Innhold av kyllinger i en oppvarmet broderBare de nyfødte kyllingene krever spesiell oppmerksomhet og omsorg. For rask tilpasning og begynnelsen av veksten i de første dagene av livet, bør temperaturen for kyllinger økes.

Hvis en høne er ved siden av kyllingene, gir den slike “drivhusforhold”. Kylling med babyer 2-3 dager etter sitt utseende skal være i rommet, og deretter familien i den varme årstid i paddock uhindret utgivelsen, vel vitende om at kulde og dårlig vær vil hindre ungene alltid en voksen fugl.

Men hva med når kyllingen kommer fra en inkubator? Slike kyllinger er mer sårbare, de har nesten ingen naturlig motstand før svingninger i fuktighet og temperaturer, og noe tilsyn med fjærfeet kan bli dødelig. Derfor, så snart som mulig etter å ha forlatt egget, bærer kyllingene et opplyst og oppvarmet sted, lukket fra trekk, med et tørt søppel.

Temperatur av kyllinger innhold

Bruk en lampe til å varme kyllingerI de første fem dagene holdes temperaturregimet for kyllinger ved 29-30 ° C. Målingene gjøres best med et termometer som er rettet litt over søppeloverflaten. Deretter, fra og med den sjette dagen, blir luften gradvis avkjølt, slik at kyllingene i tiende dag var temperaturen 26 ° C. Inntil en måned gammel, reduseres temperaturen for kyllinger med 3-4 ° C hver uke til den når 18-20 ° C.

På kjæledyrs helse kan det ikke bare vurderes av indikasjonene på måleinstrumenter, men også av fuglens oppførsel, med hensyn til rase og alder.

Under behagelige forhold er kyllingene aktive, de beveger seg med glede, de drikker og matvarer uten å komme seg inn i grupper og ikke sitte ved hjørnene av buret:

 1. Så snart temperaturen på kyllingene faller under det maksimalt tillatte nivået, eller kyllingene føles et uønsket utkast, prøver de å trykke nær hverandre nær lampen eller varmeapparatet.
 2. Når luften i rommet blir for varmt, kan du se omvendt bilde. Fugler bust fjær eller ned, holde nebbet på vidt gap, guzzle, og prøver å holde litt avstand fra fyren sitter på en seng sammen huset eller cellegrenser.

Kyllinger basker seg under en lampe

Og hypotermi og for varm luft – dette er en alvorlig fare for kyllinger. Fuglen er mindre næringsrik og svakere, og blir derfor lett bytte for infeksjoner og andre sykdommer.

Oppvarming systemer for kyllinger i de første dagene av livet

For å varme opp cellene eller boksene, bruk en rekke metoder. Liten volumkapasitet, der det er lett nok til å opprettholde en behagelig temperatur for kyllinger i de første dagene av livet, kan du varme opp med:

 • Vann- eller elvarmepute, beskyttet mot fuktighetstrykk;
 • flasker med varmt vann innpakket i flere lag bomullsull, bomull eller ullduk;
 • glødelamper;
 • en eller to reflektorer, festet på et sted utilgjengelig for kyllingene.

Spesiell oppmerksomhet må gis til riktig festing av lamperUansett hva boksen er oppvarmet må man huske sikkerheten, de enkelte varmekilders evne til å kjøle seg ned eller tvert imot overdreven varme, og også at luftoppvarming ofte går ujevnt. I nærheten av varmeren ved 3-6 ° C, vil temperaturen for kyllingene være høyere enn i motsatt hjørne av boksen.

Eggkyllinger er vanligvis mer mobile enn sine broilere. Derfor, for å spare i de første dagene, kan et stort hus for kyllinger deles inn i deler. Dette vil ikke bare spare strøm, men også hjelpe barna med å redde dyrebare krefter. Oppvarming av buret eller boksen er nødvendig opptil en måneds alder, da:

 • cellene satte temperaturen for kyllinger til innen 18 ° C;
 • På det dype kullet lever kyllingene ved en temperatur på 15 ° C.

Komfortable forhold for kyllinger

Lysmodus for kyllinger

I tillegg til å opprettholde høy temperatur for kyllinger i de tidlige dagene av livet, er konstant belysning viktig. På en så enkel måte blir fuglen presset til aktiv ernæring og vekst. For lys dag varighet på 9-10 timer, etter hvert kommer til to måneders alder, kyllingene er svært nyttig tur i solen, er et mål på herding og forebygging av rakitt.

Korrekt valgt temperaturregime for kyllinger i kombinasjon med tilstrekkelig belysning og diett er nøkkelen til rask vekst, god helse og aktiv vektøkning.

Oppvarming og belysning er organisert på ulike måter, men et økende antall fjørfeavlere er tilbøyelige til å gi preferanse til røde lamper for oppvarming av kyllinger.

Bruken av røde lamper til oppvarming av kyllinger

Rød lampe som varmekildeKilder til infrarød stråling som brukes i fjærfehus, bør ha en trygg og pålitelig design, beskyttet mot fuktighetstrykk, mulige støt, virkninger og nysgjerrighet hos den voksende fuglen. Vi bør ikke glemme brannfaren, noe som uunngåelig vil føre til alvorlige konsekvenser.

Infrarød lampe for kyllinger er dekket med et beskyttende gitterhus og suspendert i sikker høyde. I dag tilbys fjærfeavlere flere alternativer for slikt utstyr.

Et speil, rød lampe til oppvarming av høner, kan gjøres med en gjennomsiktig eller rød pære. I det første tilfellet gir kilden ikke bare varme, men også en lysstrøm, i andre – praktisk talt går all energi forbrukes for å få varme. Slike lamper har nok høy effekt og en levetid på opptil 5000 timer. Dette tillater pålitelig og uavbrutt oppvarming av unge kyllinger, uten frykt for at lampen i det mest uopprettelige øyeblikket vil mislykkes.

Lampene med en rubinkuppel av pæren blir umiddelbart oppvarmet og, takket være reflekterende kraft, kan du spare opptil en tredjedel av den innkommende strømmen. Lys fra lignende lamper for kyllinger er ikke en faktor for irritasjon, under det vokser de vakkert fra de første dagene til øyeblikket overføring til en voksenfugl.

Lampens varmestrøm er avhengig av festehøydeNår du installerer lamper for oppvarming av kyllinger, bør du være oppmerksom på at parametrene til varmestrømmen direkte avhenger av høyden på festingen av strålekilden:

 1. Fra fødsel til alder i uken er en lampe over kyllingene festet i en høyde på 50 cm.
 2. I den andre og tredje uken overføres den høyere, omtrent til nivået 75 cm fra søppelet.
 3. Deretter er strålekilder satt på en meter høyde.

Som et resultat av denne overføringen minsker temperaturen på hønsinnholdet, og belysningsområdet og oppvarmingen øker betydelig.

Bruk av røde lamper til å varme kyllinger stimulerer rask vekst av fuglen. Nestlingsmatingene mates mer aktivt, de blir bedre, de har god immunitet og konsekvent positiv dynamikk.

En slik effekt er ikke tilfeldig, siden infrarød stråling er så nært som mulig til hva fuglen ville motta fra solen i fri rekkevidde. I tillegg til de allerede påvist røde lamper, er det også kombinert enheter som gir ultraviolett spektrum, som gjør at de kan brukes til desinfeksjon.

Innhold av kyllinger i brooder – video