller Cochinhin i programmet för slaktkyckling. Sådana kycklingar visar ett rekordköttföreställning, men överför inte deras kvaliteter till avkomman, så de hålls bara tills samling av kommersiell vikt och slakt.

Related  Kan jag laga mat till grisar själv

Kycklingar av Brama

Kycklingar av BramaAtt få köttet från Brahma-kycklingen hör till mitten av seklet innan sist. Amerikanska fåglar föddes på grundval av asiatiska slagsmål, Kichinhins och andra sorter. Extremt stor fågel visade sig vara så intressant att det under 10-15 år lärdes om det i Gamla världen. Och tills nu är kycklingarna av denna ras extremt populära i stora industriparker och bönder.

I världen odlas flera sorter av Brams kycklingar, skillnaderna i färgningen av dessa fåglar, liksom de ovanliga egenskaperna i rasen och definierar dess riktning som dekorativt kött är tydligt synliga i bilden.Chubby Brama

Med moderna standarder kan Brama roosters väga upp till 5 kg och kycklingar ca 4,5 kg. Kvinnor är vackra höns och i ett år kan de ge omkring 120 bruna ägg som väger upp till 60 gram.

Brahmainnehåll i cellerVärt att bli en utsmyckning av en privat gård, anpassar hönnsrasen snabbt till innehållsförhållanden, det är inte lätt och tolererar vinterbrunnen. Fågeln behöver inte stora promenadområden, flyger inte och är idealiskt beläget inte bara med andra raser av höns, men också med andra typer av husdjur.

Kycklingar av Cochin

Kycklingar av CochinKinesiska kyckling ras i Ryssland började förvärva popularitet den senaste tiden, men i mitten av förra seklet hade tid att fungera som en fred mellan Storbritannien och Kina. Tack vare den lummiga fjäderdräkt och extremt stora storleken på fåglarna har varit framgångsrika inte bara bönder och kockar, men även ägare av egendomar land, där kycklingar cochinkina odlades som prydnads.

Representanter för denna köttras snabbt och mycket aktivt vinner. Roosters växer upp till 6 kg, kycklingar några pund lättare. Samtidigt svänger fågeln bra och ger 120 ägg om året med ett brunt skal och ljusgul.

Tuppar av Cochin växer upp till 6 kgOm i första hand Kohinchiny-höns var mestadels svarta eller blåa, föds idag vita och vackra fawnfåglar i gårdarna. Kycklingar med kött eller ägg kött orientering är lätta, lugna, lätt att sameksistera med en annan fågel. Dock måste fjäderfäbönder se till att deras husdjur inte överdriver, annars möter de fetma.

Kycklingar Kuchinsky årsdag

Kycklingar Kuchinsky årsdagFör att döma hönor av hönor brukade Kuchinsky Jubilee uppfödare använda representanter för de bästa sorterna av ägg och kött kött. Som ett resultat blev en fågel med anständigt äggläggning och god köttproduktion erhållen. Äkta universella kycklingar har blivit en gudstjänst för ägare till små privata gårdar och gårdar som växer fjäderfä för personliga behov. Under ett år ger Kuchin hönshöna upp till 240 ägg, och den vuxna befolkningen växer till 3-4 kg levande vikt.

Samtidigt är kvaliteten på Kuchinskaya Yubileynaya-kött bättre än för industriellt uppfödda slaktkycklingar. Fågeln är inte lustig, den kan enkelt uthärda både värme och vinterkyl, det är inte lätt att välja en kost och tidig mognad.

Ett karaktäristiskt drag hos hönansrasen är skillnaden i färgning av män och kvinnor, så att du enkelt kan dela besättningen även vid dygnsåldern.

Röd-tailed miniljönor

Röd-tailed miniljönorBland raserna av kycklingkött och äggköttriktning finns både deras jättar och dvärgar. Uppfödare som fick kycklingar med rödstjärtfisk i Förenade kungariket använde en naturlig mutation, vilket uppenbarades i det faktum att fåglarnas ben var mycket kortare än deras förfäder. Köttkycklingar och köttspecialisering av vikt överstiger inte 1,7 kg och ger 150 bruna ägg per år.

Related  Dyrking av kalkun hjemme – et spørsmål om omhyggelig og interessant

Mini kött kycklingar är mycket populära i europeiska länder. De konsumerar mindre mat, vilket positivt påverkar kostnaden för både kött och äggprodukter, och de är opretentiösa och enkla i innehåll. Idag, förutom den traditionella röda och vita färg kan du se fåglar, klädda i vitt, svart och rött, grått och svart fjädrar med bomull och rökiga färg.

Inuti rasen föds inte minkött kyckling, men brukade producera snabbt växande kors som bevarar föräldravanor. De äter lite och går aktivt upp i vikt.

Hens Faverol

Hens FaverolFavelol kycklingras har spridit sig i Frankrike sedan början av förra seklet. Fågeln fick berömmelse tack vare det ursprungliga utseendet och fantastisk köttkvalitet. Utmärkta konsumentkvaliteter hos fåglar uppskattas fortfarande. Kycklingar av kött-äggras växer i avundsvärd hastighet, når 3-4 kg levande vikt och ger samtidigt upp till 180 bruna ägg som väger inte mindre än 60 gram.

Med utmärkt köttföreställning, i motsats till andra raser av denna riktning, är Favelol hönen utmärkta med ett tunt ben. De anpassar sig snabbt till säsongsvariationer, är lugna men kan få överflödigt fett.

Kycklingar Maran

Kycklingar MaranFranska Marans hönor myasoyaichnye inte alltför bekant för de ryska fjäderfäuppfödare, och i Europa, dessa fåglar är populära på grund av den höga tillväxttakten, de fantastiska färgerna på fjäderdräkt, ljusa, nästan chokladägg och anständiga kvalitetskött.

Ägg kycklingar MaranVuxna fåglar är tillräckligt stora. En lugg kan väga upp till 4, och en kyckling kan väga upp till 3 kilo. I detta fall ger skikten upp till 150 extremt stora, väger upp till 80 gram ägg per år. Unikheten hos rasen av kycklingar är deras färgning. Rasstandarden förutsätter att fåglar kan ha vit, svart, vete, gök eller mögel och gyllene gokdräkter.

Adler rasen av kycklingar

Adler rasen av kycklingarVackra silverfåglar med anständigt ägg och köttproduktivitet föddes i Ryssland. Adlerskaya rasen av kycklingar har en silverfärgad colombiansk färg och börjar bäras redan från sex månader. Under ett år kan skikten producera från 170 till 200 krämägg. Fjäderfä som odlas för kött är naturligtvis sämre än de ursprungligen köttuppfödda könen, men de är också ganska viktiga. Hanen växer till 4 kg och kycklingen till 2,8 kg levande vikt.

Anständigt äggläggning i hönslagret av Adler-rasen av kycklingar kvarstår i 3-4 år, vilket gör att du inte kan byta besättning varje år för att samla in en stor mängd värdefulla kostägg.

Pushkin Hönor

Pushkin HönorSvart-vita Pushkin höns har inte så länge fått status för en ras, men de vann redan uppriktigt respekt från fjäderfäbönder. Vissa kallar även denna mängd köttätande fåglar bäst för personliga gårdar. Och för en sådan åsikt finns det all anledning. För det första skiljer sig kycklingarna från dessa kött av uthållighet och snabb acklimatisering till några, även de hårdaste förhållandena.

Related  Hvorfor legger ikke høner høner, hva skal de gjøre, hva skal de mate?

Pushkin kyckling som väger upp till 2 kgDe är opretentiös, well-to-range själva, hitta mat, brådmogenhet och sticker ut mot anhöriga till hög äggproduktion.

Roosters väger upp till 3 kg, kyckling per kilo lättare. I ett år kan hönan medföra 220 ägg med en ljus kräm eller ett vitt skal. Hönor av denna ras kännetecknas av att en relativt blygsam vikt ger en plump attraktiv slaktkropp.

Kyckling Amrox

Kyckling AmroxKonverterade amerikanska rasen höns Amroks har en karakteristisk “kukushechnuyu” färg, och enligt standard måste varje penna sluta mörkt streck. På grund av de bredare svarta märken på fjäderdräkt honor verkar mörkare än män.

Introducerades i Europa, har kycklingar myasoyaichnogo riktning visade som fina lager, vilket ger upp till 220 ägg per år, samt bra kött fåglar. Vuxen cock växer till 4,5 kg per kg av hönan lättare. Kycklingar har Amroks lugn disposition snabbt vänja sig vid de nya villkoren för frihetsberövande och växer bra.

Kycklingar Holocene

Kycklingar HoloceneEn gammal ras ursprungligen från Rumänien kallades ursprungligen Transylvanian Naked. Men efter förbättringen av infusionen av nytt blod förlorades ursprungsbeteckningen, och förkolningens kycklingar spred sig över hela världen.

Namnet på fågeln fick på grund av den totala frånvaron från halsen av några spår av fjädrar. På resten av kroppen av pennan växer också ojämnt, och vissa delar av kroppen utsätts, liksom halsen av fåglar. Med så ursprungliga utseende kycklingar golosheyki – myasoyaichnaya detta slag regelbundet ge till 150-180 ägg per år och växer upp till 3,5 kg.

Kycklingar av den svarta sorten i Moskva

Kycklingar av den svarta sorten i MoskvaInhemsk ras av kycklingar Moskva myasoyaichnomu svart avser riktning och åtnjuter välförtjänt kärlek till ägare av små gårdar och privata hushåll. De karakteristiska egenskaperna hos rasen kan hänföras till valet av enkelhet flödesinnehåll är möjlig även i områden med hårt klimat, motståndskraft mot vanliga sjukdomar av fjäderfä, samt en ordentlig kött och äggproduktion.

Redan i fyra månaders ålder börjar Moskva svarta kycklingar svälla och i ett år ger upp till 250 ljusbruna eller gräddeägg. Yaytsenoskost bevarade på vintern.

Vuxna kukar och kycklingar är inte lika feta som köttrelaterade, men för fjäderfä visar bra prestanda. Kukens levande vikt lämnar 3,5 kg, kycklingen – 2,5 kg.

Samling av kycklingar av olika raser – video