Fôr kyllinger på gårdenFor noen nybegynnere fjærfe bønder, synes prisen på fôr til høner for høy til å bruke et slikt produkt på en kontinuerlig basis. Men de trenger bare å prøve å bytte til en balansert feed, da tvil faller bort.

Moderne mat er ikke bare mer praktisk i lagring og distribusjon, de er:

  • bidra til å redde verdifull tid for fjærfeboeren;
  • aktiver fuglens vekst;
  • styrke immunitet og utholdenhet;
  • øke eggproduksjonen,
  • positivt påvirke eggets kvalitet.

For vellykket utvikling av unge dyr er det nødvendig med vitaminisert matVed systematisk bruk er fôr for kyllinger og lag økonomisk økonomisk lønnsomt enn tradisjonelle urte- og kornblandinger. Dette kan lett forklares av det faktum at det ikke er krav om peroksidering av mat eller dens infeksjon med muggsvampe. Derfor er fuglen mindre og mindre sannsynlig å bli syk, den blir bedre, øker vekten og blir raskere etter at kyllingene er fjernet.

På grunn av at fôrblandingen til legghøner inneholder nesten alt som er nødvendig for å opprettholde livet, trenger eieren av gården ikke å bekymre seg for at fuglen er mangelfull i protein, fett, vitaminer eller mineralsalter. Hovedinnholdet, inkludert i ransjonen av avdelingene, slik mat, å vite den nøyaktige doseringen og skikkelig justere den avhengig av høydenes levetid og levetid.

Sammensetning av blandede fôr til legghøner

Under det tradisjonelle fôringssystemet spiser kyllinger på gårder korn, mottar urte kosttilskudd, grønnsaker og alle slags frukter. Med friluftsområde kan legghøner peke insekter, ikke svelge med øgler og frosker. Spor mengden mat som er konsumert i dette tilfellet, er svært problematisk. Hvis fuglen ikke spiser godt, er det ikke nødvendig å forvente god eggproduksjon og helse fra den. Og med ubalansert kosthold eller forbruk av foreldet mat, er ikke farlige tarminfeksjoner utelukket.Sammensetning av blandet fôr til høner av ulike aldre

I dag tilbys dyrefôr for verpehøner som tar hensyn til alle smakspreferanser og alder av fugl, og blandingen i seg selv er basert på de samme ingrediensene som fuglen ser og spiser i naturen. Fra korn, soyabønner, mais og hvete, bygges erter brukt. Uerstattelige komponenter er kake fra solsikkefrø, alle slags måltider, vegetabilske oljer, mineraltilskudd.

Komponentene og konsentrasjonen i fôrrecepten til legghøner er valgt slik at fôret dekker alle kroppens behov i proteiner, fett, karbohydrater, fibre, makro- og mikroelementer og de fleste vitaminer.

Normer av fôrinntak for kyllinger og lag

Normen for forbruk av blandet fôr av lag av forskjellige aldreI de fleste tilfeller gis kornblandinger, annet tørt og våtfoder til fuglen “med øye” med forventning om at i 30-40 minutter med delen vil bli ferdig. Men hvordan i en slik situasjon for å sjekke om alle kyllingene er fulle? Får alle grønn mat som etterfyller kroppen med vitaminer som er nødvendige for fordøyelsen med fiber og mineralsalter? Var det mulig for et eller annet lag å spise korn, eller nølte hun, og bare kli og skall var igjen i trough?

For blandede fôr er det mye lettere å overvåke og justere forbruket, siden et fullverdig produkt inneholder alle stoffene som er nødvendige for fjærfe.

Hvor mye mat spiser en høne? Mengden avhenger av fuglens alder og vekt, samt årets periode. I gjennomsnitt spiser en voksenhønne ca 120 gram fullmatet mat. Hvis menyen inneholder grønn fôr, hø eller korn, er delen redusert, overvåking av fuglens tilstand og eggproduksjon.

Det er veldig viktig å ikke tillate kyllinger å være sulten. Men ikke mindre farlig og overfeeding blandet fôr til legghøner, prisen på dette – en nedgang i antall egg og forverre helsen til fjærede kjæledyr.

Behovet til organismen endres uunngåelig med alderen, derfor for kyllinger og legghøner er blandede fôr forskjellige i sammensetningen. Ung vekst mates flere ganger om dagen, men med begynnelsen av leggingsperioden bør kyllinger motta mat om morgenen og om kvelden.Kyllinger spiser småfraksjon, og voksne kyllinger spiser granulert mat

Hvilken mat er bedre for legghøner?

Blandede fôr er smuldre og granulerte. Sistnevnte stimulerer fordøyelsen og er ment for aktivt bevegelse av kyllinger. Kyllinger og unge dyr, holdt uten tur, det er bedre å gi mer løs blandinger.

Hvis legghøner bare blir matet av tørr mat, er det ekstremt viktig å gi fuglen permanent tilgang til rent drikkevann, ellers vil den beste og mest balansert sammensetningen bare forårsake fordøyelsessvikt og vil ikke gå til fjær for godt.

Hvilken fôr til høner er bedre? Det er ikke noe utvetydig svar, siden valget i stor grad avhenger av fuglens smak, og på høydenes subjektive preferanser, og på prisen på fôr til høner.Sammensetning av blandede fôr av forskjellige merker

Blant de populære varianter av fjærfeavlere kan man finne PK-1 blandet fôr. Det er et komplett sammensetning for lagene som utgjør alt å opprettholde god helse pitomitsy som bare kan sees ved å se på den tiden som er vist i tabellen fødesammensetningen og sammenligne den med den andre konsentrerte produkt.

Fôringskvalitet for legghønerDet er ikke nok til å sikre levetiden i fuglen, det er viktig å gi den riktig mengde plante- og animalske proteiner, fett, vitaminer og mineraler. Derfor er i tillegg til frokostblandinger og urter, gjær, kli, kritt, kjøtt- og ben- eller fiskemel inkludert i fôrblandingen til legghøner, noe som er spesielt viktig for egghøner.

For å kompensere for vitaminmangelbruken ved bruk av blandede fôr til legghøner, brukes premixer som gunstig påvirker kyllingets immunitet, tilstanden og eggproduksjonen.

Fôr til legghøner

Hvis prisen på fôr til hønsegner virker for høy, eller i landlige områder, er det ikke mulig å fylle opp lagre regelmessig, kan kvalitetsmat tilberedes hjemme. Her trenger du ikke å bekymre deg om sammensetningen og naturen til alle komponenter, noe som betyr at legghøner vil få anstendig næring og ta med et økologisk rent, sunt egg.Oppskrifter for selvforberedelse av blandet fôr til lag

I samsvar med tabellen under, kan fôr til høner fremstilles med egne hender i en gård utstyrt med det enkleste utstyret for sliping av korn og gress, tørking og blanding av den resulterende masse.

Urter, løvverk eller topper før tørking tørkes i skyggen, og deretter knuses grundig. Kommer også med korn, som må siktes ved å fjerne utenlandske inneslutninger. Tørre komponenter blandes etter sliping. Til dem legges kritt, salt og andre komponenter til stede i oppskriften. Løs fôr kan da gis til fuglen, men for fremstilling av granulatene, først med en liten mengde varmt vann, knyttes en tykk deig, som føres gjennom ekstruderen og tørkes.

Uansett oppskriftsfôr til hønsekylling av fjærkre, må du nøye overvåke fuglens tilstand når du bytter til et nytt diett, og overholder anbefalte forbruksnormer.

Bare ved å observere disse forholdene kan vi forvente at fôret vil gi maksimal nytte og vise alle fordelene.Kyllinger spiser blandet fôr

Om sommeren kan blandede fôr kombineres med fordeling av grønt gress, toppen av høstavlinger, meloner og andre saftige fôr som er tilgjengelige på gården. Ikke glem den konstante tilstedeværelsen i rent vann og grus. Deres tilstedeværelse er obligatorisk for enhver metode for fôring.

Vi forbereder sammensatte fôr til lag på egenhånd – video