Landrace PigletsGrisar av Landras rasen erhölls genom att korsa den danska svingrisen med vit engelska. Därefter deltog Myrhorod och Welsh ras av grisar i hybridiseringen. Resultatet av urvalet var skapandet av en hård köttras med snabb fysiologisk utveckling.

 Korrekt odling av smågrisar

Korrekt innehåll av grisarVillkoret att hålla boskapet är korrekt underhåll och utfodring av avkomman. Avvikelser i odlingen av grisar från de första dagarna av livet i framtiden kommer att påverka kvinnornas fruktbarhet och förmågan att befruktas i vildsvinet. Den gravida grisen har upp till 12 grisar, vilket kräver särskild vård. Födseln fortsätter i flera dagar och närvaron av en gris är obligatorisk.

Varje framträdande gris Landras torkade, bearbetade navelsträngen och sätta på bröstvårtan, så att han från de första minuterna fick kolostrum. Tre dagar av nyfödda hålls under värmare i en separat paddock, vilket ger dem till bröstvårtorna för utfodring, även under pågående födsel.

Grisar har god hörsel, de skiljer melodier. Därför påverkar mjuk melodisk musik i en svinstycke positivt djurens aptit och matsmältningen.

Piggy Care fortsätter i 2-4 månader, medan de matar på suggemjölk. I framtiden är avkomman uppfödda eller sålda. Svårigheter uppstår med nyfödda utseende. Grisens stora storlek gör det klumpigt och kan krossa småbarn. Under födseln kan hon få aggression och livmodern kan äta råtta, om det föder en födelse utan en blick. Det är därför som grisarna i Landrace-rasen efter födseln behöver rengöras i en plantskola.

Matar nyfödda grisarFodergrisar i olika förhållanden:

  • sågen har tillräckligt med mjölk;
  • artificiell utfodring
  • kombinerad utfodring.

MånadsgrisarOm livmodern har tillräckligt med mjölk för alla barn, matas matningen naturligt efter att alla nyfödda har torkat. Det är viktigt att varje barn under de första 45 minuterna fått sin del av kolostrummet. Detta bidrar till att erhålla immunitet. Försvagade grisar sätts till de första brösten, det finns en större mjölkleverans. I detta svaga barn bör bibehållas. Värre, om grisarna är större än brösten. I detta fall bör utfodringen regleras och ytterligare utfodring används.

Strukturen hos de inre organen av grisar liknar den hos människor. De och sjukdomen har liknande symtom – hosta, rinnande näsa, feber.

Vad matar grisarna, om du inte har tillräckligt med mjölk från din mamma eller hon dog under förlossningen? I en stor ekonomi bör du försöka ge nyfödda åtminstone den första delen av kolostrummet för att sätta in magen i arbetet. Konstgjord matning börjar med små portioner (50 g) dygnet runt, efter en och en halv timme. Dricka bör vara varmt. För de många avkommorna som utvecklats snabbt måste du använda rekommendationerna hur man matar grisarna rätt hemma. Matning av amning inkluderar ko mjölk, ägg, socker och vitamintillskott i vissa proportioner.

Artificiell utfodring av en grisPå mjölkfoder suger är, tills de går upp till 8-10 kg av vikt. Men ytterligare innehåll upp till 4 månader bredvid moderen är välkommen. Stänk mjölk med mjölk, även om de är i livmodern efter två månader. Manprover steriliseras vid en månad gammal.

Barnen togs från sin mammaStrumpbyxor fortsätter att mata mejeriprodukter, inklusive i kost av konventionella blandningar. För att lära känna deras smak erbjuda svin, från fem dagars ålder. Piggy care hemma innebär följande resultat:

  • om 2 månader kommer en piglets vikt att vara 16-20 kg;
  • en fyra månaders prov väger 40-50 kg;
  • senare matas unga djur för gödning.

Frekvensen av utfodring av spädbarn upp till två månaders ålder 7 gånger om dagen, senare överförs de till en måltider med fyra måltider. Balanserad näring omfattar koncentrat, animaliska produkter, rotgrönsaker och mejeriprodukter.

En viktig del av foderet är premixer. Smågrisar behöver en högre dos järn, droger läggs till matningen eller injiceras. Dessutom får alla spenar vaccinering mot sjukdomar.

Villkor för att odla grisar Landras

Odling av smågrisar av produktiv ras kräver speciella villkor för internering. Rummet ska inte ha utkast, temperaturen är 20-22 grader mest bekväm. Kullen bör vara torr, hygieniska förhållanden som ska följas.

Grisling av LandraceGrisstens naturliga belysning tillhandahålls genom att glasera den femte delen av väggområdet. För grisar bör organiseras paddock, kommer trängsel av djur att leda till sjukdom. Badgrisar är en av de obligatoriska metoderna för att växa unga. Därför är kohålen indelad i ett rum för underhåll, promenader och simning.

Om villkoren för frihetsberövande är uppfyllda, svälter grisarna i Landrace-rasen snabbt och övergår till fettinnehållet.

Video om Landrace grisar