Innholdet av vaktler i spesielle cellerI dag velger flere og flere mennesker seg et liv i et privat hjem, som ufrivillig presser til beslutningen om å engasjere seg i vedlikehold av nyttige husdyr på gården. De minste representanter for denne store familien er vaktel. Oppdrett hjemme er ganske upretensiøs, responsiv til omsorg for fugler til kraften selv nybegynner.

Stekt, bakt med sopp og urter, fylte vatteringer ble servert til adelbordene i middelalderland og i Russland. Men dersom i gamle dager dusinvis av kropper ble utstyrt med vakteljakt, er disse små fuglene i dag vellykket avlet i private gårder og store fjærfekomplekser.

Økonomiske aspekter ved vaktel oppdrett

Interessen for vaktler fra fjærfe-elskere er forårsaket av:

  • ubetydelige utgifter for kjøp av egg til inkubasjon;
  • Enkelhet av å holde fjærfe;
  • rask avkastning av investerte styrker.

Hvordan begynner du å dyrke vesler hjemme til nybegynnerfuglbønder? Hvilke vanskeligheter venter de på, og hva bør man vurdere når de lager sin miniatyrbonde?

Fuglen er avlet for to formål:

  • av hensyn til kosthold, på næringsegenskaper, sikkerhet og en rekke andre indikatorer som overstiger kylling;
  • for å oppnå ømt, lavt fett kjøtt.

Dette bør tas i betraktning ved valg av spesialisering av fremtidens vaktelbonde og avgjøre med raser for avl.

Quails i sommerburetEn liten flokke med vaktel kan fullt ut gi syv egg. Men er det lønnsomt eller ikke å avleke vaktler som en bedrift? Hvis du sammenligner kjøtt- og eggretninger, er de første kadaver opptil 300 gram, med et relativt lite antall egg, opp til 200 stykker. I andre tilfelle overskrider massen ikke 200 gram, men fra en vaktel kan du få opptil 300 egg som veier ca. 10-12 gram per år.

Allerede en og et halvt år etter at vaktelen er ferdig å feie, og fra å legge egg i inkubatoren før hakkingen, er kyllingene bare 18 dager. Denne hastigheten “drømte ikke” av kyllinger, noe som snakker direkte om den økonomiske muligheten for å fyre vevler hjemme.

Betingelser for å holde vevler hjemme for nybegynnere

Hvis kyllinger, ender, gjess og andre fugler i forhold til gården er enkle å mestre og kan dyrkes med beite, er vaktelen ekstremt vanskelig å domesticere. Derfor er denne typen fugl holdt i bur.

Related  Klassificering av kaninraser och bilder med beskrivningar

Vaktel trenger en 17-timers lys dagLokaler for å holde vaktlene på dacha blir valgt tørre, ventilert og varmt, men samtidig pålitelig beskyttet mot utkast, som fuglene ikke kan stå. For å aktivt utvikle og vedlikeholde egglegging av fugler, trenger de belysning. Optimal kan betraktes som en 17-timers varighet av dagslystidene:

  1. Hvis du teller cellene lenger, vil først egget øke, men fuglen blir raskt utmattet.
  2. En kort lysdag uten bruk av ytterligere belysning vil ikke gi de ønskede resultatene fra legghøner og ungdommer. I mørket er fugler motvillige i å mate, noe som fører til sparing av mat, men hindrer samtidig veksten.

Den unpretentiousness av fuglen, den lille plassen okkupert av cellene og rask retur av diettprodukter – dette er årsakene til populariteten til vaktel vedlikehold i landet, i et privat hus eller til og med i en leilighet.

Oppdrett av et stort antall fugler i bolig er imidlertid uønsket:

  • på grunn av risikoen for å utvikle sykdommer, farlig for både fugler og mennesker;
  • kompleksiteten ved å skape rette forhold for belysning og ventilasjon;
  • på grunn av overhengende brudd på reglene for bruk av boliger i boligblokker.

Quail eggI en sommerbolig eller på egen gård kan fjærfeboeren vokse et par generasjoner av vaktler i løpet av en sommersesong, og få nyttige og smakfulle egg fra dem. Det eneste som kan føre til ytterligere utgifter er oppdrett og oppbevaring av vaktler om vinteren, men en video om organisering av prosessen vil bidra til å forstå nyansene for å forhindre at nybegynnere fjærfebønder gjør feil.

Hvordan plante vaktel?

Hjem vaktmark gården starter med kjøp av uker gamle kyllinger eller selv-inkubering av de unge. Utseende vevler trenger spesiell omsorg og forhold til frihetsberøvelse. Før småkyllinger oppdrettes eller kjøpes et bur beskyttet fra et utkast, utstyrt med belysning og oppvarming.

Related  Podmor bin: hur man använder tinktur för medicinska ändamål

Chicks nesting i inkubatorenSmå vaktel i den første uken i livet må opprettholde en forhøyet lufttemperatur på 35-36 ° C. Så i broderen blir luften gradvis avkjølt til slutten av den andre uken, og bringes til 30 ° C. Oppvarming av små vagler i avl hjemme er viktig å ordne slik at i cellen varierer temperaturen jevnt, uten hopp, truende rask svekkelse og død av unge dyr.

Quail egg og kyllingerI tillegg til varme forlater vaktelene de to første ukene døgnet rundt. Denne metoden tillater stimulering av fuglens aktivitet, det kommer ofte til fôringstunnene og utvikler seg raskere. Fra de 3 uker gamle kyllingene blir det gradvis oversatt til 12-timers belysning. Fra en alder av 1,5 måneder, når vaktel begynner å bli båret, blir fuglene plassert i bur med en 17-timers lysdag.

Om sommeren kan fugler transporteres i luften, men det er ingen åpen vaktel for vaktel. Og her er de inneholdt i retikulerte celler.

Når du holder vaktler hjemme, må nybegynner fjærfe bønder være spesielt oppmerksom på fôring og diett regime, samt holde cellene rene. For å rydde opp, var det mindre plagsomt, er cellene og broderen for barna utstyrt med en dobbel bunn og laget av materialer som lett kan brukes til både tørr lesing og våte hygieniske prosedyrer.

Cellpreparasjon for vaktel

For å mate fuglene på steder med frihetsberøvelse, er det gitt praktiske drikkeskåler. For de unge er vakuumtype design svært ønskelig. For voksne fugler kan du forlate eksisterende utstyr eller installere brystvorten som ikke gir vaktel tilgang til vann. Som et resultat vil drikkevann alltid være ren, og vaktelen selv vil ikke lide av hypotermi.

Related  En dricka skål för kycklingar kan tillverkas av egna händer

Innhold av vaktler i multi-lagdelt cellerAntallet drinkers og matere i avl vaktel i hjemmet er beregnet basert på antall husdyr slik at i varmt vær eller under en masse måltid kjæledyr ikke fornøyde med krangler mer enn mat og tråkket de svake. For kyllinger i broderen, installer skuffens matere. Etter hvert som de blir modne, blir de endret til fløytekonstruksjoner utenfor cellene.

Innhold av voksen vaktel

Ved tre ukers alder er kyllingene plassert i voksne bur. Kvinne forbereder seg på å bli legghøner, og menn er sortert for avl og for fett på kjøtt. På denne tiden er det endringer i kostholdet.

Proteinrike komponenter blir lagt til for å fôre vesler hjemme. Løkhønsene bidrar til å øke eggproduksjonen, og vaktel-menn vokser raskere. Med en og en halv måned er den unge befolkningen delt etter kjønn og former foreldre grupper eller familier, og erfarne fjærfe bønder råder åtte par til å ta et par menn. I dette tilfellet plasseres de utvalgte personer umiddelbart i ett bur. Deretter er det bedre å ikke bytte menn, fordi kyllingene er svært følsomme og kan til og med kreme nyankomsten.

Innhold av voksen vaktelHvis en gruppe bare dannes fra lag, så er det mulig å feste en sterk, aktiv mann. I dette tilfellet er det lettere å kontrollere hvilke fugler som er dekket, og eggproduktiviteten, med riktig tilsyn, er høyere.

Oppdrett av vaktel og utvalg av raser – video