Den optimala temperaturen för att hålla kycklingar under de första dagarna av livet

Innehåll av kycklingar i en uppvärmd broderEndast de nyfödda höns kräver särskild uppmärksamhet och omsorg. För snabb anpassning och början av tillväxten under de första dagarna av livet, bör temperaturen för kycklingar ökas.

Om en höna är bredvid kycklingarna, ger den sådana “växthus” villkor. Kyckling med spädbarn 2-3 dagar efter att deras utseende borde vara i rummet, och sedan släppte familjen i den varma säsongen obegränsat på rampen och visste att kyla och dåliga väder kycklingar alltid kommer att rädda en vuxen fågel.

Men hur är det när kycklingen kommer från en inkubator? Sådana kycklingar är mer sårbara, de har nästan inget naturligt motstånd före fluktuationer i fukt och temperaturer, och all övervakning av fjäderfä kan bli dödlig. Så snart som möjligt efter att ha lämnat ägget, bär kycklingarna en upplyst och uppvärmd plats, stängt från drag, med en torr kull.

Temperaturen av kycklinghalten

Använda en lampa för att värma kycklingarUnder de första fem dagarna hålls temperaturregimen för kycklingar vid 29-30 ° C. Mätningar görs bäst med en termometer som är fixerad något ovanför kullytan. Sedan, från och med den sjätte dagen, kyls luften gradvis, så att kyllanens tionde dag hade temperaturen 26 ° C. Fram till en månad sänks temperaturen för kycklingar med 3-4 ° C varje vecka tills den når 18-20 ° C.

På djurens hälsa kan bedömas inte bara av indikationerna på mätinstrument utan även av fågelns beteende, med beaktande av sin ras och ålder.

Under behagliga förhållanden är kycklingarna aktiva, de rör sig med nöje, de dricker och matar utan att komma in i grupper och inte sitter i hörnen av buret:

 1. Så snart kycklingens temperatur sjunker under den högsta tillåtna nivån, eller kycklingarna känner ett oönskade utkast, försöker de att trycka nära varandra nära lampan eller värmaren.
 2. När luften i rummet blir alltför varm kan du se omvänd bild. Fåglar proroshchat fjädrar eller nere, näbben hålls öppna, dricker grymt och försöker hålla sig borta från sina medkamrater, sitter på kullen längs husets eller burens gränser.

Kycklingar basker under en lampa

Och hypotermi och för varm luft – det här är en allvarlig fara för kycklingar. Fågeln är mindre näringsrik och svagare, som ett resultat blir lätt byte mot infektioner och andra sjukdomar.

Värmesystem för kycklingar under de första dagarna av livet

Att värma cellerna eller lådorna använder en mängd olika medel. Liten volymkapacitet, där det är lätt att behålla en bekväm temperatur för kycklingar under de första dagarna, kan du värma upp med:

 • Vatten- eller elvärmepanna, skyddad mot fuktintrång;
 • Flaskor med varmt vatten insvept i flera lager bomullsull, bomulls- eller ullduk;
 • glödlampor;
 • en eller två reflektorer, fasta på ett ställe, otillgängligt för kycklingarna.

Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt korrekt anslutning av lamporOavsett om lådan är uppvärmd måste man komma ihåg säkerheten, enskilda värmekällors förmåga att svalna eller tvärtom för mycket värme, och också att luftuppvärmning oftast går ojämnt. Nära värmaren vid 3-6 ° C kommer temperaturen för kycklingarna att vara högre än i det motsatta hörnet av lådan.

Äggkyllor är vanligtvis mer mobila än sina broilers. För att spara under de första dagarna kan ett stort hus för kycklingar delas upp i delar. Det sparar inte bara el, men hjälper också barnen att spara värdefulla krafter. Värmen på buret eller lådan är nödvändig upp till en månad, då:

 • cellerna ställer temperaturen för kycklingar till inom 18 ° C;
 • På djupt kull lever kuperna vid en temperatur av 15 ° C.

Bekväma förhållanden för kycklingar

Ljusläge för kycklingar

Förutom att hålla en hög temperatur för kycklingar under de tidiga dagarna av livet är konstant belysning viktigt. På så enkelt sätt drivs fågeln till aktiv näring och tillväxt. Vid ljusdagens varaktighet på 9-10 timmar kommer de gradvis till två månader, med kycklingarna mycket användbara promenader i solen, vilket är ett mått på härdning och förebyggande av rickets.

Korrekt vald temperaturreglering för kycklingar i kombination med tillräcklig belysning och kost är nyckeln till snabb tillväxt, god hälsa och aktiv viktökning.

Uppvärmning och belysning är organiserad på olika sätt, men ett ökande antal fjäderfäuppfödare är benägen att föredra röda lampor för uppvärmning av kycklingar.

Användning av röda lampor för uppvärmning av kycklingar

Röd lampa som värmekällaKällor för infraröd strålning som används i fjäderfähus ska ha en säker och pålitlig konstruktion, skyddad mot penetration av fukt, eventuella chocker, effekter och nyfikenhet hos den växande fågeln. Vi bör inte glömma risken för eld, vilket oundvikligen kommer att leda till grav konsekvenser.

Infraröd lampa för kycklingar är täckt med skyddande gitterhölje och suspenderad i säker höjd. Idag erbjuds fjäderfäuppfödare flera alternativ för sådan utrustning.

En spegel, röd lampa för uppvärmning av kycklingar kan göras med en genomskinlig eller röd lampa. I det första fallet ger källan inte bara värme, men också ett ljusflöde, i det andra – nästan all förbrukad energi går för att få värme. Sådana lampor har tillräckligt hög effekt och en livslängd på upp till 5 tusen timmar. Detta möjliggör tillförlitlig och oavbruten uppvärmning av unga kycklingar, utan rädsla för att lampan vid det mest oupphörliga ögonblicket kommer att misslyckas.

Lampor med en rubinkupol av glödlampan värms omedelbart och, tack vare reflekterande kraft, hjälper till att spara upp till en tredjedel av inkommande el. Ljus från liknande lampor för kycklingar är inte en irriterande faktor, under det växer de vackert från de första dagarna till övergången till en vuxen fågel.

Lampans värmeflöde beror på fästhöjdenNär du installerar lampor för uppvärmning av kycklingar bör du vara uppmärksam på att parametrarna för värmeflödet direkt beror på höjden på strålningskällans fastsättning:

 1. Från födsel fram till åldern är en lampa över kycklingarna fast i en höjd av 50 cm.
 2. Under andra och tredje veckan överförs den högre, ungefär till 75 cm från kullen.
 3. Därefter ställs strålkällorna på meterhöjd.

Som ett resultat av denna överföring minskar kycklingens temperatur, och belysnings- och uppvärmningsområdet ökar avsevärt.

Användning av röda lampor för att värma kycklingar stimulerar snabb tillväxt av fågeln. Nestlingsmatar mer aktivt, de blir viktiga, de har bra immunitet och konsekvent positiv dynamik.

En sådan effekt är inte oavsiktlig, eftersom infraröd strålning är så nära som möjligt vad fågeln skulle få från solen i fritt område. Förutom de redan beprövade röda lamporna finns det också kombinerade enheter som ger ultraviolett spektrum, vilket gör att de kan användas för desinfektion.

Innehåll av kycklingar i brooder – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector