aviary for sommer vedlikehold av kaninerEt kabinett for kaniner er som regel et inngjerdet område som ligger i friluft. Den kan være laget av polyetylen eller metallnett og flere skiferplater.

Bure for kaniner med inngjerdet gåsone

Et kabinett med inngjerdet område for en kaninFor å kunne bygge et kabinett for kaniner med egne hender, er det nødvendig å gjerde inn kabinettet med et rutenett. Skiferene graves langs omkretsens omkrets langs rutenettet, slik at kaninene ikke graver ut sporene. Bruk ark med en høyde på 40-50 cm, fordi dyr ikke graver hull i større dybde.

Inne i skapet er det nødvendig å sette matere med korn og høy, samt brystvorten. Spar eller andre fugler kan spre seg til fôret, noe som vil øke risikoen for infeksjon av dyr med virussykdommer. For å unngå dette, lukk toppen av skapet med et maske. Dette vil også beskytte kaniner fra hunder og katter.

sommer vedlikehold av kaninerDenne enkle designen passer for sommeren som holder kaniner. Du kan sette kvinnene i skapet. Hannene er plassert i en egen sone for å kontrollere reproduksjon av kaniner.

Blant hannene i de første dagene av samlivet blir kamper. Når territoriet er delt og et hierarki er opprettet, vil konflikter opphøre.

Kampene kan gjenopptas i paringssesongen, hvis du plantet en kvinne i en fugl til mennene. Derfor, for parring, bruk et eget område av kabinettet eller hjemmelaget bur for kaninen.

romslig aviaryI bure til kaniner, dekket med en maske-rabitsa, blir det for mye lys på grunn av hvilke dyr som føler seg ubehagelig. Derfor, i kabinettet er det nødvendig å installere trebjelker med jordgulv eller baldakiner, noe som vil gi en skygge inne i det åpne rommet. Det er i de skyggefulle stedene at kaniner graver burrows.

Fordeler og ulemper ved et inngjerdet område for å gå

utendørs burDet inngjerdede området for kaniner har sine fordeler og ulemper. Fordelene inkluderer slike funksjoner:

 • For dyr i en slik innkapsling, er det lett å ta vare på og observere tilstanden av deres helse;
 • en inngjerdet innkapsling passer godt til parring av dyr;
 • I den åpne sone av turen er det lett å rydde opp, siden gulvet forblir jordet;
 • i et friluft er betingelsene for å holde kaniner nær naturlige, hos dyr dannes en sterk immunitet slik at de blir mindre syke.

Ulempene ved sonen er:

 • fravær av dronning celle;
 • økt forbruk av blandet fôr til gjeddyr;
 • Langsomt sett av vekter av kaniner.

I motsetning til det cellulære innholdet er det vanskelig å utstyre en moderfugl til kaniner i en inngjerdet treningssone. Uten en separat moderlut kan voksne bite sitt avkom, noe som gjør det vanskelig å avle rabbiner i skapet.

bærbar metallkapslingVed å bruke bare hø og korn til fôringskaniner, kan du ikke få en god vektøkning. Kanin-giganter, for eksempel “Grey Giant” rasen, må fettet for kjøtt i minst 6 måneder, ved bruk av dyre blandede fôr. Ellers vil kaniner ikke gå opp i vekt.

Den vedlagte sitteområdet er kun egnet for sommervedlikehold. Slike aviary bør kombineres med cellulær innhold, eller velge tidlig modne kjøttarter, for eksempel “California”.

Derfor er vedlikeholdet av kaniner i et skap med inngjerdet gåsone ulønnsomt. Denne aviary er mer egnet for innholdet av kanin neddykkende raser.

Tregulv for kaniner

trehus for kaninerKombinasjonen av celleinnhold og innhold i aviæren kan gi en større økning i vekten av kaniner enn innholdet i et inngjerdet innkapsling utendørs. For å montere en trekapsling, bør flere båser være laget av sponplater.

Under konstruksjonen vil det også være behov for flere galvaniserte plater for å lage boksens toppdeksel. Aviary vil bli stablet. Kaniner kan gnave på tretaket på tieret, og metalltaket på buret vil ikke tillate dyrene å ødelegge strukturen.

Hver treboks er foret med et metallnett fra utsiden. I sideväggen av boksen er kuttet åpningshull for kaniner. Lagene i kabinettet er forbundet med hverandre av brett som kryssstripene er spikret på, slik at dyrene kan bevege seg fritt langs tierene.

Gulvet i skapet er laget av brett, som er installert på stolper 5 cm høyt for å sikre luftcirkulasjon. Avstanden fra veggen til systemet med trehus skal også være 5 cm.

Kabinettet er vedlagt en trekant, hvor høyden er 20-25 cm. Dermed er det satt opp en liten gangsone for dyr.

For et normalt liv for kaniner i kabinettet skal få mye luft. Derfor må det være god ventilasjon i et rom der et langsiktig kabinett er installert.

En kraftig vifte er installert i rommet, som er koblet til luftsirkulasjonssystemet. Hvis du planlegger å holde kaniner i kabinettet, ikke bare i den varme sesongen, er det nødvendig å gi luftvarme.

Feeders satt i den generelle walking sone. Bruke bunkermatere vil spare tiden din betydelig. Også i kabinettet for å installere en høy og en salt shaker, slik at dyrene får de nødvendige sporelementene.

Tippedrikkere er installert i hver boks. En egen drikkeskål er laget i moderluten.

Fordeler og ulemper ved konstruksjon

interiør i en trekapslingLag en aviary for kaniner med egne hender er vanskeligere enn å utstyre et inngjerdet område med turgåing. Trekonstruksjon har også sine fordeler og ulemper. Fordelene ved et kabinett for kaniner inkluderer:

 • muligheten for å installere på et lite område;
 • høy kapasitet;
 • redusert risiko for coccidiosis;
 • Muligheten for hele året vedlikehold av kaniner i kabinettet.

to-tier aviarySiden kaniner er inneholdt i et tiered system, forbundet med treretter og klatrere, er sannsynligheten for infeksjon av dyr med coccids minimal. Når du legger materen i gangssonen, forblir tarmbevegelsene også utenfor boksene. Rengjøring utføres hver annen dag. I hver boks i skapet er det laget en egen dør for enkel rengjøring.

Ulempene ved et trehus for kaniner inkluderer:

 • dyrt arrangement av innkapslingen;
 • kompleksiteten av sin montering;
 • vedlikehold i en aviary av en familie av kaniner.

Trelagringen er kun egnet for å holde kanin-slektninger som er vant til hverandre fra fødselen. Hvis du kommer inn i et kabinett av en voksenkanin fra en annen familie, vil kamper for territorium begynne. Siden området av kabinettet er lite, vil disse konfliktene føre til dødsfall.

Belysning av et trehus

liten kabinett for unge dyrFordelen med kabinettet er at det ikke er behov for å bygge i systemet med treceller. Det viktigste strømforbruket er for oppvarming av rommet.

Kaniner har nok lys som kommer inn i rommet gjennom vinduene. Kabinettet kan installeres i en garasje eller en låve. Dempet dagslys er det mest egnet for å holde og avlske kaniner.

Kaniner i aviary video plusser og minuser