Getter i betetGetter anses vara ett av de första domesticerade djuren. Rasen av getter utsöndrade hittills har ett mejeri, kött, ull och dunriktning. Också i världen finns det många mellanliggande sorter som gör det möjligt för boskapsuppfödare att uppnå en besättning med hög produktivitet i två eller tre riktningar.

Den mest populära bland ryska ägare av privata gårdar och gårdar är raserna av mejeri-, kött- och mejeriprodukter och kött- och köttpecialisering, och mer än hälften av hela befolkningen höjs för mjölkproduktion.

Getter av olika raserBilder och beskrivningar av getraserna som har fått den största populariteten i landet kommer att hjälpa nybörjare av uppfödare att navigera i den befintliga mångfalden och mer balanserade tillvägagångssättet för sammansättningen av deras getbesättning.

Zaanen ras av getter

Zaanen ras av getterDen europeiska ledaren i popularitet och produktivitet är Zaanens getter, uppkallad efter området i de schweiziska Alperna, där den uppföddes. Schweiz blev födelseplatsen för flera kända raser av getter, vilket inte är överraskande. Regionen med ett gynnsamt klimat och saftigt gräs är som om det skapades för mjölkodling, men den bergiga terrängen är inte alltid lämplig för bete till huvudleverantören av mjölkkor. Därför snabbt växande, opretentiös och för en massa gräs, lätt klättring till de mest ogenomträngliga branta getterna har blivit en gudstjänst för många schweiziska bönder.

Zaanen-getter föddes till följd av folkval. Stor, från 50 till 90 kg i vikt, hårda djur uppvisar utmärkt mjölkproduktivitet. Honorna är extremt produktiva och de getter som uppstår är starka och är överväldigande livskraftiga. Om barnets genomsnittliga vikt vid födseln är 1,5-3 kg, då är get eller get vägt 10 gånger mer än året.

Under året ger en vuxen kvinna cirka 650 liter mjölk med en fetthalt av ca 4%. Amningstiden upp till 300 dagar.

Zaanen get på utställningenOch ryska getter av zaanenrasen fick nästan hundra år sedan. Under denna tid har djuren bekräftat sin opretentiöshet, enkel anpassningsförmåga till olika klimatförhållanden och den högsta mjölkproduktionen. Baserat på de bästa representanterna för denna getras uppnåddes många raser och nya raser.

Men även denna art, som är känd för människor under en lång tid, kan presentera överraskningar. Vita getter av Zaanenrasen har ibland grå eller bruna getter. Detta fenomen är associerat med manifestationen av en recessiv gen, vars bärare är några renrasade representanter. Sådana getter är inte mindre produktiva än sina vita mödrar, men de tas inte alltid för avel.

Går av Toggenburgrasen

Går av ToggenburgrasenEn annan gammal schweizisk getras uppkallades efter namnet på kantonen Toggenburg, där den grundades och upprätthölls historiskt sedan XVIII-talet. Mejeriet Toggenburg-geten har sedan dess givit upphov till flera europeiska raser. Och hennes blod är i antal ryska, brittiska och tjeckiska getter.

Related  Foder för kycklingar och kycklingar

Mejeri Toggenburg get på utställningenOm vi ​​jämför djuren av denna getteruppfödning med Zaanenski är de senare mycket större. Vikten av till exempel Toggenburg-geten är 60 kg och dess släktingar från Zaanenthal är 15-30 kg tyngre. Färgen på getterna är övervägande brun i olika nyanser med vita markeringar på ben, öron och huvud.

De beskrivna schweiziska djuren hänvisar till raserna av mejerika getter utan lukt, vilket är viktigt för att erhålla inte bara användbara men riktigt läckra produkter.

Toggenburg-getrasen visar en anständig mjölkproduktion. En get för 260 – 300 dagars laktation per år kan ge upp till 1000 liter mjölk.

Rysk vit getras

Rysk vit getrasEn av de mest populära i ryska raser av getter, som erhölls på basis av Zaanen-djur, var ryska vit. Representanter för denna sort har nästan alltid en vit kostym, stora storlekar, utmärkt fruktbarhet och högt mjölkutbyte. För ett år håller geten upp till 300 dagar, samtidigt som man ger upp till 500 liter mjölk med ett fettinnehåll på upp till 5%. Getter är oftast comola. Djurens ull är kort, stel, nästan saknad av underbeläggning.

Anglo-Nubiska getter

Anglo-Nubiska getterKött- och mjölkindustrin kan representeras av anglo-nubiska getter. Forntida, historiskt bildad på de steniga öknarna i norra Sudan, har rasen alltid använts av lokalbefolkningen som en universell och extremt opretentiös. Intressen från européer för första gången tjuren visades av franska och engelska kolonisatorer.

Därför ser beskrivning eller foto Nubian get raser, måste veta att vi uppenbarligen talar om moderna anglo-Nubian djur. Som ett resultat av korsningen av anspråkslösa afrikanska getter med produktiva brittiska individer erhölls en ny sort. Anglo-Nubian getter har ovanligt utseende, stora storlekar och intressanta kött- och mjölkdata.

Horn-nosed, med hängande öron, honor kan växa till 80 kg, och lika stora män – upp till 130 kg. Tillväxten av en vuxen get når ofta 90 cm på vattnet.

Nubiska getter är inte nyckfulla om matDjur är opretentiösa för foderets art och sammansättning, samtidigt som de ger upp till 800 liter mycket fet mjölk per år. Lämplig för att dricka och producera mjölk, ost och ostprodukter råmaterial innehåller upp till 8% fett.

Related  Trapp för bin: tillverknings- och installationsplatser

Kamerunska dvärggetter

Kamerunska dvärggetterSmå getter från Kamerun har spridit sig inte bara i sitt hemland, men också i ett antal europeiska länder på grund av sin blygsamma storlek, en rekordhöghet och en anständig kvalitet på mjölk och kött. Om du tror på legenden, då i Gamla världen, kom dvärggetter på fartyg av fiskare och pirater. Djuren var så oförutsägbara att de lätt utlevde månader med simning och gav också besättningen med mjölk och färskt kött.

Idag stöds djurens popularitet genom det faktum att det är en uppfödning av mejerika getter utan lukt. Har ingen obehaglig eftersmak och köttet från getter av denna ras.

Alpin getras

Alpin getrasI de alpina regionerna i de europeiska länderna bildade historiskt sina egna sorter av mejeri- och kött- och mjölkgetter. Alla dessa djur kännetecknas av snabb anpassning till nya förhållanden, anspråkslöshet, hög produktivitet och karakteristiska för rocks gracefulness. I början av förra seklet satte amerikanska uppfödare sig för att få en getras som kombinerar alla de positiva aspekterna hos den alpina befolkningen av inhemska getter.

Enligt bilder och beskrivningar av de alpina rasen getter dess bildande deltog djur från Schweiz, Frankrike, Italien och andra länder på kontinenten. Som ett resultat fick geten en omfattande uppsättning av gener uttrycks, till exempel i en brokig färg produceras i alpina killingar.

Boer getter

Boer getterIdag odlas getter inte bara för mjölk och ull, men för kött. Sådana raser är lätt att känna igen genom utvecklad muskulatur, en starkare benstruktur. Ett exempel kan tjäna som Boer-getter, för hundra år sedan tagen från södra Afrika.

Vikten av en vuxen get av denna ras når 130 kg, honan är 30-35 kg lättare. I utseende har Boerrasen många likheter med en annan afrikansk sort – Anglo-Nubian geiter.Boerget ras

Moderna Boer getter är tidiga, har en hög tillväxt och uthållighet. De blir sällan sjuka och, viktigast av allt, har mycket gott kött, utan det minsta tecknet på en karakteristisk lukt.

Brun tjeckiska getter

Brun tjeckiska getterHistorien om tjeckiska getraser har funnits i ett sekel, även om den officiella statusen endast gavs under 70-talet av förra seklet. När man skapade tjeckiska getter deltog producenterna av de bästa alpina sorterna. Resultatet av urvalsarbetet överträffade alla förväntningar. Djur som kräsen, härdig ras getter ordnas snabbt från en diet till en annan, kan vara en lång tid i hagen och enkelt klara långa marscher genom bergig terräng.

Related  Hvordan behandle en ku hvis mastitt oppdages?

Den tjeckiska rasens haneDen tjeckiska geten når 50 kg, män är 1,5 gånger tyngre. I ett år når utbytet av en sådan get 800 liter. I detta fall har mjölken inte någon obehaglig lukt eller smak och med en fetthalt av ca 3,5% har den en tjock konsistens och ett högt innehåll av laktos.

Angora Getter

Angora GetterÄven om Angora-getter anses vara en av de minsta representanterna för släktet, värderas de på nivå med andra populära arter. Denna gamla ras kommer från Mellanöstern, från Turkiet och Kurdistan. Djur som är vana vid berget dramatiskt förändras klimatet är täckta med ett tunt långt hår med ett vågigt krympt hår. Vikten av vuxna varierar mellan 35 och 55 kg, beroende på kön. Både getter och getter har horn.

Ull är känd för sin glitter, fiberstyrka och kvalitet. Huvudfärgen är getraser – vit. Sådan ull är den mest värdefulla, även om du kan se både grå och till och med svarta Angora-getter.

Intressanta fakta om Boer getrasen – video