Innehåll av änder på gårdenUppfödande änder hemma har många fördelar, eftersom den här fågeln inte bara får kött, men ägg, fluff och kalk som gödningsmedel. Nästan alla raser växer snabbt, och det är inte nödvändigt att ständigt mata dem med speciella blandade foder. Om fågeln har fri spridning på en öppen behållare minskar konsumtionen av inköpt foder med 30-40%, eftersom de själva kan få sin egen mat.

Positiva aspekter och avelsegenskaper hos ankor

Anka kött har följande fördelar:

  • i kvalitet överlägsen kyckling;
  • innehåller en stor mängd användbara och lättillgängliga spårelement;
  • det finns stenar med lågkalori dietkött.

Bekväma förhållanden för fjäderfäEn annan fördel med att odla ankor – omnivorös, kan äta både växter och insekter. De växer snabbt och är en ren fågel. För en boskap är det inte nödvändigt att bygga ett hus, eftersom man kan hålla den i burar. I slutändan är det lättare att ta hand om dem och städa upp dem. En annan fördel med att odla inhemska ankor är att fåglar renar rent vatten från överskott av gräs i dammar. Detta förbättrar inte bara tillståndet hos reservoarens fauna, men också djuren blir mer hälsosamma och resistenta mot sjukdomar och blir också snabbare.

Om änderna hålls bara i buret, kan deras produktivitet minskas avsevärt på grund av stillasittande livsstil och fetma. Kvaliteten på köttet försämras följaktligen.

fjäderfä hus

UtyatnikInnan du odlar ankor måste du bygga ett hus för dem. Höjder på en och en halv meter för kommer att vara tillräckligt. För konstruktionen kan du använda nästan alla material. Det viktigaste är att de är miljövänliga och säkra, som trä. En av de grundläggande förutsättningarna för aveländer – rummet ska vara rent, torrt och utan drag. Även om de är vattenfåglar, kan de inte leva i fukt och lera, speciellt eftersom det under sådana förhållanden finns risk för ett utbrott av smittsamma eller virala sjukdomar. Golvet är av trä eller lera.

Fuktighet i kycklingen bör inte vara mer än 65-70%, annars börjar fjädrarna falla ut ur ankorna och immuniteten minskar.

Husets areal beräknas på ett sätt som för 1 m2 inte mer än tre vuxna hölls. Ankor behöver inte perches och andra långa enheter. Allt ska vara på golvet eller i närheten av det.

Husets golv måste höjas minst 20 cm ovanför marken. Detta är nödvändigt för att gnagare inte kan klättra inuti, eftersom de inte bara äter mat, men också bärare av farliga sjukdomar.

Anka på boetPå golvet i fjäderfähuset för underhåll av ankor ska man alltid lägga en halm, sågspån eller hö. På vintern blir skiktet tjockt, upp till 40 cm tjockt, så att fågeln kan gräva in i det och värma upp. Ändra det efter behov eller en gång i veckan. På sommaren är kullen helt avlägsnad eller tunn. På vintern måste temperaturen i huset vara över 0 ° C. Det är mycket viktigt att i konstruktionen för ankorna finns ventilation, till exempel ett fönster, eftersom farliga gaser släpps från kullen.

På vintern, när fågeln är större delen av tiden att vara i fjäderfähuset, ska den vara ljus inte mindre än 12-14 timmar om dagen. Annars upphör de att bäras, och deras aktivitet minskar märkbart.

Förutom huset, kan du hålla ankor och andra fåglar (höns, gäss, kalkoner), viktigast av allt, dela sin vägghöjd på minst 70 cm, annars hannarna kommer att kämpa med varandra.

Nest och matare

Sockets för ankorHuset för ankor hemma gör en höjd av 30 till 50 cm, en bredd och ett djup på 50 cm. Montera den på en mörk plats. Eftersom ankor har korta ben, är tröskeln högst 8 cm hög. Ett bo är tillräckligt för två eller tre personer.

Related  Slik vokser du godt brødfugler i bur eller hvilke forhold det er nødvendig å lage kyllinger

För att konstruera torrfoder trough timmer, och våt meshanok av metall eller plast, för att göra det lättare att rengöra dem. Eftersom fågel anka slarvig och alltid sprida ut maten, måste mellanbehållaren rakade eller någon annan planka som inte ger dem att klättra på toppen av fodret.

För att äta torr mat är det tillräckligt att fördela 6 cm för 1 individ, för våta klumpar 15 cm. Huvuddelen är att varje fågel fritt kan komma och äta. Om det inte finns tillräckligt med platser, kommer de svaga individerna alltid att hålla sig borta och äta mindre av foderet, vilket ytterligare saktar deras utveckling och tillväxt.

För mineral tillsatser gör olika fack. Drinkers bör ha ett sådant djup att fågeln kunde helt fördjupa näbben, t ex 20 cm. Ducks dricker mycket vatten, så du måste ständigt övervaka dess tillgänglighet och fräschör.

Var och hur man gör en zon för promenader och simning

Ankor på en promenadAtt odla en inhemsk anka blir billigare och lättare om fågeln kan gå utanför buret. Dessutom kommer detta att eliminera möjligheten till fetma. Var noga med att ta en plats att simma. Det kan ske med egna händer, men på ett sådant sätt att det finns möjlighet att byta vatten och rengöra smuts. Bättre än, om änder har tillgång till en naturlig vattenkälla, kan de äta insekter och gräs. Badning främjar den snabba tillväxten och utvecklingen av fåglar.

Med en naturlig promenad kan ankor hitta och välja den mat de behöver, vilket har en positiv effekt på matsmältning och hälsa.

Till fågeln flyter inte bort, i den öppna reservoaren gör ett staket. I vattnet borde det vara ca 70 cm, och över vattnet stiga upp till 50 cm. Om du inte klarar det, flyger fågeln, dykning, ur höljet. Dessutom kommer en sådan penna att skydda förpackningen från rovdjur. En hölje för paddocken är bäst placerad omedelbart vid ingången till fjäderfähuset på syds eller sydost. Stäng det med ett nät eller staket med en höjd av minst 1 m.

Related  Hvordan utføres incubation av perlehøns hjemme og bondeavl?

Ducklings på gräsetOmrådet för växande änder beräknas så att hela fågeln kan röra sig fritt, eller med beräkningen att 1 person behöver 1-1,5 m2. Laz att avsluta kycklingen är gjord kvadratisk med sidor på 40 cm. Spärren för den är installerad från utsidan.

Det är omöjligt att hålla för många fågelhuvud i ett hus eller bur, eftersom detta påverkar deras tillstånd och hälsa negativt.

Videon visar ett exempel på hur man kan odla ankor hemma på vintern.

Matande änder

Änder i en sommarpennDucka undernärda och växte snabbt, måste deras diet finnas inte bara foder, men även färskt gräs, mineraler och våt mäsk. Kombinerade matar kan köpas färdiga eller gjorda för hand. Detta kommer att kräva grödor: korn, vete, majs och solrosor måltid, fett, kött och benmjöl eller fisk, salt, mjölkpulver, Foder och snäckor. Överföd inte fågeln, annars blir köttet för fet.

Foder bör hällas så mycket som ankor kan äta i 1 gång.

På vintern och våren, när det fortfarande är för kallt ute och det finns inget gräs med insekter, matas ankor hemma minst tre gånger om dagen. På morgonen och på eftermiddagen lämnas våta maskor ut och på kvällen kombineras foder. Om änderna redan kan föda på promenad, är det tillräckligt att ge mat 2 gånger om dagen, på morgonen och på kvällen.

Ankor älskar gräsetOm en fläckig fågel har dykt upp bland hela flocken, ska den omedelbart separeras i en annan bur och avslöja orsaken till svaghet. Efter det är det nödvändigt att noggrant rengöra och desinficera lapwing för att undvika spridningen av sjukdomen.

Så matar du ankor – video