Peking Ankor på föreningenOm du gör en undersökning av fjäderfäbönder, kommer många att säga att bland de bästa raserna måste det finnas en Peking duck. Trots att den första informationen om rasen uppstod tre århundraden sedan, och i Europa en fågel importerades på artonhundratalet, Peking Anka ursprung fortfarande konkurrera i paritet med den senaste kött korset.

Vad är hemligheten av sådan popularitet? Hur man håller en Peking duck hemma, och hur fördelaktigt är uppfödningen av denna ras?

Beskrivning av rasen av Peking ankor

Peking anka på en promenadI Sovjetunionen var Peking änder bland de vanligaste. I dag är de stora gårdar gradvis ge vika för högproduktiva raser och korsningar, men som förälder lager används fortfarande av Peking bergprover.

Dessa fåglar är fortfarande oöverträffade när det gäller hastighet av viktökning, uthållighet och anspråkslöshet. Peking änder kan enkelt underhållas under alla klimatförhållanden, de är inte rädda för förkylningen.

Redan om en och en halv och en halv veckar änglarna 2,3-3 kg, och råvarukroppen kan erhållas på rekord fyra månader när andängens vikt når 4 kg. I ett år ger hönan 80 till 120 ägg som väger ca 90 gram. Köttet från Peking-ankorna är ömt, saftigt och dess utbyte i förhållande till slaktvikt uppgår till 70%.

Funktioner för att hålla och uppföd Peking ankor

Ankor går till dammenIntensiv fetning gör att du kan få utmärkta köttprodukter så tidigt som 60 dagar efter ankorens utseende. Men när man avelar Peking ankor hemma, utförs slakten något senare. Erfaren fjäderfäbönder rekommenderar att man inte överexponerar fågeln. Det finns flera skäl till detta. Efter 70 dagar av livet änder började kasta det:

 • saktar deras tillväxt
 • ökar matningskonsumtionen kraftigt
 • Det komplicerar avlägsnandet av fjäderdräkt från slaktkroppar efter slakt.

Related  Hur man organiserar biodling för nybörjare

Och med en felaktigt utvald diet kan sådana fåglar inte få muskelmassa, utan fett. Som en följd av detta minskar den ekonomiska fördelen med att hålla Peking ankan märkbart.

Bland funktionerna att vara medveten om entusiaster kommer att föda upp fåglar som produktiv köttras, ökad nervositet och irritabilitet ankor. Dessutom är de inte särskilt bra höna, så ägg “pekinok” placeras under höns av andra raser eller ligga i inkubatorn.

För dem som hade erfarenhet av att hålla indotok, verkar representanterna för Pekingrasen vara stora älskare av bad, men de skiljer sig inte åt i deras renlighet.

Uppfödda änder hemma

Peking duck höna är ett sällsynt fenomenVilka egenskaper av innehållet finns det? Hur tar man hand om ängar av Peking-ras under villkoren för privat gård?

För nybörjare avel hemma Peking änder är associerade med förvärv av dagliga unga djur och arrangemang av boskapens framtida bosättning. Det är bättre om kycklingarna stöder och bryr sig om högen. Detta tar bort många problem från fjäderfäbonden. Om detta inte är möjligt planteras ankorna i ett rum där temperaturen ska bibehållas vid 28-30 ° C. Uppvärmning inuti bryggaren upprätthålls med hjälp av speciella lampor, värmare eller andra metoder som är säkra för fjäderfä. Under de första två veckorna av livet sätts temperaturen i fjäderfähuset gradvis till vanligt, rumstemperatur, och det finns inget behov av ytterligare uppvärmning.

Peking änder på vinternAtt snabbt växa kycklingar känner sig inte upprörd, på torgets mätare är det inte nödvändigt att lösa mer än 15 ankor. Samtidigt fjäderfäuppfödare måste ständigt övervaka sanitära skick lokaler, luftfuktighet, belysning och ventilation, samt för externa fågelarter. Ankungar med symtom på ohälsa, trög, vägrar mat eller rufsig, bör du omedelbart transplantation från resten av besättningen.

Uppmärksamhet på utfodring av Peking änder från de första timmarna av livet bör vara maximal. Den första måltiden väntar på de små när de torkar ut lite.

Änder gärna äter grönaÄnglarna matas nu med fuktiga, finmalda spannmålsmassor, porridger, fettfri stallost. Fågeln ges mejeriprodukter, hackad hårdkokt ägg. Några dagar senare innehåller dieten av Peking-ankor saftiga gröna. Det kan vara:

 • skaldad nässla;
 • maskrosor;
 • klöver;
 • alfalfa;
 • gröna trädgårdar.

Änder är mycket förtjust i kålblad, morotoppar. För att säkerställa näring av mat i maten kan du lägga till lite kokta krossade potatisar.

Och för att möta behoven för mineraler erbjuder ducklings:

 • krita;
 • siktad träaska;
 • strimlat skal.

Related  Egenskaper av valg, sammensetning og pris på fôr til høner

En liten del av menyn innehåller bordsalt, snäckskal och grus. Upp till sex veckor ankungar matade sex gånger om dagen, smak mäsk filmjölk, fisk eller kött buljong. Gradvis minskas antalet matningar till fyra. Och med månaders ålder fågel släppt till en säker vattenkälla, där Peking Anka, inte bara med utsläppsrätter simma, men också helt foder i form av vattenvegetation, små kräftdjur och insekter, mollusker och maskar, liksom lokala fiskyngel.

Trots den höga tillväxten, har Peking änder, liksom andra relaterade vattenfåglar, en ganska kort tarm. Detta accelererar matens passage och bestämmer hög ämnesomsättning. För att fågeln ständigt vinner bör den matas ofta och näringsrikt.

Anka gillar att äta fullkornSpjälkning av kornfoder varar omkring fyra timmar, och våta blandningar bearbetas på bara tre. För kött av god kvalitet är det viktigt att ge en balanserad mat rik på kolhydrater som en reserv energi för att hålla kroppen och proteiner för att bygga muskelmassa. Fisk och köttmjöl är oumbärliga här, och om möjligt får ankor fiskmalet kött, strimlad och värmebehandlade köttprodukter.

Dets sammansättning innefattar också mineraltillskott som är ansvariga för kroppsuppfyllningen med spårämnen, särskilt kalcium och även vitaminer.

Bland dem krossas skal och krita. För att förbättra matsmältningen av grovfoder i separata matare häll lite grus. Vi får inte glömma behovet av fågeln i rent dricksvatten.

För badande fåglar i närheten av fjäderfähuset, separera behållare med vatten eller ge besättningen tillgång till behållaren med en säker nedstigning.

Ankor älskar gröna saftiga växter. På sommarmenyn ange och vattendjur och trädgårdsgrödor. När du avelar Peking ankor hemma kan du använda kokta potatis, sockerbetor, morötter och andra rotgrödor. Fågeln ges ett blötbröd, tillsätt jästrika B-vitaminer.

Related  Særegenheter av kopperutvikling ved nederlag av får og geiter

Peking anka på dammenNärvaron av en närliggande reservoar vid uppfödning av Peking-ankor bidrar till att spara en betydande mängd foder. Det är emellertid omöjligt att helt eliminera ansvaret för utfodring till fjäderfäbonden. Endast med iakttagandet av reglerna för att hålla och vårda fågeln visar Peking-ankorna verkligen enastående resultat och ger köttkroppen god fetthet och kvalitet.

Jämförelse av Peking anka med Star-53 ras – video