Matande änderBland hushållsfjäderfän anses ankor anspråkslösa och väldigt självständiga husdjur, men det är omöjligt att uppnå bra produktivitet endast med mat som extraheras på marken. Hur matar du ankor, så att de visade sina bästa sidor så snabbt som möjligt, växte upp friska och varaktiga?

I naturen konsumerar vattenfåglar saftiga växtföda, inte föraktar insekter, små fiskar, rötter och gräs. Menyn innehåller nödvändigtvis krossade snäckskal, sand och stenar. Ädden av ankor ska också vara lika varierad som i hemmet. I detta fall måste fjäderfäuppfödaren ta hänsyn till att målet att odla är fettning av välfödda boskap, uppnå hög äggproduktion och uppnå livskraftiga starka ankor. Därför är utfodring av ankor i en ekonomi riklig, balanserad i närings- och energivärde och mer tillfredsställande.

Hur man matar inhemska ankor: spannmål

Anka med ankor letar efter matGrundräntan vid upprättandet av en ranson av ankor på en privat bondgård görs på spannmål. Kornen från olika kulturer innehåller:

 • många kolhydrater som ger tillräckligt med energi för fågeln
 • proteiner som ligger till grund för muskelmassans struktur
 • fiber;
 • vitaminer och mineralsalter.

På matar med en övervägande av spannmål, ökar vuxna snabbt och växer, och det ordentligt utvalda kornet smälter lätt och liknar både unga och vuxna fåglar.

Av de olika spannmålsprodukterna föredrar erfarna fjäderfäfödare majs, som innehåller en liten fiber, men som enkelt kompletterar behoven hos ankor i energi och innehåller karoten. Sammansättningen av blandat foder för ankor kan innehålla upp till 50% av kornens grödor. Om blandningarna är beredda för unga, minskar majsinnehållet med cirka 10%.

FoderkompositionI vete, den näst mest populära och värdefulla grödan, finns det fler proteiner och massor av B-vitaminer. När äggfåglar kan en fjäderfäbonde ta omkring en tredjedel av mängden mat som ätas av fåglar.

I kursen är inte bara det krossade kornet av vete, men också mjölet av grovslipning. Det är bättre att lägga till det i våta mashrooms.

Åtminstone vetet är värdefull korn, men skalet av korn av denna kultur är extremt dåligt smält och kan orsaka ohälsosamma ankor. Därför rekommenderas änglingar att ge krossade och skalade spannmål, och i äldre änns kost är det användbart att inkludera groddkorn vars användbarhet och näringsvärde är mycket högre.

I kosten för ankor kan du lägga till havre. Denna kultur är ledande inom innehållet i fettfett, mycket av det och vitaminer, proteiner aminosyror. Men för att kunna dra nytta av sådan mat måste fjäderfäbonden ta hand om att städa kornet från praktiskt taget obearbetade skal.

Lekväxter är kända för deras höga proteinhalt, som till exempel är i cirka 20%. Änder är emellertid relativt likgiltiga för sådan mat, så i menyn introduceras den i krossad form och inte mer än en tiondel av den totala delvolymen.

Hur matar du ankor hemma? Vad, förutom korn, kommer boskapen att gynna?

Glöm inte maten och kakan. De innehåller mycket kvar efter bearbetning av frön av olja, kalium och fosfor, såväl som de nödvändiga för tillväxten av proteinänder. I fjäderfämenyn kan dessa produkter från en mängd olika oljeväxter stå för upp till 10% av volymen av givna spannmål.

Från tre års ålder kan ankor ge en kolhydratrik betmassa. Billig och användbar kli. Denna produkt innehåller många proteiner, men eftersom grunden av kli är en grov fiber är det viktigt att inte överdriva det. Dess överskott i äggens kost leder till problem med matsmältningen.

Från åldern av 10 dagar läggs ankor till ankorna. De, som torkade och sedan bröd i vatten, är en underbar källa till B-vitaminer.

Juicy foder till ankor

Förutom korn, äter änglar stora mängder gräsGrön mat för ankor – en favorit är alltid en önskad typ av mat. I naturen och på sommarpromenaderna äter fågeln saftigt vatten vegetation som innehåller en massa spårämnen, proteiner och vitaminer. Vad matar ängarna om de inte har tillgång till en naturlig damm?

Feathery erbjuder församlade duckweed och andra grödor, och glöm inte fördelarna med örter, vilket alltid finns på nästan varje sajt. Dessa är:

 • nässla, som före bränning av hushållen ska brännas med kokande vatten;
 • ärtor, alfalfa och andra foderväxter;
 • klöver.

Änder är glada att äta saftiga grönsaksgrödor, till exempel karotenrika pumpa och morötter, liksom nästan alla slags kål, sallad och gröna lök.

Meloner och rotgrödor måste krossas vid utfodring av ankor. Om menyn innehåller potatis och sockerbetor, förkokas de.

Foder för ankor av animaliskt ursprung

Hemma är det inte möjligt att utfodra ankor utan tillsats av produkter av animaliskt ursprung. Det är en utmärkt källa till protein, kalcium och andra, oersättliga för rätt utveckling av fågelelement. Vattenfåglar är väl uppfattade att de ingår i kosten av fisk och kött-och benmjöl. Du kan lägga hakat kött från den frusna fisken, hackad och värmebehandlat köttavfall.

Redan från de första dagarna av livet ges ankor småfettost, så ingår andra mejeriprodukter i maten. De ger kroppen med kycklingar kalcium och lätt smältbart protein.

Minerala tillsatser i äggens diet

I foderkosten måste fett vara mineraltillskottKalcium är avgörande för alla slags fjäderfä. Detta är inte bara ett byggmaterial för bensystemet, men också ett element som konsumeras i stort antal av skikt för att bilda ett fast skal. Hur matar man en inhemsk anka för att kompensera för dessa utgifter?

Fågeln erbjuds:

 • krossat äggskal
 • skal, noggrant krossas och läggas till bunkarna;
 • krita;
 • benmjöl.

Om saltade livsmedel inte ingår i äggens diet, ges saltet, som är en källa till natrium och klor, separat.

Dessutom, som ett oumbärligt mineraltillskott, erbjuds nödvändigtvis fjäderfä stor, tvättad sand eller liten grus. Dessa oätliga, till synes meny komponenter är oerhört viktiga för ankor, eftersom de ger snabb uppslutning av grovfoder och spannmål.

Mineraler är inte blandade med foder för ankor, men hälls i separata behållare, för fyllning som måste övervakas ständigt.

Matning av inhemska ankor beroende på säsong

Från mitten av våren, under hela sommaren och under hösten är matningen av en hemmafru så varierad som möjligt. Om fågeln har tillgång till behållaren extraherar den självständigt till den erforderliga dagliga mängden matning.

Detta lindrar emellertid inte fjäderfänens ansvar. Dockning är fortfarande nödvändigt. Vad matar ängarna som återvänder hem från bete?

Ungefärlig kost av vuxna änderAnkorna i pennorna matas fyra gånger om dagen. Två matningar är våtfoder i kombination med gröna, och ytterligare två måltider är blandningar av spannmål och foder för ankor. Fågeln, som extraherar en del av maten själv, måste ta emot spannmål och proteinkomponenter i kosten.

Den särdrag hos sommaren som matar ankor är en strikt spårning av matrantning. Delar beräknas så att tömningstrådarna tömmas efter ett tillvägagångssätt, annars kommer sura rester att orsaka allvarliga infektioner hos boskapet.

Foder änder på vinternMed början av den kalla årstiden minskas listan med “diskar” i menyn för hemmafruar avsevärt. Vad äter änglar på den svåra tiden? Till fågeln saknar inte vitamin- och mineralsalter, det erbjuder ensilering av örter och krossade grönsaker, såväl som växtmjöl och ångad hö. I äggens diet ingår nödvändigtvis djurfoder, kokta potatis och näringsrika kornblandningar.

I kylan beräknas matningen av inhemska ankor på ett sådant sätt att maten täcker kroppens energiförbrukning inte bara för tillväxt utan också för uppvärmning.

Rationering för värphöns och ätande änder

Inhemska ankor av köttriktning är förfödda och för den mest produktiva fettet behöver de en speciell diet nästan från födseln.

Matande ankor från födsel till två månader

Ju snabbare fågeln samlar den dödliga massan, desto mer ömt köttet blir. Därför bör menyn för gödande änder vara så balanserad och mångsidig som möjligt, inklusive både proteiner för att bygga muskelmassa och kolhydrater, mineraler och vitaminer.

Dagligt intag av foder av ankorNesushki behöver sin “diet”, som fåglarna transporteras 20 dagar före början av läggandet. I kosten av denna kategori injiceras fåglar med mer koncentrat och proteinrika matar. Särskild uppmärksamhet ägnas åt påfyllningen av kroppen med kalcium, ger de växande behoven hos ankor i fukt och andelen gröna, grova och saftiga produkter reduceras.

I lagringsmenyn ingår spirade säd och innehåller många aminosyror och aktiva ämnen jäst.

Matning små ankor – video