Det massiva fallet av broilersInför massa och maloobyasnimoy död unga djur, fjäderfä, särskilt nybörjare, frågar: “Varför dör Kycklingar?” Orsakerna till detta är många, men de flesta av förlusten av kycklingar är relaterad till brott mot bostäder och utfodringsförhållanden, liksom spridningen av den dödliga för infektioner i fjäderfä .

Varför dödar broilers? Orsak till sjukdom

Förutsättningen för att få ett starkt lager av kötthönor är noggrant urval av kycklingar när man köper eller väljer från en inkubator. Svaga, sjukliga fåglar kan ses direkt. De är mindre aktiva än friska bröder, äter mindre, flytta mindre. Om det handlar om att köpa fjäderfä i en tredje part går det risk att komma in i fjäderfähuset hos individer med smittsamma och virala sjukdomar, med helminthic infestations eller parasitinfestation. Allt detta bär en fara inte bara för försvagade fåglar, men också för ganska livskraftiga kycklingar.

En av de mest formidliga orsakerna till att slaktkycklingar av olika åldrar dör är fågelsjukdomar. Alla sjukdomar bär en speciell fara för unga djur, eftersom kycklingarna fortfarande är dåligt bildade immunitet, och att uttömma kroppen behöver du mycket liten tid.

Även infektioner orsakade av Escherichia coli och vuxna fåglar är lätt att behandla, hos unga medföra snabb uttorkning, försvagar berusning och död.

Dödsorsaket av broilers är infektionerTill exempel dödar fågelkolera eller Pasteurrez liv av kycklingar i 5-6 timmar, åtföljd av:

  • en kraftig temperaturökning;
  • Utseendet av slem från näsöppningarna;
  • Unkaracteristic för friska fåglar av kullslaget;
  • förändringar i skäggets och karmens färg;
  • väsande andning och andningssvårigheter.

Det dödliga resultatet med denna sjukdom är nästan oundvikligt.

Behandling och förebyggande av slaktkycklingar

Bara sjukdomsförebyggande kommer att förhindra dödligheten hos broilersVad händer om slaktarna dör? Om poultrymannen har märkt hemska symtom, utförs omedelbar behandling med hjälp av potenta antibiotika. Injektioner görs till alla höns i hönshuset. De döda fåglarna måste bortskaffas.

I de flesta fall kan pasturellos och andra sjukdomar inte snabbt erkännas. För att förhindra död av en fågel, fokuserar inte på att bekämpa problem, utan att förhindra dem!

Sluta föroreningar med många sjukdomar kan vara, strikt observera renheten hos fjäderfä. Burar, hönor, kycklingkoppar, paddocker och andra ställen att hålla broilers tvättas noggrant, rengörs och desinficeras. Sanitär behandling utsätts för alla lager, matare och drinkare. Det är viktigt att man regelbundet tvätta, tvätta och desinficera skor och kläder hos poultrymannen där han arbetar i hönshuset.

Related  Vi bygger en pigstykke for 2 hoder med egne hender

Broilers kan dö från nederlag med maskar, loppor, löss och fluffigaFör att förhindra döden av fåglar från maskar, loppor, löss och puffers, behandlas slaktkycklingar periodiskt från dessa parasiter. Förorenat sängkläder ändras, från tid till annan överförs besättningen till en ny paddock. Ge fågeln möjlighet att ta emot dammbadkar.

Varför kycklingar dör broilers: brist på uppmärksamhet och fel i vården

Den högsta andelen dödsfall av slaktkycklingar uppstår under de första dagarna av kycklingarnas liv. Dessutom beror detta inte på infektioner, utan på fjäderfäbondens banala uppmärksamhet. Varför dör kycklinghönsna, för igår var de helt friska och aktiva? Svaret på denna fråga från en fjäderfäuppfödare kan innehålla flera anledningar.

Till en fågels död kan det leda till brist på näringsämnen, vitaminer och mineralerEn av de vanligaste är överträdelsen av temperaturregimen i brodern med kycklingarna eller i hönshuset, där den vuxna unga har överförts. För kycklingarna i de första dagarna av livet är den förhöjda temperaturen, imiterar närvaron under höna, extremt viktig. Därför upprätthålls ett läge nära 29 ° C i broderen och därefter dag efter dag bör temperaturen falla till 24-23 ° C. Även kortvarig hypotermi hos kycklingar, som överhettning, är fylld med förlust av boskap.

Massfallet och utvecklingen av infektioner underlättas av ett tråkigt innehåll, liksom bristen på ventilation, vilket medför snabb reproduktion i varm fuktig luft av virus och bakterier.

Snabbväxande slaktkycklingar kan drabbas av brist på näringsämnen, mineraler och vitaminer. Till exempel, med D-vitaminbrist, visar fågeln tecken på rickets. Brist på proteinmat, fåglarna blir svagare. Felaktig näring och underhåll i alltför starkt ljus kan orsaka kannibalism i kycklingen. Starkare individer plockar fjädrar eller i alla fall på svaga kamrater.

Varför dör kycklinghönor: lågkvalitativt och felaktigt valt flöde

Om entusiaster plågade av frågan: “Varför kycklingar dör i månaders ålder och äldre,” uppenbarligen att skylla för dåliga förhållanden, obalanserade, med en liten mängd av vitaminer och mineraler, eller låg kvalitet foder.

Många fjäderfäbönder föredrar att ge broilers färdiga blandade foder. I denna diet är det viktigt att blandningen är frisk, utan tecken på mustiness och mögel och tillverkas av en pålitlig producent av kvalitetsråvaror.

När kycklingen på menyn inkluderar våta mäsk, bör deras fågel endast ges i den friska, rena och inte ätit, inte till kycklingar pickade jästa eller ruttna mat.

Related  Det är intressant att veta hur bin gör älskling

Matningen för broilers är vald efter ålderVarför stannar kycklinghöns, hålls under bra förhållanden och får mat i kombination med alla vitaminer? Det räcker inte att ge fågeln en kvalitetsblandning och vitamintillskott, det är nödvändigt att alla matar som erhölls motsvarar åldern och kan väl jämställas.

Grain för unga slaktkycklingar och andra stenar mals ges av grönsaker hackad eller gnuggas i syfte att undvika sådana fenomen som leder till döden för blockering av grödan och matstrupen. För förebyggande av detta fenomen, förbättra matsmältningen och uppfyller de fjäderfäbroilermikronäringsämnen i separata matare hällde grus, krita, aska, krossade skal.

Under inga omständigheter, särskilt under den varma säsongen, kan du inte lämna broilers utan rent dricksvatten.

Håll alltid rent vatten i husetI vandringsområdena när man distribuerar gröna foder bör man utesluta att giftiga växter kommer in i nyfikna fåglar. Men riven morötter, skivad pumpa, krossad salladrev, nässla, gröna lökar och andra trädgårdsgrödor – är mycket användbara för kycklingar. De kommer inte bara att bli en välkommen tillsats till menyn, utan också fylla i vitaminer, och lökan blir en säker och effektiv antihelminthic.

En försiktig inställning till avdelningarna för deras underhåll hjälper i de flesta fall till att förhindra kycklingens död, eller åtminstone inte låta döden bli massa.

Vad ska man göra när slaktkycklingar dör?

Hur får man reda på varför broilerna dör och vad ska man göra efter fågelns död?

Vid massdöd av fåglar är det nödvändigt att genomföra sanitetsbearbetning av burar och burarOm gården har isolerade fall av mortilitet av slaktkycklingar är det viktigt att ta reda på vad som orsakade den ledsna händelsen. Därför, speciellt när du misstänker en smittsam sjukdom eller närvaron av parasiter, med deltagande av en veterinär, utförs en obduktion. Resultatet av testen kommer att ge möjlighet att genomföra kompetent behandling, vaccination eller förebyggande i förhållande till resten av boskapet.

Related  Uppfödning av kycklingar hemma för nybörjare – en intressant och användbar lektion

Obligatorisk fullständig sanitär behandling av fjäderfähuset, desinfektion av hönshus och utrustning, byte av skräp och behandling av väggar och golv med slakad kalk.

Mer om orsakerna till broilers död – video