Dag gamle kyllingerNår de nyfødte kyllingene visner, er de nesten umulige å skille fra hverandre. Men hvordan i dette tilfellet å takle en svært viktig oppgave, hvordan bestemme kyllingens kjønn?

For erfarne fjærfebønder handler dette om noen få sekunder, men de som nettopp begynner å avle fjærfe, må trene ganske for å få denne ferdigheten.

Det mest nøyaktige resultatet oppnås ved metoden for å bestemme kjønn med DNA og ved å studere kromosomsettet av en fugl. Det er imidlertid lite sannsynlig at effektive, men ekstremt dyre og teknisk sofistikerte metoder vil være tilgjengelige i nærmeste fremtid til vanlige bønder og eiere av husholdningsplott. Derfor, i praksis, holder de fleste av de gamle, bevist av et stort antall generasjoner av høner og roosters-metoder, som er basert på kyllingenees ytre forskjeller og atferdsegenskaper.

Allerede i en alder av tjue år kan erfarne fjørfeavlere skille kyllingens kjønnFå det mest nøyaktige svaret på spørsmålet: “Hvordan skiller du en kylling fra en kylling fra en kylling?” Er faktisk ekstremt viktig. Når du kjøper kyllinger eller etter fødselen i en inkubator, må fjærfeavleren nøyaktig representere sammensetningen av den dannede flokken. Hvis vi snakker om kjøttraser, vil hønehuset være fornøyd med roosters, og for å få egg – man kan ikke uten friske, sterke kyllinger.

Den enkleste måten er å dele kyllingene inn i eiere av rasen, hankene og kyllingene avviger i fargen. I dette tilfellet påvirkes selv den personen som først ser fjærfeet for første gang med oppgaven.

Men hvordan skiller du en hane fra en kylling hvis kyllingene er “ett ansikt”?

Hvordan bestemme kyllingens kjønn etter størrelse?

Mange begynnende fjærfebønder tror at de større kukene, som er kyllinger, også har flere kvinner. Faktisk er det en slik forskjell, men det er bare 1-2 gram, og i noen tilfeller fungerer regelen ikke i det hele tatt.

Ønsker å vite hvordan man bestemmer kjønns kjønn, er det mye mer effektivt å observere ikke for sin vekt, men for eksterne tegn. Hos menn, for eksempel allerede i alderen av tjuefire timer, er beina sterkere og bredere. Men erfarne fjærfeavlere er mer sannsynlig å stole på hvordan kyllingene ser ut som flyfjær på vingene sine.

Related  Slik matrer du ender: funksjonene ved å lage en diett hjemme

Hvordan skille en kuk eller en høne på kyllingens vinger?

Chickens sex kan bestemmes av vingenes haleDenne metoden er en suksess for eiere av små private gårder, samt for spesialister på store gårder. Veksten av fjær og dens egenskaper er synlig allerede i den første dagen etter fødselen, derfor kan konklusjoner om sex bli utført av vingenes utseende.

Hvordan skille kyllinger fra sex med denne metoden? Mannfjærene er lengre hos hannene, og vingespannen er bredere enn i fremtidige høner av samme alder. Hunnene på vingene kan se fjær av forskjellige lengder. Nøyaktigheten av sortering av disse funksjonene er fra 60 til 80%, noe som tillater bruk av metoden selv under industrielle forhold, som støtter resultatene med andre verifikasjonsalternativer.

Hvordan identifisere en kuk eller kylling i henhold til kyllingens refleksreaksjoner?

Kyllingen løfter sine ben, og hanen trekker segDet har lenge blitt lagt merke til at kyllinger og roosters reagerer annerledes på ulike inngrep. Før du bestemmer kyllingens kjønn på denne måten, blir kyllingene forsiktig plukket opp av potene, vendt på baksiden av hodet eller plassert på baksiden. Kukjenter strekker seg vanligvis på halsen, og fremtidens kyllinger tvert imot grupperes sammen.

En lignende reaksjon kan observeres hvis noe er bekymret, skremme de unge. Kurochki setter seg straks på søppelet, og mennene er ivrige etter å løpe opp og forsøke å ta en truende stilling.

Japansk måte å skille kyllinger etter kjønn

Blant spesialistene som arbeider i store gårder, er den såkalte japanske metoden for å finne ut sexet av kyllingen vanlig. Selv om nøyaktigheten av definisjonen når 95%, vil du ikke kunne bruke denne teknikken uten tilstrekkelig dyktighet.

Før du bestemmer hagen eller kyllingekyllingen, som er i hendene, er det nødvendig å forstå strukturen i kjønnsorganene i kyllingene og å vite forskjellene sine.

Related  Hvordan lage et kyllinghus i landet med egne hender?

Japansk måte å bestemme kyllingens gulvHannene kan skilles fra hunnene ved å avsløre i anuset en seksuell klump som de fremtidige høner ikke har:

  1. Først bør du rense babyens cloaca fra avføringen.
  2. Deretter blir kyllingen tatt i håndflaten din, vendt om og pote er avlet slik at kyllingskjolen ligger i synspunktet for forskeren.
  3. Hullet skal flyttes fra hverandre mens du trykker ned på magen, slik at den interne enheten blir tydelig synlig.

Når det gjelder utseendet på kyllingecloaca, er en hane eller kylling i hengivenheten til en fjærkrær:

  1. Hos kyllinger ser cloaca ut som en fin bunt uten synlige buler.
  2. Hos menn, i de fleste tilfeller er det seksuelt tuberkel funnet.

Siden med uaktsom eller uhelbredelig behandling truer denne metoden skader og infeksjoner i kjønns kjønnsorganer, kan kun erfarne fjærfeavlere utføre forskning. Ellers kan sykdom ikke unngås, og en del av husdyret kan gå tapt.

Hvordan skille mellom ungdommens høner?

I andre halvdel av livets første måned, kan fuglen allerede skille seg ut i utseende. For det første kan du bestemme kyllingens kjønn med fjerdedel. Hos kyllinger dannes det tidligere og mer aktivt enn hos haner, men størrelsen på menn allerede i en slik ung alder kan være større.

Cockerel av månedlig alderPå den andre eller tredje måneden blir hanskens dekorasjon merkbar: en kam begynner å danne et skjegg. På samme alder vises sporer som de unge høner ikke har, formen og lengden på halen endres.

Til tross for de mange eksisterende måtene å se på kyllingene på gulvet, kan ingen hundre prosent garanti for nøyaktighet gis. Derfor stoler folk som kjenner godt i husdyrfôrbruk ikke utelukkende på en metode, men støtter valget med resultatene av flere tester.

Video, hvordan du bestemmer kyllingens kjønn, vil bidra til å finne akseptable metoder for deg selv, få teoretisk kunnskap i denne saken og unngå feil når du bruker dem i praksis.

Related  Hvordan utføres incubation av perlehøns hjemme og bondeavl?

Bestemme kyllinges kjønn ved 24-timers alder – video