Hjemmelaget inkubator i driftFor å få kyllingene ut hjemme, må du enten kjøpe en industriell enhet eller lage en inkubator med egne hender. Det andre alternativet er praktisk fordi det er mulig å montere enheten av riktig størrelse og for ønsket antall egg. I tillegg brukes billige materialer som polystyren eller kryssfiner til å lage den. Alt arbeidet med eggrevolusjon og temperaturjustering kan fullstendig automatiseres.

Hva du trenger for å lage en selvfremstilt inkubator

Inkubator fra kjøleskapetGrunnlaget for en hvilken som helst type apparat for avlskyllinger er kroppen. Han må inneholde varme inne i seg selv, slik at eggets temperatur ikke endres skarpt. Siden på grunn av signifikante hopp er sannsynligheten for utseendet til en sunn kød markert redusert. Gjør kroppen til hjemmekuvuen kan være laget av ramme og kryssfiner, skum, kropp fra TV eller kjøleskap. Egg er lagt i tre- eller plastskuffer, med bunn av reoler eller et rutenett. Det er automatiske skuffer med motorer, som selv setter eggene. Nærmere bestemt blir de avbøyet til siden etter tiden som er angitt på timeren.

For å varme luften i en inkubator montert med egne hender, brukes glødelamper med en effekt på 25 til 100 W, oftest avhengig av apparatets størrelse. Kontroll over temperaturen utføres ved bruk av et vanlig termometer eller elektronisk temperaturregulator med en sensor. For å sikre at det ikke er luftstans i inkubatoren, er det nødvendig med naturlig eller tvungen ventilasjon. Hvis enheten er liten, må du bare lage hull nær bunnen og på lokket. For inkubatoren, laget av egne hender fra kjøleskapet, er det nødvendig å installere fans, både fra oven og fra under. Dette er den eneste måten å sikre nødvendig luftbevegelse på, samt en jevn fordeling av varme.

For å sikre at inkubasjonsprosessen ikke er brutt, må du riktig beregne antall skuffer. Avstanden mellom glødelamper og brett må være minst 15 cm.

Den samme avstanden bør ligge mellom de andre brettene i inkubatoren, montert med egne hender, slik at luftbevegelsen er ledig. Også mellom dem og veggene skal være minst 4-5 cm.

Inkubatorer fra kjøleskap i arbeidsprosessenHull for ventilasjon er laget i størrelse 12 til 20 mm, i øvre og nedre del av inkubatoren.

Før du legger egg, sørg for å sjekke om fansen er riktig plassert, og hvis lampens kraft er tilstrekkelig til å varme opp inkubatoren jevnt. Denne indikatoren må ikke overstige ± 0,5 ° C i hvert hjørne av apparatet etter full oppvarming.

Hvordan lage en inkubator laget av polystyren med egne hender

En selvfremstilt inkubator laget av skumplastStyrofoam er et av de mest populære materialene for å lage en inkubator. Det er ikke bare rimelig, men har gode varmeisolasjonsegenskaper og lav vekt. For produksjon vil følgende materialer være nødvendig:

 • Skumplastplater 2 stk. med en tykkelse på 50 mm;
 • tape, lim;
 • glødelamper 4 stk. 25 watt og patroner for dem;
 • Vifte (egnet og den som brukes til å kjøle datamaskinen);
 • termostat;
 • skuffer for egg og 1 for vann.

Før du begynner å samle inkubatoren med egne hender, bør du lage detaljerte tegninger med dimensjoner.

Steg-for-trinns instruksjon:

 1. Laget av utvidet polystyren er kuttet i 4 like deler. De vil bli brukt til sideveggene til kabinettet.Størrelsen på de fire delene
 2. Det andre arket med utvidet polystyren deles først i halvparten, og deretter er en av halvdelene delt inn i 2 deler. Bredden på en skal være 60 cm og den andre 40 cm. En del av arket med en størrelse på 40×50 cm blir en bunn og et lokk på 60 x 50 cm, slik at den hjemmelagde inkubatoren lukkes tett.Dimensjoner på bunnen og dekselet på inkubatoren
 3. I lokket klippes et hull for inspeksjonsvinduet med dimensjoner på 13×13 cm. Det er også nødvendig for ventilasjon. Den er lukket med glass eller gjennomsiktig plast.
 4. Fra skåret av det første arket til sideveggene limes en ramme sammen. Etter at limet har stivnet, limes bunnen. Kantene på arket (med en størrelse på 40×50 cm) er smurt med lim, og selve arket settes inn i rammen.Binding av inkubatorrammen
 5. Etterpå limes esken med tape for å forbedre stivheten. Først er bunnen dekket med en overlapping på veggene, og deretter alle veggene.
 6. For å sirkulere luft og jevnt varme brettet med egg, skal det plasseres i toppen av baren. De er også kuttet ut av skum. Den er 4 cm bred og 6 cm høy. De limes til bunnen langs lange vegger (50 cm).
 7. I korte vegger (40 cm) 1 cm fra bunnen, bores 3 luftehull i samme avstand fra hverandre, med en diameter på 12 mm. Styrofoam er dårlig kuttet med en kniv, da den smuldrer, så det er bedre å brenne alle hull med loddejern.
 1. For å holde lokket fast på en inkubator montert av egne hender hjemme, limes polystyrenstenger, 2 x 2 cm (maksimum 3 x 3 cm) langs kanten. Avstanden fra stolpene til kanten av arket skal være 5 cm slik at de kommer inn i boksens indre og passer godt mot veggene.
 2. Videre er det nødvendig å fikse blekkpatroner for glødelamper. De kan henges på strimler av et rutenett.
 3. På forsiden av esken er termostaten installert. Sensoren er montert inne, ca 1 cm fra eggene. Hullet i lokket for det er gjennomboret ved hjelp av en skarp øl.
 4. Når du installerer skuffen, må du kontrollere at avstanden mellom veggene var 4-5 cm, ellers vil ventilasjonen bli forstyrret.Utstyr for inkubator fra skumplast

1 – en beholder for vann; 2 – inspeksjonsvindu; 3 – skuffen; 4 – termostat; 5 – termostaten sensor.

 1. Om ønskelig eller nødvendig, er en vifte installert, men på en slik måte at luftstrømmen rammer lyspærene, og ikke eggene. Ellers kan de tørke opp.

Varmen inne i inkubatoren, oppsamlet for hånd fra skum, vil bli holdt enda bedre hvis alle veggene, bunnen og taket er dekket av isolasjonsisolert varmeisolasjon.

Inkubatorer med automatisk eller manuell vending av egg

For at inkubasjonsprosessen skal gå vellykket, må eggene konstant dreies 180 °. Men å gjøre dette manuelt tar mye tid. For dette formål brukes koblinger.

Det finnes flere typer av disse enhetene:

 • mobilnettet;
 • rullrotasjon;
 • pannehellingen er 45 °.

Enhet for automatisk rotasjon av eggDet første alternativet brukes oftest i små inkubatorer, for eksempel skumplast. Arbeidsprinsippet er følgende: rutenettet beveger seg langsomt fra den ene siden til den andre, som følge av at eggene som ligger i sine celler, blir slått over. Denne prosessen kan automatiseres eller gjøres manuelt. For å gjøre dette er det tilstrekkelig å feste et stykke ledning i rutenettet og ta den ut. Ulempen med denne mekanismen er at egget bare kan trekkes og ikke vendes. Mindre vanlig brukt i selvfremstilte inkubatorer med automatisk eggrotasjon, er valsrotasjon, siden mange runde deler og bøssinger er nødvendig for opprettelsen. Enheten fungerer med ruller dekket med et nett (mygg).

Celler i inkubatoren for eggAt eggene ikke ruller ned, de er i celler av en tregitter. Når båndet begynner å bevege seg, svinger alle eggene over.

Dreiemekanismen, som vipper skuffene, brukes i store inkubatorer, for eksempel laget av kjøleskap. I tillegg utfører denne metoden sin oppgave bedre enn andre, fordi hvert egg er i hvert fall vippet. Det er automatiske eggbrytere. Inkludert med dem er motoren og strømforsyningen. Det er flere mindre i en skuff. Hver roterer separat gjennom en brukerdetid.

Hvordan lage et apparat for fjerning av kyllinger fra et kjøleskap eller kryssfiner

Inkubator fra et gammelt kjøleskapFør du begynner å lage en inkubator med egne hender, må du tegne en tegning og et diagram for å koble alle elementene. Fra kjøleskapet blir alle hyllene trukket ut, inkludert fryseren.

Steg-for-trinns instruksjon:

 1. I taket bores hull for glødelamper og en gjennom for ventilasjon fra innsiden.
 2. Veggene til hjemmelaget inkubator fra kjøleskapet anbefales å være ferdig med utvidede polystyrenplater, da vil den beholde varmen lenger.
 3. Gamle hyller til hyller kan konverteres til skuffer eller sette på dem nye.
 4. På toppen av utsiden er kjøleskapet festet til termostaten, og sensoren er montert på innsiden.
 5. Nærmere på bunnen, bores minst 3 hull for å ventilere luften, som måler 1,5×1,5 cm.
 6. For bedre sirkulasjon kan du installere 1 eller 2 vifter ovenpå lampene og så mye ned på gulvet.

For å gjøre det lettere å overvåke temperaturen og eggene, bør et hull for inspeksjonsvinduet kuttes i døren. Den er lukket med glass eller gjennomsiktig plast, slissene er forsiktig smurt, for eksempel med tetningsmasse.

Videoen viser en inkubator laget for hånd fra kjøleskapet.

 

Hvis det ikke er kjøleskap, er rammen laget av trebjelker, og veggene er laget av kryssfiner. Og de skal være to-lags, og mellom dem er varmeren lagt. Til taket er festede kuler for pærene, i midten av de to veggene er monterte stenger for montering av skuffen. På bunnen er en annen ekstra pære plassert for bedre fordampning av vann. Avstanden mellom den og skuffen skal være minst 15-17 cm. Dekselet har et vindu med glideglass for ventilasjon. Nær gulvet langs de lange veggene er det boret hull for luftcirkulasjon.

Det samme prinsippet gjøres ofte av inkubatorer fra TV-tilfeller for et lite antall egg. Prosessen med å snu egg i dem gjøres oftest manuelt, siden det tar litt tid. Brett kan være laget av avrundede lameller. En slik inkubator trenger ikke fans, siden det oppstår ventilasjon hver gang lokket åpnes for å snu eggene.Tegning av en selvfremstilt inkubator

På bunnen av en inkubator plasseres en beholder med vann for å skape det optimale fuktighetsnivået som er nødvendig for eggene.

For å utføre en veldig liten gruppe kyllinger (10 stk.), Kan du bruke 2 omvendte bassenger. For å gjøre dette, blir en av dem vendt over til den andre og sikret fra en kant av et møbelkafe. Det viktigste er at de ikke kan flytte ut med hverandre. En lampeholder er festet til taket fra innsiden. Sand helles i bunnen, som er dekket av folie og høy. I folien må det være en rekke hull 3 mm i diameter, slik at fuktighet kan passere gjennom den. For å justere temperaturen, bruk en bar med trapper, som setter inn mellom bassengene.

For at nestlene skal klekkes i en hvilken som helst inkubator samtidig, må eggene være av samme størrelse, og hele rommet på apparatet må jevnt oppvarmes.

To-kammer hjemmelaget inkubator – video