Forebygging, symptomer og behandling av kanin sykdommer

Kaniner har svak immunitet mot ulike sykdommerKaniner er utsatt for et stort antall infeksjoner, som er bedre å hindre enn å håndtere dem. De viktigste sykdommene hos kaniner og deres symptomer og behandling bør være kjent for enhver bonde i tide for å hjelpe dyr. I tillegg er det nødvendig å gjennomføre forebyggende tiltak.

Forebygging av sykdommer

Ervervet i en annen gård kaniner holdes i en separat bur i 3 uker. Hvis det ikke er symptomer på noen sykdommer i løpet av denne tiden, kan du legge dem til andre dyr. Kontroller regelmessig små kaniner og voksne dyr før parring.

Vaksinasjon av kaniner beskytter dyr mot sykdommerHvis en sykdom mistenkes for å spres, desinfiseres cellene og matere med spesielle kjemiske midler som er beregnet på å bekjempe spesifikke patogener. Metalldelene behandles med loddlampe eller kokende vann.

Den sunne kaninen er sterk, har en god appetitt, den har skinnende hår, pusten er rolig og øynene og ørene er rene. Hvis avvik i tilstanden er merkbare, er det bedre å ringe legen med en gang. En syk kanin anbefales å bli slaktet for å forhindre spredning av sykdommen.

De vanligste sykdommene hos kaniner og deres behandling

Alle kaninsykdommer kan deles inn i to grupper: ikke smittsom og smittsom. Den første gruppen inkluderer spiseforstyrrelser. Slike kaninsykdommer, deres symptomer og behandling har lenge vært kjent. Årsakene til matforstyrrelser blir vanligvis dårlig kvalitet av fôr hos voksne, eller overgangen til hard mat på kaniner etter morsmelk. Tilstedeværelsen av sykdommen bestemmes av fravær av avføring, for løst avføring, oppblåsthet.

Kanin i dette tilfellet skal holdes i ca 12 timer på en sultediet, og deretter begynne å mate med en blanding av myk mat og kokte poteter. Hvis dyret lider av forstoppelse, er glauber, Carlsbad salt eller ricinusolje gitt innvendig av en teskje. I kaniner blir diaré behandlet med en oppløsning fremstilt fra 2 liter vann og en tablett syntomycin. De bør bli vannet av dyr om morgenen og om kvelden. Noen få dager senere, gjennomgår kaninfedtsykdommer og deres symptomer en slik behandling.

Kanin skadet potene i et burOfte kan dyr bli skadet i et bur. Alle mulige skader på kaninens kropp gjelder også for sykdommer med ikke-smittsom opprinnelse. Hvis blæren er liten, går det et par dager senere av seg selv. Behandle små sår, som bryter med integriteten til huden, kan du smøre dem med jod. Dypt traumer hos kaniner er vanskelig å kurere, så disse dyrene blir vanligvis umiddelbart drept. Brekninger fra bena oppstår hvis dyrene kommer inn i krakkene i buret. Med en slik skade, lever kaniner fortsatt veldig lenge. Behandling av brudd er ulønnsomt og dyrt, slik at dyret også blir drept.

Det er nødvendig å beskytte kaniner i kulde, da de kan frostbite ørene. Hvis dette skjer, skal dyret plasseres i et varmt rom. Frosne områder smøres forsiktig med smeltet varmt fett.

Som mennesker, så vel som mange andre dyr, kaniner er utsatt for varme og solskinn. Du kan bestemme det med følgende symptomer: kaninen er ubevegelig og ligger på siden, øyelokkene, munnen og nesen er røde, pusten blir raskere. Komprimering er i stand til å takle effekten av varme og solstråle. Håndkleet bør påføres kaninens hode, og det blir konstant fuktet i kaldt vann. Hvis det er kramper i leddene, vil ikke dyret kunne kurere. Det gjenstår å score.

Forkjølelse hos kaniner utvikler seg hvis de er i utkast i lang tid eller faller under regn. Dyr nyser, tøm utslipp fra nesen. Kaniner må flyttes til et varmt sted, noen dråper med en løsning av furacilin injiseres i nesen daglig, for fremstilling av hvilken 1 g av stoffet fortynnes i 100 g vann. Selv om kaniner har gjenopprettet fra sykdommer med ikke-smittsom opprinnelse, kan kjøttet brukes uten restriksjoner. Situasjonen er forskjellig i tilfelle infeksiøse infeksjoner.

Smittsomme sykdommer hos kaniner: symptomer og deres behandling, foto

Å vite hvordan og hva du skal behandle et sykt dyr, er det nødvendig å kunne gjenkjenne sykdommer.

Coccidiosis hos kaniner

I en kanin, coccidiosisDet er forårsaket av parasittiske protozoer – coccidia. Coccidiosis er farlig fordi det forårsaker skade på leveren og tarmen. Patogener kommer inn i kroppen gjennom vann, morsmelk og fôr. Årsaken til coccidiosis er også et stort antall kaniner i buret, et ubalansert kosthold, et brudd på hygieniske og hygieniske standarder for ernæring. Symptomer på sykdommen er forstoppelse, diaré, oppblåsthet, mangel på appetitt, ruffled frakk på magen, generell svakhet.

Behandle sykdommen kan være, eliminere alle årsakene som provoserte utviklingen. I tillegg er det ofte brukt i henhold til instruksjonene for fremstilling av bacoc-bacon for kaniner. Dette er det mest effektive verktøyet, i henhold til de fleste eksperter, i behandlingen av coccidiosis. Den kan også brukes til fjærfe og pryddyr.

Veien for bruk av stoffet bestemmes av konsentrasjonen. Derfor bør du lese instruksjonene nøye før du bruker den.

Et annet kjent stoff er solikose for kaniner. Instruksjonen for dette preparatet karakteriserer det som et middel med et bredt spekter av handling. Solikoks bidrar til å takle alle slags årsaksmessige midler av kokosiose hos kaniner. Det passer godt med andre medisiner og ulike kosttilskudd.SOLOIKS brukes til å behandle kaniner

Det er viktig at solicoke er toksisk, så det er trygt å overdose.

Mikksomatoz hos kaniner

Mikksomatoz hos kaninerDenne akutte sykdommen manifesterer sig i form av svulster og gelatinøs ødem på huden, rødhet i øyelokkene og auriklene. Mikksomatose forårsaker vanligvis død av dyr. For å unngå det, bør det være vaksinerte kaniner. Ved distribusjon av myxomatose er alle husdyr oppdelt i to grupper. Den første inkluderer infiserte personer, som umiddelbart blir drept. Alle celler, retter etter dem, anbefales å bli ødelagt. Den andre gruppen inkluderer sunne individer som slaktes for kjøtt. Gitt at behandlingen av myxomatose er umulig, kan man bare forhindre denne sykdommen gjennom forebygging.

Hemorragisk sykdom hos kaniner

Hemorragisk sykdom hos kaninerDe viktigste områdene som er berørt av denne sykdommen er lever og lunger av dyr. Den sprer seg veldig fort, varigheten av inkubasjonsperioden er flere timer. Kaniner kan ha anfall, neseblod, generell svakhet, feber. Infeksjon skjer gjennom et søppel eller mater, som ble brukt til et sykt dyr, med direkte kontakt med bæreren av sykdommen. Behandling er ikke mulig, men det er et spesielt serum, som du kan beskytte kaniner i 2 timer. For denne gang er det nødvendig å sette dem av fra syke dyr.

Ear myte

En kaninørmittInfeksjon av kaniner stammer fra moren, med skalaer av huden til et sykt dyr hos voksne individer. Spredningen av øremidder er mer aktiv når kaninene bor i overfylte steder. Symptomene på sykdommen er tydelig synlige eksternt i form av skorpe på ørens indre overflate. I tillegg raser kaninen dem aktivt og prøver å bli kvitt disse formasjonene på huden. Behandling av øremider på kaniner utføres ved hjelp av regelmessig behandling av ørene med en spesiell blanding, som inkluderer creolin, terpentin, petroleum og glyserin.

Kaninbehandling – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector