Familie av geiter på gårdenInnholdet av melkehiter vil gi de syv en kurativ hypoallergen drikke. Oppdrett geiter hjemme for nybegynnere vil ikke virke vanskelig. Av alle kjæledyr anses geiten som den mest upretensiøse. Imidlertid kan et rastløst dyr skade forholdet mellom naboer i lang tid hvis det er lov til å uforsiktig holde det.

Hvordan starte innholdet av en geit i en husholdning

Geit med barnDe fleste oppdrettserier av geiter. Hvis forsiktighetsmålet er å skaffe en verdifull Angora-fluff, må du velge en kjøtt-nedavle for avl. For avl, kan du kjøpe en gravid livmor på riving eller voksen barn. Det er bedre å kjøpe en avkom eller geit fra livmoren, som allerede har bekreftet sine positive egenskaper – kvaliteten på melk eller skjønnheten i fleece. Disse egenskapene overføres til avkom langs maternellinjen.

Har valgt fremtidig sykepleier – ordne det for opphold. Innholdet av geiter hjemme for nybegynnere å organisere enkelt. Vanligvis er geiter halve i stall og går innhold. Skuret vil være tørt og uten utkast. På gulvet bør være et tykt lag av søppel, en benk eller en blokk, å ligge på et rent, tørt sted. I en flokk av geiter holdes uten snor.

Barn melker en geitHø i trough og vann i bassenget er minimum settet. Hvis geiten er på riving, bør eieren vite tiden for lamming. Hvis de unge blir kjøpt, holdes hunnene separat og den første paringen skjer i en og en halv års alder.

Utbyttet av avkomene avhenger direkte av produsentens opprinnelse. Hvis han ble født av en meiergeit, vil avkommet også ha mye melk i yveret.

Hvis en nyfødt ble tatt til et varmt hus umiddelbart etter lamming, ville hans mor ikke godta det. Hun må slikke hvert lam.

Related  I vilka fall ger de mjölkpulver till grisarna?

Den første paringen utføres på 1,5 år gamle kvinnerPå sommeren griser geiter på rampen eller mate ferskt gress. Men ubegrenset vekst av hover vil tvinge minst 4 timer om dagen for å gå på dyret eller regelmessig hov hover. Når det ikke er noen beite, brukes hø, blandet fôr og rotkultur. Om vinteren, er fraværet av høy når fôring av geiter blandet fôr ikke erstattet. Temperaturen i en flokk bør ikke falle under 10 C, for barn, babyer er minst 12 grader.

Avstanden hvor geiten ble plassert må være sterk. Hun undersøker alltid alle hjørner og prøver å forlate. Hvis geitens videre rute legges gjennom gjerdet til naboene, vil det bli en skandale. De beiter dyr med en flokk under oppsyn av en geiter, eller bundet til en pinne. Snakk med dyr vennlig, behandle en skorpe av brød og salt.

Geiter av geiter på beiteEt upretensiøst dyr spiser:

  • gressgress etter luke;
  • kjøkkenavfall;
  • kutte rotkulturer;
  • halm, hø, enggress.

Minimal informasjon om oppdrettsbakterier hjemme gir en ide om geitene til en nybegynner. I fremtiden trenger du å skaffe seg ferdigheter til omsorg, bli kjent med rasjonen av fôring og oppdrett av barn.

Oppdrett, vedlikehold, omsorg for geiter hjemme

Baby geiter på kunstig fôringGode ​​sterke avkom er hentet fra geiten tidlig på våren. For å gjøre dette bør parring gjøres tidlig på høsten. En geit i jakten skjer med en mann ikke på slektslinje. Hvis parringen ikke skjedde, vil dyret igjen etter 15-22 dager bli bekymret. Avkomene vil vises på 147-150 dager. Ta barna skal ha rett. Barnet er tørket, slimet er fjernet fra nesen og munnen, slikker geiten, gjelder for yveret eller melker kolostrummet i den første timen etter fødselen. Hvis temperaturen i barselavdelingen er mindre enn 15 grader, blir barna tatt til et varmt rom og behandlet og desinfisert med jod ved navlestrengen. Hvis barna er på sump, blir de sammen med moren i et varmt rom og deretter går melken til suckling. Ved avl av geiter, gir sugeprøver en sunnere og flere avkom. Opprette en flokk, melk i det første året kan ofres.

Related  Hur man organiserar biodling för nybörjare

Ved kunstig fôring av geiter etter fødselen til mor, innrømmer ikke en yver og mates fra en dummy. For å ikke forveksle med fôring av geiter fra de første dagene i livet, bruk bordet.Feeding geiter fra de første dagene av livet

På tre måneder vokser barnet allerede og mottar mat på et annet kosthold. Ved fem måneder gamle unge geiter har allerede en jakt. For å la ungdommen vokse sterkere, er parringen tillatt etter et og et halvt år.

Fra bordet kan du se hvordan du skal mate barn om 2 måneder, hvordan gradvis å lære barna til grøten, konsentrater og rotlinger. Tre måneder gamle geiter bør motta mat og kosttilskudd:

  • Grønt gress fra gress, buskens grener;
  • grov – hø, halm, tørr bjørkvisker;
  • gjæret grønn masse – ensilasje;
  • blandet fôr;
  • korn knust;
  • vitaminer og mineraler.

Å holde geiter er nødvendig separat og i tide for å kastrere dem. Ved vedlikehold av en meiergeit nær en geit får melken en ubehagelig lukt. Derfor bør geitens kabinett holdes vekk fra meierbesetningen.

Geiter spiser skrå gressVoksne dyr skal få en diett som er balansert i sesonger. Sommergress er uerstattelig i beite. Men dyr kan ikke greses i sumpete terreng, de stønner hover. Men i tillegg til geiter kan ingen håndtere overgrodde busker av glades, bratte fjellskråninger, ulemper. Geiten vil finne mat der store dyr ikke klatrer seg gjennom. De spiser gjerne en ung ettersmak etter høsting av feltene. En voksen dyr spiser på dag 6-7, barn 2-4 kg gress. Hvis fôret i feltene er lite, må dyrene mates om kvelden. Med en penn bør det alltid være en slik og to drinker om dagen.

Related  Att lära sig att behandla coccidios hos kycklingar självständigt

Geit i et varmt rom om vinterenOm vinteren spiser geiter tørr mat, rotgrønnsaker og blandet fôr. Men delikatessen tilberedt om sommeren vil være en godbit og et vitamintilskudd. Gren- og bjørkgrener, eik og hassel – alt er egnet til fôring av geiter. Drikke og mat i stallperioden bør være varm. Hvert måltid suppleres med en blanding av benmel og salt, som mineraltilskudd. Å gå i friluft er obligatorisk.

At dyrene om vinteren ikke lider av kutane parasitter, er det nødvendig å kaste ut geiten annenhver dag, en gang i uken for å vaske håret med brusoppløsning for å beskytte mot lus. Hover i stallperioden må beskjæres.

Oppdrett geiter hjemme for nybegynnere vil være det første skrittet i å gi familien naturlige kurative produkter og ned.

Hjem Geitgård – video