honungsbina gör honungEn unik naturlig produkt som skapas av bin kallas honung. Hur honungsbina gör älskling, varför är älskling lime, bovete, äng? Hur tränar en biodlare från örter att välja en enda växtart och bär bara pollen? Hur får pollen en klibbig massa med helande egenskaper från mikronbollar? Låt oss försöka avslöja hemligheten att få honung.

Deras gemensamma hem är en bikupa

utveckling av en biDet vanliga namnet på en bi är en familj. Detta är en viss högre organisation. Uterus är ingen mamma till någon. Hennes arbete är att lägga ägg, en gång parning med många droner i äktenskapsflyget. Och innan hon matades från larven av bin. Dumplings också, foder bin alla sina korta liv. Livet hos en bi beror på vingarnas tillstånd. Vid sommarintensivt arbete kommer de i förfall för en månad, och biet förfaller och höstvinter vinter och bär den första mutationen på våren.

Arbetsbisen börjar arbeta från födelsetidpunkten:

  • 3 dagar rengörs i bikakan, städar dem efter utgången;
  • På den 4: e sjätte dagen matas larverna med honung och pollen, flyget flyger runt;
  • 7-11 dag vid bina förekommer i körtlarna i modermjölk, de matar livmodern och larverna hos kungarna, som utvecklas i flera cellceller;
  • På 12-17: e dagen visas vaxkörtlar och bina blir till honungskaka byggare samtidigt skydda bikupan, ta nektar och behålla mikroklimatet.
  • från den 18: e dagen till slutet av livet under honungsskörden flyger biet ur bikupan för råvaror till honung, bikester.

insamling av pollenSamhället av bin i bikupan är föremål för en enda organisms lagar. För att överleva behöver familjen en livsmedelsprodukt, bin bär pollen från blommande växter, bearbetar det i honung, förvaras i vaxkammar. Forskare har undersökt hur bin gör honung från pollen och nektar.

I sitt flyg guidas biet av tiden, lukten, bikens färg. Hon flyger till blommorna när de öppnar. Om, om arbetaren saknades, målade bikupan sig, söker hon efter lukt, men osäker. Därför är bikuporna i apoteket färgade i olika färger.

Teknik för honungsproduktion

bikakaInnan du börjar samla honung behöver du förvaringsbehållare för produkten. I en bikupa eller en vild sida skapas alltid hexagonala honungskamrater, en perfekt design som möjliggör maximal användning av volymen. Bygg sina bin. I detta fall är honungskakan inte lika, uppdelad:

  • drottning mödrar, där kungarna är näring
  • Övergången, det växer larver
  • drone – återuppbyggs av bier och livmoder;
  • bin – platsen för lagring av honung.

Vad för bin honung är det klart. Du måste mata kullen och alla som arbetar för att förlänga familjens liv, måste du lagra produkten för vintern.

Så, scoutens bi hittade en blommande glade och flög till bikupan och samlade laget för honung. Arbetsbi är en samlare av pollen och nektar. Börja bina för att göra honung, så snart pollen och nektar hamnar i en speciell goiter. Det finns också enzymer som bryter ner sockret.

bi byggnadSamtidigt med nektarhåriga benen samlar biet pollen, pollinerar växten. Pollenbollen är gömd i en korg på benet, från det kommer det att göras perga. I mataffären lagras peppar separat från honung.

För att fylla goiterbi måste du samla en hyllning från en och en halv tusen blommor. Efter att ha laddat 70 mg i zobik flyger biet lågt och övervinner avståndet till bikupan. Om bikupan står i mitten av köttet, flyga inte mer än 2 km, levereras innehållet av goiter till bikupan. Om ytterligare – en del av produkten absorberas av biet, för att fylla på energi. Därför är apiarier mobila, flyttar till där det finns många blommor.livmoder och arbetare bin

Arbetsbina tar hand om livmodern, matar den och kamar den. För en eller annan okänd anledning kan de krossa livmodern i sina armar och ta den i en tät, kontraherande boll. Ibland i bägaren finner en björk, livmodern dödades av sina tjänare, arbetande kvinnor, barn.

Om du undrar hur bin gör älskling, titta på videon:

Biet skickar honung till bikupan och flyger bort för en ny muta. Samtidigt tar arbetaren från bikupan en droppe av produkten flera gånger, drar in i cind och släpper, hon adderar invertas från hennes krabba, fortsätter jäsning av nektar. Därefter torkas produkten, avlägsnar överskott av fukt. Det är utlagt ett tunt skikt på botten och väggarna i cellerna och fukten förångas. Den summa av bin framför käften och inuti den är vingarens arbete, ventilationen av käften. Honungen, torkad till en vattenhalt av 21%, sätts i den övre honungskakan och förseglas med ett lock av vax. Från det ögonblick som muta går in i bikupan, passerar 10 dagar innan honungens mogning.

hård arbetareHur mycket honung samlas in av en bi beror på många faktorer. Vid dåligt väder flyger inte bin. Om apiaryen är långt bort kan biet bara göra en kran och en fjärdedel av muta dyra att spendera på sig själv. En hälsosam familj samlar upp till 150 kg honung per sommar, varav hälften går för att stödja familjens liv. Hur svårt det är att få en söt produkt för spädarna, säger de torra siffror. En bi-plockare gör 400 sorties för livet, flyger cirka 800 km. För 1 g honung behöver du göra 75 sorties. En bi för livet kan ta 5 gram honung, en sked. Ett kilo honung samlas in genom en gemensam insats på 200 bin. En familj kan ha upp till 50 000 personer. Slutresultatet beror på väderförhållandena, tillgången till honung och familjens hälsa.

Arbetarens bie är mycket större än livmodern och dronen.

Tricks av biodlare

beekeeperPå hyllorna på upp till 20 sorter av honung, även från sap från tall finns det, vilket inte är mycket tydligt. Zhivitsa – harts och en bi, binder en proboscis, kommer att dö. Hur samlar honungsbina bara honung från sprutning, när det är runt gräsmatta? Sedan antiken har insekter utbildats för att samla endast lime eller bovete honung, som matar den här produkten av arbetarnas bin innan de flyger till jobbet. Podkormlennye bin är tio gånger mer effektiva pollinera det önskade fältet, selektivt samla läkemedlet.

Som i nässelfeberna visas älskling – video