Kaniner har svag immunitet mot olika sjukdomarKaniner är utsatta för ett stort antal infektioner, vilket är bättre att förhindra än att hantera dem. De viktigaste sjukdomarna hos kaniner och deras symtom och behandling bör vara kända för någon jordbrukare i tid för att hjälpa djur. Dessutom är det nödvändigt att genomföra förebyggande åtgärder.

Förebyggande av sjukdomar

Förvärvad i en annan gårdskanin måste hållas i en separat bur i 3 veckor. Om det under denna tid inte finns några symtom på några sjukdomar, kan du fästa dem på andra djur. Inspektera regelbundet små kaniner och vuxna djur före parning.

Vaccination av kaniner skyddar djur mot sjukdomarOm en sjukdom misstänks sprida sig desinficeras cellerna och matarna med speciella kemiska medel som syftar till att bekämpa specifika patogener. Metalldelarna behandlas med lödlampa eller kokande vatten.

Den friska kaninen är stark, har en god aptit, den har glänsande hår, andningen är lugn och ögonen och öronen är rena. Om några avvikelser i hans tillstånd är märkbara, är det bättre att ringa till läkaren omedelbart. En sjuk kanin rekommenderas slaktas för att förhindra spridningen av sjukdomen.

De vanligaste sjukdomarna hos kaniner och deras behandling

Alla kaninsjukdomar kan delas in i två grupper: icke smittsam och smittsam. Den första gruppen omfattar ätstörningar. Sådana kaninsjukdomar, deras symptom och behandling har länge varit allmänt kända. Orsakerna till livsmedelssjukdomar blir vanligen dåligt foder hos vuxna, eller övergången till hårdmat på kaniner efter mammas mjölk. Förekomsten av sjukdomen bestäms av avsaknad av avföring, för löst avföring, uppblåsthet.

Kanin i detta fall bör hållas i cirka 12 timmar på en svältdiet och därefter börja mata med en blandning av mjuk mat och kokta potatisar. Om djuret lider av förstoppning, ges glauber, Carlsbad salt eller ricinolja inuti med en tesked. Vid kaniner behandlas diarré med en lösning framställd från 2 liter vatten och en tablett syntomycin. De bör vattnas av djur på morgonen och på kvällen. Några dagar senare genomgår kaninföddsjukdomar och deras symtom sådan behandling.

Kanin skadar hans tassar i en burOfta kan djur skadas i en bur. Alla möjliga skador på kaninens kropp gäller också för sjukdomar med icke smittsam ursprung. Om blåmärken är små, passerar det några dagar senare av sig själv. Hantera små sår, som bryter mot hudens integritet, du kan, smörja dem med jod. Djupt trauma hos kaniner är svårt att bota, så dessa djur avlivas vanligen omedelbart. Benstörningar uppstår om djuren kommer in i sprickorna i buret. Med en sådan skada lever kaniner fortfarande väldigt länge. Att behandla en fraktur är olönsam och dyr, så djuret dödas också.

Det är nödvändigt att skydda kaniner i kylan, eftersom de kan frostbita öronen. Om detta händer ska djuret placeras i ett varmt rum. Frysta områden smutsas försiktigt med smält varmt fett.

Liksom människor, liksom många andra djur, kaniner är benägna att värma och solstråle. Du kan bestämma det med följande symtom: kaninen är rörlig och ligger på sidan, ögonlocken, mun och näsa är röda, andningen snabbare. Kompress kan hantera effekterna av värme och solstråle. Handduken ska appliceras på kaninens huvud och ständigt fuktas i kallt vatten. Om kramper i benen observeras, kommer djuret inte att kunna bota. Det återstår att göra poäng.

Related  Grisar av Landras rasen på förorten gården

Kallar hos kaniner utvecklas om de är i utkast under lång tid eller faller under regn. Djur nysar, rensa ut ur näsan. Kaniner måste flyttas till en varm plats, några droppar av en lösning av furacilin injiceras dagligen i näsan, för framställning av vilken 1 g av substansen späds i 100 g vatten. Även om kaniner har återhämtat sig från sjukdomar med icke smittsam ursprung, kan köttet användas utan restriktioner. Situationen är annorlunda vid infektionsinfektioner.

Infektionssjukdomar hos kaniner: symtom och deras behandling, foto

Att veta hur och vad man ska behandla ett sjukt djur är det nödvändigt att kunna känna igen sjukdomar.

Coccidios hos kaniner

I en kanin, coccidiosisDet orsakas av parasitiska protozoer – coccidia. Coccidios är farlig eftersom det orsakar skador på lever och tarmar. Patogener kommer in i kroppen genom vatten, modermjölk och foder. Orsaken till utvecklingen av coccidiosis är också det stora antalet kaniner i buret, en obalanserad diet, en kränkning av hygien- och hygiennormerna för näring. Symptom på sjukdomen är förstoppning, diarré, uppblåsthet, aptitlöshet, ruffled päls på buken, generell svaghet.

Hantera sjukdomen kan vara, eliminera alla orsaker som provocerade sin utveckling. Dessutom används det ofta enligt anvisningarna för framställning av bacoc-bacon för kaniner. Detta är det mest effektiva verktyget, enligt de flesta experter, vid behandling av coccidiosis. Den kan också användas för fjäderfä och prydnadsdjur.

Sättet att använda drogen bestäms av dess koncentration. Därför bör du noga läsa instruktionerna innan du använder den.

Ett annat välkänt läkemedel är solikos för kaniner. Instruktionen för denna beredning karaktäriserar den som ett medel med ett brett spektrum av åtgärder. Solikoks hjälper till att hantera alla typer av orsakande agenter av coccidios hos kaniner. Det passar bra med andra läkemedel och olika tillskott.SOLOIKS används för att behandla kaniner

Related  Foto och beskrivning av kalkonraser

Det är viktigt att solicoke är giftigt, så det är säkert att överdosera.

Mikksomatoz hos kaniner

Mikksomatoz hos kaninerDenna akuta sjukdom manifesterar sig i form av tumörer och gelatinöst ödem på huden, ögonlockens röda och auriklarna. Mikksomatos orsakar vanligtvis död hos djur. För att undvika det bör det vaccineras kaniner. Vid fördelningen av myxomatos är alla djur uppdelade i två grupper. Den första inkluderar smittade individer, som omedelbart dödas. Alla celler, rätter efter dem rekommenderas att förstöras. Den andra gruppen innehåller friska individer som slaktas för kött. Med tanke på att behandlingen av myxomatos är omöjlig, kan man bara förebygga denna sjukdom genom förebyggande.

Hemorragisk sjukdom hos kaniner

Hemorragisk sjukdom hos kaninerDe viktigaste områden som drabbas av denna sjukdom är lever och lungor hos djur. Det sprider sig mycket snabbt, inkubationsperioden är flera timmar. Kaniner kan ha kramper, näsblod, generell svaghet, feber. Infektion sker genom en kull eller matare, som användes för ett sjukt djur, med direkt kontakt med bäraren av sjukdomen. Behandling är inte möjlig, men det finns ett speciellt serum, som du kan skydda kaniner i 2 timmar. För den här tiden är det nödvändigt att sätta dem av från sjuka djur.

Öra kvalster

En kaninörmytInfektion av kaniner härstammar från moderen, med våg av huden hos ett sjukt djur hos vuxna individer. Spridningen av öronmider är mer aktiv när kaninerna bor i trånga ställen. Symptomen på sjukdomen är tydligt synliga externt i form av skorskor på örons inre yta. Dessutom repar kaninen dem aktivt och försöker bli av med dessa formationer på huden. Behandling av öronmider hos kaniner utförs med hjälp av regelbunden behandling av öronen med en speciell blandning, som inkluderar creolin, terpentin, fotogen och glycerin.

Related  Raser av kjøtt og eggekyllinger

Kaninbehandling – video