Chicks i buretAllt fler husägare är övertygade om att hålla hönor för ägg eller kött är fördelaktiga och inte lika besvärliga som det verkar. Det mest ansvarsfulla och noggranna skedet i detta fall är odlingen av kycklingar, vilket kräver en särskilt noggrann attityd och en speciell utfodring.

Hur väljer man mat och skapar förutsättningar för tillväxt av unga djur? Hur bryr du sig om kycklingar? Och vilka innehållsmetoder föredras hemma?

Ta hand om kycklingar under de första dagarna av livet

Nyfödd kyckling behöver noggrann vård av ägarenFramtidens utveckling och hälsa hos kycklingar beror på många faktorer. Men även om en fågel skapar alla förutsättningar för tillväxt är det svårt att vänta på bra resultat om kycklingarna är initialt svaga. Därför, när man väljer från en inkubator, är de unga strängt sorterade och tar bara de mest livsdugliga individerna för vidare odling.

Livets första dagar är den svåraste och mest ansvarsfulla tiden för både kycklingar och fjäderfäuppfödare.

Vård av dagliga kycklingar, de mest utsatta för sjukdomar och ofta lider av felaktigt utvalda kostvanor, bör inriktas på att skapa och underhålla:

 • den erforderliga temperaturregimen
 • optimal luftfuktighet
 • belysning och ventilationsläge;
 • balanserad kost och dosering.

Torkade torkade kycklingar från inkubatorn överförs till en broder med betingelser skapade för ett bekvämt bo hos kycklingar eller placerat under ett experimentellt fjäderfä.

Villkor för att hålla kycklingarDe grundläggande kraven för rummet, där antalet kycklingar ligger, är:

 • torrhet och renlighet
 • bibehåller rätt temperatur och fuktighet;
 • korrekt valt belysnings- och ventilationsläge.

Innan fjäderfähuset accepterar kycklingarna, rengörs det, desinficeras, läggs ner med en lös lös kross, kontrolleras för skydd mot gnagare och utrustad med allt som behövs för att stödja husdjurens liv.

Till sådan utrustning bär inte bara lampor och värmeanordningar, hygrometrar och termometrar, utan även matare och drickskålar. Deras design bör väljas så att det är säkert att använda dem, och kvantiteten bestäms utifrån antalet djur. På mätaren av området vid underhåll av kycklingar i husförhållanden säljer inte mer än 12 kycklingar.

Related  Hives for bier: enhet, varianter, å lage egne hender

Senare tvättas rummen regelbundet, det gamla sängkläderna städas, desinfektion och ventilation utförs.

Lufttemperatur och belysning vid odling av kycklingar

Kycklingar i broderDe första dagarna och veckorna av levande kycklingar lider ofta av hypotermi eller, tvärtom, alltför hög temperatur. Faktum är att upp till en månad kan könns organism inte tillräckligt snabbt och effektivt anpassa sig till förändrade yttre förhållanden.

Därför innefattar vården av kycklingar under de första dagarna av livet nödvändigtvis strikt kontroll över temperaturen i fjäderfähuset eller brodern:

 1. Den första dagen kycklingarna ska hållas i en atmosfär nära det i inkubatorn. Och luften för detta värms upp till en bekväm 35 ° C.
 2. Nästa dag börjar rummet svalna gradvis. Under den första veckan kan luften ha en temperatur på 30-32 ° C.
 3. Sådan uppvärmning är nödvändig inte bara under dagen, men också på natten, särskilt den uppmärksamma fjäderfäbonden behöver vara i grumligt väder och kallt stavar.
 4. Från den andra veckan sänks temperaturen med några grader, och fjäderfänet känns redan bra vid en temperatur av minst 21 ° C.

Det är bekvämt att mäta temperaturen med hjälp av en termometer som ligger inne i huset. Det är bättre om enheten är fixerad något ovanför golvet, på kycklingens nivå. Detta kommer att ge poultrymanen en korrekt bild av fågelns välbefinnande.

Om huruvida kycklingar är bekväma när de hålls hemma kan de också bedömas av deras beteende:

 1. Bored under en lampa eller bredvid varandra kycklar kycklingar fritt.
 2. Från värmen från fågelens rufflefjädrar och vingar, bli inaktiva och släpp till golvet.

Små kycklingar behöver en dygnet runt bakgrundsbelysningInte mindre än temperaturen, när kycklingar odlas, är korrekt belysning av huset viktigt. De första dagarna stänger lampan inte alls. Denna fjäderfärace driver katterna mer aktivt för att äta, flytta och växa. Då börjar kycklingarna gradvis vänja sig på mörkret, stänger av belysningen först i 15 minuter, sedan i en halvtimme, ökar vilotiden varje dag.

Matande kycklingar när de växer hemma

Daggamla kycklingar kan välja sin egen matEn balanserad kost, utvald efter ålder och behov, är en garanti för god hälsa och aktiv tillväxt av kycklingar. Den första utfodring av kycklingar när sjuksköterska och växande hemma utförs strax efter kakans utseende till ljuset. Ju tidigare de unga kommer att erbjudas mat, ju tidigare acklimatiseras de.

Related  Sjukdomar hos kycklingar och deras behandling

Vanligtvis kan förmågan att självständigt välja mat från kycklingar framträda vid 8 års ålder. Vid den här tiden kan de erbjuda ett krossat, hårdkokt kycklingägg. Det ingår i menyn i 3-4 dagar, och lägger gradvis till kosten alla nya användbara produkter.

Den första tillsatsen är kokad hirsgrödor, då visas i menyn krossad vete och krossad majs. Valet av dessa två spannmål beror på god smältbarhet, vilket inte kan sägas om havre eller korn. De grova skalen av deras frön orsakar irritation i matsmältningssystemet och leder till diarré hos kycklingarna.

För utfodring av kycklingar krossas majs och veteVäxande kycklingar hemma förutsätter att när man matar inte bara torrfoder, till exempel spannmål, men också gröna, mjölksyraprodukter, mineraltillskott, potatis bör användas. Grönska, som har en gynnsam effekt på matsmältningen, faller redan i de första dagarna i matarna. Det kan vara:

 • klöver;
 • skaldad och hackad nässla;
 • grön lök som innehåller, förutom vitaminer, mineralsalter, fukt och fiber, och även användbara för phytonciderna;
 • rotgrönsaker av morötter, som ges till kycklingarna i en krossad form.

En oersättlig källa av protein i en tidig ålder är kesost, vassle, krämd mjölk, kärnmjölk. De läggs till våtmat och kornblandningar.

Bekväm fågelmatare för kycklingarFrån den fjärde dagen till de ställen där kycklingarna hålls hemma sätter de behållare med små grus, snäckskal och krita och lägger till kött- och benmjöl, vilket är en utmärkt källa till animaliskt protein.

När man odlar hemma kan kyckling istället för mjöl erbjudas finhackade köttpuddar eller hackade regnmaskar. Konsumtionen av protein är särskilt viktig när det gäller odling av kycklingköttraser.

När man bryr sig om dagliga kycklingar, utfodras det med två timmars mellanrum och lägger mat på plana lakan eller pallar. Därefter reduceras mängden måltider till 6, och efter 2-3 veckor till fyra. En undervuxen fågel matar på morgonen och kvällen.Kost av kycklingar

Related  Hur man tar bort kycklingar i en inkubator hemma

Hur odlar kycklingar hemma, om de föddes under den kalla årstiden, när det inte finns tillräckligt med grönt foder? I detta fall erbjuds fågeln frön av spannmål, inklusive en stor mängd vegetabiliskt protein, fiber och vitaminer. Herbal mjöl kommer också att vara en bra hjälp.

Utmärkt resultat när växande kycklingar visar utfodring med färdiga blandningar. Ofta är sådana blandade foder uppdelade i start, tillväxt och efterbehandling och skiljer sig åt i fraktionen och sammansättningen.

Förutom foder och mineraltillskott måste det alltid finnas rumstemperatur rent vatten i huset. Dessutom ges kycklingar regelbundet en lösning av kaliumpermanganat, vilket är ett slags förebyggande av tarmsjukdomar. Vätskan byts dagligen, tillsammans med en noggrann sköljning av behållarna. Drinkare för kycklingar bör vara säkra. Eftersom hypotermi är fylld med en kysss död, bör det inte tillåtas att fågeln blir våt genom att dricka eller komma in i vattnet.

Funktioner att hålla kycklingar hemma

Kycklingar på gräsetUnder uppfödningen av kycklingar i hemmet är särskild uppmärksamhet ägnas åt fåglar som släpar efter i utvecklingen, svagast i vikt och mindre aktivt än deras kamrater matar. För att undvika ännu större förtryck från starka rivaler, planteras sådana kycklingar och ger dem personlig vård.

Från en veckodag, när de håller kycklingar hemma, får de gå. Att stanna i solen är en viktig del av förebyggandet av rickets och andra sjukdomar som orsakas av en brist på vitaminer och metaboliska störningar.

De första promenaderna går inte mer än en och en halv timme, men de växande kycklingarna med tiden kan alla stanna kvar i paddocken under en längre tid. Det viktigaste är att utrymmet för promenader är säkert, väl ventilerat och upplyst. För en fågel är det bättre att ge en baldakin och drickskålar och matare för den.

Korrekt näring och kycklingar innehåll – video

Del 1

Del 2