När kaninerna äter all sin egen mat seder de sigBörjan av kaninuppfödare i arbetsprocessen står inför många frågor och tvetydigheter. Önskar sig få maximal kull från honan, är det nödvändigt att veta hur man korrekt och när man planterar kaninerna från kaninen, för att inte skada uppväxande husdjur. De planterar kaninerna på olika sätt. Allt beror på tekniken för att odla kaniner.

Två metoder för att odla kaniner används oftast:

 1. 28 dagars avvänjning av kullen från moderen.
 2. Lämna på dag 35-40.
 3. Avvänjas i 40-45 dagar.
 4. 56 eller 60-dagars avvänjning från mamman.

Lämnar i 28 dagar

Nyfödda barnMånadskanin är bäst kvar med kaninen. Deras matsmältningsorgan har just börjat anpassa sig till gårdens matningsbase. Ta kaninerna ut på dag 28 endast om hanen täckte kaninen nästa dag efter kön. Staketet för en sådan dag måste utföras, så att 2-3 dagar vilar på kaninen till nästa kull. Detta alternativ är mindre fördelaktigt vid avelskaniner. I den här åldern, normalt utvecklade unga har en vikt på minst: självisk och ner stenarna – 350-550 g kött och självisk ras – 450-650 g, köttraser – 500-700 g Medan franska får anses vara normen, och 650 g ännu mer.

Och även om nyfödda kaniner är nakna och blinda, men redan på 17-20-dagen försöker kaninerna vegetativt mat. Laktation varar för kvinnor varar cirka 12 veckor. Därför måste du ta hand om det mjuka flödet i kvinnornas matare. Detta beror på det faktum att när kaninerna börjar lämna boet, kommer de efter imitering av sina mammor att äta från mataren. Fram till samma period foder de uteslutande på mjölk. Och inom trettio dagar har magmolekylerna ännu inte börjat fungera ordentligt. Det är därför som det inte rekommenderas att ta av kaninen vid denna ålder. Det finns också stora metaboliska kostnader hos kvinnor.

På livets 24-dagars dag är kaninorganismen endast 50% beroende av kaninens mjölk. På dag 35 beror baby kaninen bara 5-8% av kaninens mjölk.

Spänner i 35-40 dagar

Månadlig Nya Zeeland röd kaninOm du går ut på den 35-40: e dagen, så finns det inte så många fördelar med sådana kaniner innan den 28-dagars borttagna kaninen.

Related  Hjemme kan du selvstendig ta kalkuner i en inkubator

Först måste du övervaka innan de 35-dagars kaninerna inte övervinner de närmaste dagarna. Annars kommer det att bli en uppdelning i magen, och diarré kommer att dyka upp. Följaktligen ges nästa del av matningen efter att ha ätit helt tidigare.

För det andra är kvinnan täckt om 10-20 dagar. Ju senare desto mer kommer det att slappna av från de borttagna kaninerna.

Avvänjas i 40-45 dagar

Vit jätte ålder 45 dagarOavsett villkoren för avvänjning under de första 10 dagarna hos unga djur minskar surheten i magen mycket starkt. Detta beror på en minskning av saftens styrka och utvecklingen av katarrhalfenomen i det unga matsmältningsorganet, som bara börjar vänja sig vid grovfoder.

Det är därför den mest optimala är avspanningsperioden i 40-45 dagar. Kaniner är bättre på att använda grönsaker och andra livsmedel. Först ger de mat så som de matade sina mödrar i sista gången innan de planterades. Överför till ett nytt flöde gradvis. Speciellt gäller det gröna foderet.

Speciellt noggrant är det nödvändigt att ta hand om kaniner under de första 1,5-2,5 månaderna efter separation från moderen.

Broileruppfödning

Kaniner av den kaliforniska rasenNär kan du ta kaninen ur kaninen till kött?

Broileruppfödning av kaniner görs på 56-60 dagar. I sådana fall dödas de omedelbart när de avvenas. Du kan också växa 15-20 dagar innan slakt på maten rik på protein.

Fransk kaninvikt om 2 månaderSådan odling av kaniner hemma är mest lämpad för köttrader av kaniner. Till exempel, för den kaliforniska rasen eller den franska rammen. Det framgår av kaninuppfödare att sådana slaktkroppar innehåller mer protein och fett i jämförelse med kaniner som är 4 månader gamla, vilka odlades med vanliga metoder. Detta beror på det faktum att när kaninen avlägsnas från kaninen vid denna ålder ökar proteininnehållet i kroppen av nyfödda kaniner.

Related  Foto och beskrivning av honungsbi

Metoder för jigging

Plantering sker på följande sätt:

 • omedelbart göra plantningen av alla avkommor;
 • Otozhennyh kaniner får regelbundet till kaninen i flera dagar;
 • först plantera starka kaniner från kaninen, och när det tog 2-3 dagar att ta bort de svaga, och mer sjukliga kaniner hålls hos mamman och längre.

Alla kaniner är desamma i vikt och höjdDet tredje alternativet är fördelaktigt när det finns riklig mjölkutbyte hos kvinnor. De unga, kvar av avkomman, har mer tid att suga sin mamma och jämförs därför med den första i utveckling. Starka kaniner, som först togs bort, lämnas till stammen i framtiden, och sistnämnda slaktas för kött.

Likabehandling av kaniner, från en kull, är ett utmärkt tecken på homogena alla bröstkörtlar hos honan. Om avkomman är annorlunda i tillväxt betyder det därför att de svagare planteras senare och om så är tillåtet får de periodiskt till moderen.

Vad gör du när du planterar?

Att plantera kaninerna, från kaninen, väger barnen. Dela sedan i grupper efter vikt och kön. Med sådan sortering av kaniner kommer de att kunna odla dem alla.

Bärbar bur med fågel för att fånga unga djurBurar för jigging har 3-5 huvuden. Mindre än 7. Du kan transplantera 10-15 kaniner i gruppfarlösa celler. Att lägga i en bur avkommor från olika kullar rekommenderas inte. Om detta inte kan undvikas, görs återplantningen från andra kullar i en okänd bur för båda kullarna. Om det finns slagsmål, sitter fighters ensam.

På den tredje månaden planteras uppfödande män en efter en per bur, avelkvinnorna – 2-3. Alla andra planteras på 6-8 på inneslutningar och 2 – i burar för basbesättningen.

Så frågan: “När planterar kaniner ur en kanin?”, Har flera svar.

Related  Biavlsprodukter og deres bruk av mann

Sammanfatta dem kortfattat

 1. På dag 28 är avvänjning endast om kvinnan täcks av en man på dagen efter registreringen.
 2. På dag 35-40 planteras de unga för mer frekvent produktion av avkommor från producenterna.
 3. På 40-45 dagar är avanning mest fördelaktig. Eftersom kaninerna har fått immunitet från mamman och är lättare att överföra övergången till grovfoder.
 4. Broiler padding för 56 eller 60 dagar av ung tillväxt, ger en stor viktökning på kaniner. Vid behov kan 15-20 dagar användas för att öka vikten hos unga djur med blandade foder.

Därför är det upp till dig i vilken ålder du tar av kaninen från kaninen och för vad som behövs.

Draining kaniner – video