Bikube fra et tre med egne henderI naturen er villbier fornøyd med livet i naturlige lyskilder, som ofte blir spalt og hul i trunker. I apiaries er livet mye mer behagelig, fordi her er hver familie utstyrt med sine egne bikube for bier.

Enn et menneskeskapte hus skiller seg fra en primitiv dekk? Hva er strukturen av bikube for bier og kan den bygges med egne hender?

Vanlige typer av elveblest for bier

Biavl omtaler den eldste typen menneskelig aktivitet. Det er derfor ikke overraskende at det i løpet av den siste tiden har oppstått en rekke typer og varianter av elveblest over hele verden, som er konvensjonelt delt inn i horisontale eller salonger og vertikale eller stigerør:

 1. Vertikale strukturer på grunn av utvidelser øker oppover. Blant de vanligste alternativene – et flerhus hus og en bikube for bier Dadan.
 2. Horisontale elver er bygget opp i en ramme parallelt med jordens overflate. Slike varianter inkluderer solsenger, designet for 16-24 rammer, samt elveblader av ukrainsk design, som avviger fra det typiske vinkelrette arrangementet av rammer.

Hives laget av utvidet polystyrenI dag har biavlere mange typer bikube, men de mest populære er solsenger, flerskrogsstrukturer og elveblest i 12 rammer. Prisen på bikube for bier avhenger av størrelsen på huset, dets design og materialer som brukes til å gjøre det. I tillegg til tradisjonell tre og kryssfiner, i ordningen med elveblest, brukes alle typer plast og tekstiler ofte.Kryssfinerhive tegning

Enheten av elveblest for bier

Strukturelt består standard bikube av en kropp, et lokk, en bunn, butikkutvidelser, rammer for bier.

Hovedelementet av bikubeanordningen for bier er kroppen som rammer rammene for honningkamler og selve biafamilien. Utseendet til saken er veldig enkelt. Dette er en boks som ikke har topp og bunn, utstyrt med holdere for rammer.

For fly og retur av biene på bakveggen på bikubehuset, er det åpnet en åpning – en rute som kan være rund eller spaltformet. For enkelhets skyld kan skuffen lukkes med en spesiell lås. Dens størrelse kan enkelt justeres ved hjelp av spesielle innlegg. Og fra utsiden, under kranen, er det montert et landingsbrett.

Related  Trap for bier: produksjons- og installasjonssteder

Bikubehytte på 20 rammerPå toppen av kroppen er dekket med et lokk, som ofte er flatt. Formålet med denne konstruktive detalj er å beskytte det indre rommet av bevis for bier fra været, penetrasjon av dyr eller insektsparasitter. Under et flatt tak, noen ganger er det nødvendig med en brostein, noe som kreves for å transportere elveblestene, og også for deres oppvarming.

Transport av kviser til apiaryBunnen av kroppen dekker bunnen av bikube for bier. Denne delen av strukturen kan enten være avtagbar eller tett festet til hoveddelen. Utenfor ser bunnen av bikupa ut som et skjold med kant langs kanten.

For vedlegg av halvrammer, er en magasinutvidelse gitt. Det er halvt lavere enn hive kroppen, og kan brukes under massehøst av honning. Om nødvendig, ikke en, men flere butikker legges på saken.

Nybegynnere av biavlere er med rette opptatt av spørsmålet: “Hvor mye koster en bikube med bier?” Kostnaden for et så viktig kjøp kan variere sterkt. I dette tilfellet avhenger valget av en bestemt bikubean for bier av biavlerens individuelle preferanser, mengden honning mottatt og størrelsen på familiene.

Tegning av en av varianternes varianterHvis ferdige elveblest kostnader virke for tung, tar birøkter vedtak om bygging av elveblest for biene med sine egne hender, tegninger til et slikt nyttig hjemmelaget kan finnes i åpne kilder, samt å dra nytte av opplevelsen av sine kolleger.

Vesker til bier med egne hender: Materiale- og monteringsfunksjoner

Tømmer for elveblestHva slags bikubeutstyr for bier er ikke valgt, du bør vite at å bygge et hus trenger du bare å bruke insektsikre materialer.

Hvis tre er valgt som grunnlag, er det bedre å gi preferanse til bergarter som ikke avgir en viskøs, luktende harpiks.

Boards og barer må tørkes grundig, eller allerede er i drift er uunngåelig deformasjon og ut av bikuben ned, mister sin tetthet, rammer for biene slutter å falle på plass. Av samme grunn bør unngås med en overflod av tre knop, som når den er tørr har en tendens til å falle.

For å lime elveblestene, tar de naturlige fuktsikkerte komposisjoner som ikke bare har høy styrke, men bidrar også til å tette leddene.

Ved tilkobling av hunndelene, hus, deksler og andre komponenter av hendene produsert bevis for bier er viktig for å unngå mellomrom og unngå deformering av hver av de deler som benyttes for styret 2-3 fragment.

Related  Hur man håller en laghöna hemma?

Rammer for bierOverflatebehandling av bikuben bør gi ikke bare en dekorativ farge, men den to ganger, samt å binde lakk, som gir motstandsdyktighet mot fuktighet trevirke, temperaturendringer og penetrerings skadedyr. Farge maling utføres fortrinnsvis i hvitt, gult eller blått fargetone, godt oppfattet av insekter. Lokket av bikuben anvendelige metalldekselet, karakterisert ved at de kanter av arkene for å skru opp for derved å beskytte kuttet og endene.

Krav til bevis for bier

Skjematisk bilde av bikubenDesign av produksjon av kviser for bier med egne hender, byggekonstruksjonene er valgt på en slik måte at det nye huset er helt komfortabelt:

 1. Et kvalitetshus beskytter fullstendig insekter mot sesongmessige endringer i temperatur og fuktighet under alle værforhold. For hvilket formål er kupeen utstyrt med tak- og sidebeskyttelseselementer, effektive både om vinteren og om sommeren.
 2. En familie i et bikube kan utvide uhindret, for hvilket det er planlagt et system for å øke volumet av et hus.
 3. Enheten av bikube for bier skal være praktisk ikke bare for insekter, men også for biavleren. Det vil si at designet skal rengjøres lett, desinfiseres, ventileres og underkastes revisjon.
 4. Det må huskes at bikupler må overføres, samles og demonteres.

Før du lager et bikube for bier, må du bestemme størrelsen. Selv om mange erfarne biavlere har sine preferanser og økt tilpassede muligheter, bør nybegynnere bedre orientere seg mot de aksepterte universelle dimensjonene.

Med fokus på tegning av bikube for bier, lager de elementer av kropper, bunner og lokk, rammer og andre deler av konstruksjonen med egne hender:

 1. For fabrikasjon av kroppen, ta tørkbrettene 20 mm tykk. På samme tid for rammer, bør de samme brettene ikke tas fra nåletre, men fra løvfisk, for eksempel bjørk eller tett asp.
 2. Avstanden mellom rammene for bier i standardløsningen er 37,5 mm, og en klaring på 20 mm er igjen mellom bunnen av nestrammen.
 3. Passasjer for insekter i bredde er 12,5 mm.
 4. Fra bunnen til bunnen av rammen er det laget et innspill på 20 mm.
 5. Fra forsiden eller baksiden av bikuben er hylsteret til rammen 7,5 mm.

Related  Oppdrett av vagler hjemme

Når du gjør en bikube, ikke glem isolasjonen. Til slutt skal du lage en putepute med en side på 455 mm, som er fylt med godtørket gress og mos.

Montering av en bikube for bier med egne henderFektingen av beboelsestallet fra området som ikke er opptatt er diafragmaet. Dette flyttbare elementet av bikubeanordningen for bier er også laget for hånd fra en sterk 10 mm kryssfinerplate.

Montering av hjemmelaget biku begynner med detaljer på skroget, så kommer tiden til å feste rammene til biene. Etter å ha kontrollert dimensjonens overholdelse, får bikan bunnen. Den siste er erstattet av et tak. Samlingen utføres på en flat overflate, slik at strukturen er stabil og sterk.

Hvordan lage en bikube med egne hender – video

Del 1

Del 2