växande slaktkycklingar i burarBörjan av fjäderfäbönder undrar vad som är bättre – växande broilers i burar eller i en speciell paddock. För att ta ett vägt beslut måste du ha fullständig information om korrektheten hos hönorna. Broilers är uppfödda på grund av viktökning på kort tid, så det är viktigt att skapa gynnsamma förutsättningar för att kycklingar utvecklas ordentligt.

Fördelar och nackdelar

broilers i burarMer ekonomiskt är cellhalten hos broilers, i jämförelse med golvet. Men det, tillsammans med meriterna, har sina brister.

Till plusserna kan du inkludera ett antal kriterier:

 1. Utrymmet sparas. Det följer att energikostnaderna också kommer att minska, eftersom kycklingar behöver ljus, värme och ventilation.
 2. Foderförbrukningen minskar avsevärt. Detta beror på att kycklingarna inte sprider matningen och inte trampar på den.
 3. På grund av den begränsade rörelsen är massförstärkningen snabbare, eftersom energi spenderas på tillväxt, inte på rörelse.
 4. När de odlar broilers i burar, är de mindre i kontakt med andra individer. Denna kommunikation är begränsad till grannar i en bur, vilket gör att du kan vidta åtgärder vid tidpunkten när du sprider infektionen.
 5. Mjukare daglig rengöring. Detta bidrar också till att minska risken för infektion, och kycklingen biter inte på sin kull och andas inte in ammoniak.
 6. Fjäderfä vård är mer optimerad. Detta inkluderar inte bara dricks och utfodring, men också veterinärbesiktning, som måste utföras dagligen.

För storskalig produktion kommer en större fördel att bli en snabbare vikt, vilket avsevärt ökar vinsten, eftersom fetningen blir mindre i en vecka jämfört med golvunderhåll.

Innehållet av broilers i buretNackdelarna inkluderar sådana indikatorer som:

 • stora utgifter för utrustning och celler;
 • skapa ett speciellt klimat i ett rum med fåglar – ljus, temperatur, ventilation;
 • du måste köpa specialfoder för en balanserad utfodring av kycklingen;
 • Förekomsten av problem med benen när en stor vikt uppnås på grund av närvaron på nätgolvet;
 • Daglig rengöring av brickorna i smuten är obligatorisk;
 • Smaken är lägre än friluftshönorna.

Efter att ha släppt cellerna från hönsna, desinficera dem för att förhindra eventuell förorening av nästa sats av slaktkycklingar.

Burar för ett privat hem

burbryggare för små kycklingarFör att säkerställa att innehållet i broilers i cellerna hemma var korrekt, måste du förbereda i förväg. Först och främst plocka upp rummet, köpa nödvändig utrustning och köpa celler. Du kan bygga dem själv eller köpa en färdig industriell variant. Du kan använda lokalerna, till exempel en ladugård. På sommaren är det möjligt att odla broilers i burar på gatan.

Det är nödvändigt att komma ihåg temperaturregimen. Överhettning kommer att påverka fågelens hälsa negativt.

Utrustningen omfattar:

 • Lampor för belysning, eftersom kycklingar behöver ett konstant ljuskvalitet för korrekt utveckling.
 • speciella värmeelement, eftersom kycklingar behöver hög luftstemperatur – från 36 grader, som gradvis minskar till 18 grader under vuxenlivet.
 • Ventilationsmekanismer som är nödvändiga för en bekväm och hälsosam utveckling av fågeln.
 • matare och drinkare.

Related  Dricka skål för bin och hur man ordnar det

Växande broilers hemma i cellerna innebär förvärv eller självtillverkning av cellen. Du kan köpa den genom att välja från en rad modeller som produceras i fabriker. I denna variant är det bara att välja cellens dimensioner och utrustning. Många tillverkare säljer celler med inbyggda matnings- och vattenmatare samt automatisk avlägsnande av kullen från kullet.

För tillverkning av cellen för hand är det lämpligt att först bekanta sig med videoklippet i cellerna hemma. Det finns olika cellvarianter. Det blir lättare att navigera i typerna – från vilka material det är lättare att tillverka och mer praktiskt att använda.

flervägda burar för broilersTill att börja med är ett skelett byggt. Den kan tillverkas både från en bar och från en metallprofil. Därefter är det fäst vid gallret för väggar och golv. Väggarna kan tillverkas av plywood, men vid installationen blir grillventilen mycket bättre. För den nedre delen av cellerna behövs en liten cell för att undvika förekomst av skador hos kycklingar. Vissa tillverkare sätter ihop plastpallar. Förberedda och installerade galvaniserade plåtar under golv i buret. Det är önskvärt att göra dem avtagbara, för enkel hantering och rengöring av kullen.

Innehållsstandarder

uppfyller hygienkravenNär broilers odlas i burar är det nödvändigt att hålla sig till zootekniska normer:

 1. I genomsnitt 1 kvadrat. m. Det ska vara i genomsnitt 23 huvuden, medan vikten vid mållinjen inte ska överstiga 40 kg.
 2. När spårförsedd matning kyckling en är nödvändigt att allokera ordningen 2,5 cm. Vid matning från rund behållare, bör enskilda i genomsnitt vara 50 bitar.
 3. Med en vakuumdrikker, som produceras i de tidiga dagarna, måste du observera förhållandet mellan 50 kycklingar per 1 drinkare. Vidare är det med en räfflad version tillräcklig att placera 2 cm på huvudet.
 4. Överensstämmelse med temperaturstandarder. När kycklingarna fortfarande är små hålls temperaturen runt 36 grader. Efter, minska med 0,2 grader varje dag. Således, vid 7 veckor bör temperaturen nå 17-18 grader. Med henne i framtiden och innehålla vuxna individer.
 5. Det är nödvändigt att vara uppmärksam på fuktighet. Det borde vara ca 60%. Fåglarnas, dess andnings system och temperaturens känslighet beror på att luftfuktigheten är korrekt.
 6. Det är viktigt att följa ljusläget. Om det gäller små kycklingar är det nödvändigt att ha dygnet runt belysning, det vill säga 23 timmar om dagen bör tändas av högkvalitativt ljus. När du växer upp, på dag 7 måste du byta till dag / natt. Ljusperioden kommer att vara ca 17-19 timmar.

Related  Vilken typ av utrustning för biodling behövs för en nybörjare biodlare

För att odla broilers hemma i cellerna behöver cirka 70 dagar. Efter detta börjar kycklingen gå långsammare och konsumera mer mat. Följaktligen är det inte meningsfullt att odla det. Men vid denna ålder kommer vikten av broiler att vara ca 2,5 kg.

Broilers från chick till slakt i burar – video