kycklingar i drinkersVåt kyckling – en obehaglig syn, våt kyckling – farlig, kan dö. En drickskål för kycklingar med egna händer är det enda alternativet att hålla torr kull i hönshuset. Dricksskålen ger, alltid och i gott skick fågeln med rent rent vatten.

Vad borde vara en dricka skål för kycklingar

dricka skål från en hinkVarje kyckling dricker 2 gånger mer vatten än foder. Kyckling behöver 0,5 liter vatten om dagen. I detta fall försöker fågeln att dominera. Hon klättrar sina fötter i en skål med mat, in i ett bassäng med vatten. Som ett resultat flyter foderpinnar och lera och strö i vattnet. Fjäderfä gårdar var försedda med bröstvårtor och desto sämre land kycklingar? Vi kommer att försöka presentera dem för hygien, ersätta de vanliga bassängerna med drickskålar för kycklingar.

Huvudförhållandet, i drickskålen för kycklingar, gjord av egna händer, kan du bara dunkla näsan eller fånga droppar. Detta villkor är uppfyllt av:

 • sifon;
 • nippeln;
 • vakuum;
 • kopp drinkare.

Anpassning tillåter inte kycklingarna att gå på vatten och smuts förekommer endast av näsor. Vad ska man göra med denna kyckling! Måste tvätta tanken oftare. Det finns vissa krav på kycklingar för kycklingar:

 1. Det är nödvändigt att tillhandahålla automatisk vattenförsörjning så att dricksbollen fylls under dagen. Det är bra om enheten är fastsatt på en vägg eller upptagen på ett stativ.
 2. Enheten ska vara ljus och stark, så att fågeln inte skadas vid fall. Pålitlig fästning förhindrar vändning och tappning av vatten.
 3. Material för tillverkning – matplast, internmålning. Skarpa kanter borde inte vara.
 4. Behållaren ska tvättas väl från sedimentet i botten.

 Hur man gör en vakuumdriker själv

dricka skål från en burkEn bank; 2- vätska; 3 – kopp; 4 – skapa ett gap

Anpassningarna på grundval av glasburkar med olika kapacitet är många. Begagnade inverterad nacken ner fartyg från vilken vatten strömmar som tömnings skålar i vilken den absorberade vatten kvarhålles på grund av tryckskillnaden på ytan av fatet och inuti flaskan, den övre delen. När nivån har sjunkit ned i koppen, i flaskan kommer in i luftbubblan, som tillåter en viss mängd vatten rinna ut. En sådan dricksskål kan till och med göras av ett barn. Den som dricker för kycklingar med sina händer, är bilden framför dig, inte kräver en förklaring av hur man gör det.

Men kycklingen är fågeln nyfiken, rastlös, älskar att uppta höga ställen. Därför har banken inte stapla upp en Corydalis, ordna sin slutliga striderna, och snart banken kommer att ligga på din sida, ja, om en helhet. Vi måste hitta en mer stabil struktur för att dricka kycklingar med egna händer.

När du använder plastdrycker är det viktigt att skålens kant är trimmad eller en skyddande kant av gummit sätts på den. Hönorna kan klia på den skarpa kanten, så börjar klyftorna.

Under hela ekonomin används flaskor från under vattnet. Det är inte svårt att hitta dem, på varje innergård finns flera sådana saker i ett avskilt hörn av förrådsrummet. Disken är lätt, transparent och lätt att fungera.plastflaskor

Related  Odling av kalkon hemma – en fråga om noggrann och intressant

Vi ska göra en drickskål för kyckling från plastflaskor. Det vanliga plastbäckenet med höga sidor tas. De kommer bara att vara i nivån på kycklinghalsen. I en flaska på 15 cm från botten, gör ett hål och i en fylld form sänkt ner i bassängen. Vattnet kommer att strömma ut, fylla mellanrummet mellan behållaren och väggarna på disken och håller strax ovanför hålets nivå.

Vattnet var full, nivån i bassängen sjönk, en öppning i flaskans vägg utsattes. Med hjälp av glödlampor kommer luften att komma in i flaskan, luftbubbeltrycket ändras och vatten kommer att fylla bassängen. En fem-litersflaska kommer att vara i 10 kycklingar om dagen.

Den bästa anpassningen av en drickmaskin för kycklingar från två flaskor är en enhet som finns på videon:

Vem kan inte se, beskriv enheten. Vi tar 2 flaskor från under vattnet i olika storlekar. Du kan 8 och 5 liter, du kan 5 och 3. De borde ha trafikstockningar. En stor flaska skärs som en tallrik för vatten, mer än 15 cm hög, men att fågeln är bekväm att dricka. Den andra flaskan är omkopplad och på något sätt sätts in i de andra kontakterna. På en liten flaska borras en öppning under skålens kanter.

Flaskan hälls med vatten, korken tillsammans med skålen skruvas på toppen. Hålet hålls av ett finger och behållaren är monterad i hållarna på väggen. Öppningen öppnar, koppen är fylld med vatten, ett vakuum skapas på toppen. En dricksbunke av plastflaskor är klar. Suspensionen måste göras längst ner, fixera flaskan med ett ok ovanifrån.

avloppsrörHur man gör en drickskål för kycklingar från avloppsröret, visas i figuren. Det här är en skål av öppen typ, och att hönsna inte simmar, borde den ligga på nivån på ryggen. I röret skärs hålen, som tråg, med lintar. Materialet skärs enkelt med en het kniv. Vid kanterna, installera tees med pluggar – ytterligare element, köp tillsammans med röret. Röret kan piperas och hällas genom kranen. Avlopp med spjäll tjänar till att rengöra rännan.

Related  Raser av kjøtt og eggekyllinger

Bröstvårtor

vattennipplarEtt prov med automatisk matning, ekonomi och hygien är bröstvårtor för kycklingar. Vatten kan vara i olika behållare, inklusive en hink, det viktigaste är en dropper, som arbetar på ett kycklinglag. Därför är det enklaste nippelsystemet en hängande hink med nipplar som sticker ut från botten. Enheten kan fungera från lagertanken eller flöda.

Det tar lite skicklighet i låssmedarbete och tålamod. Men drickaren blir inte sämre än den som används på fjäderfä gårdar. Material och verktyg bör förberedas:

 1. Bröstvårtor, för unga och kycklingar behöver 3600, och för vuxna kycklingar -1800, visar denna indikator tjänstesektorn.
 2. Rör plast kvadratisk eller rund, men med inre spår och väggtjocklek 22 mm.
 3. Anslutningar på ändarna, med en adapter för anslutning till huvuden.
 4. Flexibel slang för rörledning.
 5. Rörklämmor.
 6. Borra med ett tvärsnitt av 9 mm och en kran för gängning 1/8 tum.

element av drickskålar för kycklingarDet spelar ingen roll vilka rör som är installerade på dricksbunken, installationssekvensen utförs i följande ordning:

 • märkning av röret;
 • hål borras från spåren;
 • tråden är skuren;
 • skruvnipplar;
 • Stäng slutar;
 • droppeliminatorer installeras
 • strukturen är fäst vid väggen;
 • vatten levereras.

Vi bygger en automatisk dricksbunke för kycklingar med egna händer enligt ritningen:automatisk dricksskål

Du måste få en nippel, men det är bättre att ta en europeisk, de är mer tillförlitliga. Köp ett plaströr och monteringsutrustning är lätt. Röret är mufflat från ändarna, det är märkt under nipplarna. De bör vara belägna inom 30 cm.’re borrhål, skära gängor och skruva fast tappen med en tätningstejp eller tåga. Kontrollera anslutningarna och anslut vatten från tanken till den inbyggda slangen.nippelinstallation

Droppbrickor av bottnar av plastflaskor kan fungera som en dribbel. Dessa ljusa koppar i händelse av att bröstvårtan saknas kommer att tillåta att drogen lämnas. Som framgår av diagrammet borde nippeln vara under spegeln av vatten.

Systemet kräver ytterligare automatisering, om röret i nippelflödet strömmar. Installationen måste innehålla en tryckregulator. Men vattnet blir inte stagnerat, friskt.

Det är inte möjligt att beskriva alla modeller av autopiloter för kycklingar, uppfunna av folkhantverkare. Bara du bestämmer, med hänvisning till arrangemanget av coop, vilket är bättre.

Related  Uppfödning getter hemma för nybörjare

Dricka skål med en dispenser – video