Bin är mottagliga för olika sjukdomarBin, som andra insekter, är mottagliga för olika sjukdomar. Förutom de negativa effekterna av miljön, kyla, hög luftfuktighet och andra faktorer finns det farliga sjukdomar hos infektiösa bin. Om orsaken till icke överförbara sjukdomar oftast är övervakning av biodlaren, är infektionskällan bakterier, virus, patogena svampar, protozoer, kvalster av olika arter och insektsparasiter.

Det är från smittsam, spridning från insekten till insekten av sjukdomar, det största antalet vuxna bin och bröd dö. För att i rätt tid vidta åtgärder för behandling och om möjligt för att förebygga problemet är det viktigt att känna till de befintliga sjukdomarna hos bin och deras tecken.

Varelos av bin

Biet slog med en fickaDen smittämnen är varroatosis bin parasiterande insekter och kvalster i kupan på uppfödning av larver och puppor av arbetstagare bin och drönarna, och sedan, efter insekter som äter och bor på bekostnad av bin. Med en allvarlig infektion med fästingar kan du enkelt se både invånarna i bikupan och bulle, samt honungskläder och biprodukter från bina.

Insekterna infekterade med fästingar försvagas och dör, men bägge variatosens källa blir oftast:

 • infekterade personer som fångas i en bikupa när insekter planteras i en försvagad familj eller när apiaryen flyttas i områden där infektionen sprids
 • Bär larver eller kvalster själva bikakor.

För att förhindra utvecklingen av sjukdomen i bigården är det viktigt att ta ansvar för inköp av nya familjer, drottningar och grubbla övervaka epidemin situationen i området att hitta gårdar och övervaka städningen av bikupor och vaxkakor.

Varelos av binVarroa bee – en karantän sjukdom vid det första tecknet på vilket kräver att anta stränga sanitära och restriktiva åtgärder, liksom att hålla flera sessioner gasning med dessa preparat för bina som en folbeks och fenotiaziner. Som en terapeutisk åtgärd behandlas nässlorna och deras innehåll med renat svavel och varroatin.

För behandling av bin används akaricidala och antibakteriella läkemedelAnvändbar för utvisning av skadliga kvalster kommer enligt ApiMax instruktioner för bin. Den naturliga beredningen har inte bara akaricidal, men också antibakteriell, stimulerande verkan. Efter appliceringen blir familjen av med parasiter och får ett naturligt säkert foder av biologiskt aktiva substanser.

Nosematos av bin

Nosematos av binEtt karakteristiskt tecken på sjukdom hos bin är diarré. Fläckar från flytande avföring med nosematos syns lätt på alla ställen för insekters vistelse. Dessutom manifesterar sjukdomen som orsakas av de enklaste organismerna i riklig sänkning och till och med döden av kungarna.

Orsaken till nosematos av bin ibland blir dålig vård av insekter oacceptabla orenheter i foder, dålig kvalitet på övervintring eller för få unga individer i bikupan.

Alla dessa faktorer försvagar familjen och patogener som tränger in i bikupan i bikupa, går in i näringsjorden och börjar sin destruktiva aktivitet. Patienten kan känna igen en markant förstorad buk. Om inte brådskande åtgärder vidtas hotar biesjukan att förlora de flesta av de sju och försvaga de återstående insekterna.

Nokematos behandlas med sockersirap med fumagillinSom ett sätt att behandla sjukdomen erbjuds bin sockersirap blandat med fumagillin. På 25 liter sirap bör stå för 20 gram av läkemedlet. Denna mängd läkemedel för bin är tillräckligt för fem familjer.

Related  Utspädning och underhåll av pärlhöna i hemmet

Inte mindre än behandling, förebyggande av sjukdomar är viktigt. Beträffande Nosema försiktighet måste etablera insekter, och när någon misstanke genomfört grundliga mekaniska rengörings bikupor, ramar, total inventering för att slutföra desinficering av allt, vad bina har kontakt.

Acarapidos av bin

Acarapidos av bin - nederlag med kvalsterEn annan sjukdom som orsakas av skadliga kvalster är acarapidos av bin. Parasiter påverkar insektsvägarna i luftvägarna och på grund av den gradvisa ökningen av problemet med att omedelbart upptäcka sjukdomen hos bin och dess tecken är svåra.

De första manifestationerna av sjukdomen kan ses under renande fjäderomkringning, när ett stort antal insekter med onaturligt vända vingar hittas vid kranhålet. Sådana bin bara krypa, oförmögen att flyga. Spridningen av sjukdomen bidrar till hög luftfuktighet och bristen på systematisk vård för apiaryen, och en speciell fara kommer från vilseledande eller förvärvad på en otestad plats för insekter.

Nederlaget i andningsvägarna hos bin - akarapidosTill apiaryen att inte lida av binens sjukdom, bör metoderna för dess behandling tillgripas vid första tecken på akarapidos. För att göra detta uppmuntrar massutbrott av bin starkt. Detta kan göras genom att placera bikuporna i söder. Som ett resultat kommer familjen att bli av med gamla och sjuka individer. Till detsamma kommer det att resultera i riklig toppdressing vid det ögonblick som unga bin uppträder före vintern. Vi får inte glömma medicinska preparat för bin. Från acarapidos av bin är det effektivt att använda folbekus och apiMax på basis av ett furu extrakt för bin.

Asosferos av bin

Asosferos av binSpridningen av bihålsvarroatos leder till att insekter blir lätta byte för andra sekundära infektioner. En av dessa sjukdomar, som åtföljer attacken av ticks, är ascospenos av bin som orsakas av patogena svampar. Utseendet på biesjukdom och dess tecken bidrar till hög luftfuktighet, regnigt, kallt väder när patogenerna sprider och multiplicerar mest aktivt.

Hantera sjukdomen kan vara, strikt följa rekommendationerna från erfarna biodlare:

 • insekter överförs till rena nässelfeber, med ett starkt nederlag, vilket låter vaxa alla ramar med tecken på sjukdom hos bin;
 • De döda kullarna och insekterna brinner;
 • I stället för gamla damer planteras unga friska människor och sätter upp en säsong utan kull för att förhindra sjukdomsutbredningen.
 • bin erbjuds hälsosam mat, rent vatten, sirap som toppdressing;
 • nässelfeber är isolerade, rengjorda;
 • Familjerna minskar, och svag, tvärtom, försöker stärka ung tillväxt och stark kull.

Related  Hva er behovet for vårfôring av bier?

Ascosan och Unisan ansöker om behandling av askorbicos av binFör behandling använd sådana effektiva preparat för bin som askosan och unisan. Förutom dessa föreningar används ApiMax för bin, enligt instruktionerna som är effektiva för att attackera ticks och hjälper till att hantera infektioner orsakade av andra typer av parasiter. Profylaktiska läkemedel baserade på naturliga växtekstrakter är användbara och som förebyggande åtgärd. I det här fallet läggs det till i kom på våren, omedelbart efter flygningen.

När behandlingen av bikupor, sortering och förstörelse av smittade bin och askosfeozom ram genomförs, måste rengöras, tvättas och desinficeras utrustning och arbetskläder biodlaren.

Foulbroods och andra infektionssjukdomar hos bin

Förteckningen över infektionssjukdomar hos bin är inte begränsad till de ovan beskrivna sjukdomarna. Insekter och deras kull på apiarier påverkas av aspergillos, förgås från paratyphoid och viral förlamning. I de senare fallen tappar bina förmågan att röra sig. Utan ordentlig behandling och förebyggande försämras familjerna och kan försvinna helt och hållet.Bägarnas nederlag av foulbroods

Allvarliga karantäninfektioner inkluderar flera existerande arter av foder som påverkar kull. Det finns europeisk och amerikansk typ av sjukdom. Men i båda fallen kan mikroskopiska patogener hålla sin aktivitet under lång tid på utrustning, inventering, i marken på den infekterade apiaryen. Infektion i lojalitet kommer med mat från honeycomb-inseminerad honungskom, i kontakt med sjuka insekter, genom användning av smutsiga vattenmeloner och matare.

De yttre tecknen på denna sjukdom hos bin är uttryckta i brokens böjda färg och i senare skeden i sin död blir den en brungrå rottningsmassa med motsvarande lukt.

Om veterinärer bekräftar närvaron av smörgås av en eller annan typ, förklaras apiaryen en karantänzon. Området stängs med en diameter på upp till 15 kilometer. Bina överförs till friska nässlar. De erbjuds en deg eller sirap med en av de effektiva förberedelserna för bin. Den drabbade magen förstörs, ramarna återuppvärmes till ett tekniskt vax.

Regelbundna familjevisningar och desinfektion av bikupan - förebyggande av foulbroodsSom en förebyggande åtgärd av en sådan farlig sjukdom föreslås det att regelbundna granskningar av familjer görs, rena och desinficera nässelfeber, ramar och all utrustning som används. I detta fall behöver bin endast erbjuda en god hälsosam mat, använd rent vatten för att dricka.

Förberedelser för bin

Från sjukdomar behandlas bina med celandineEtt exempel på effektiva kampmedel kan betraktas som redan nämnt ApiMax. Det kombinerar alla användbara egenskaper av tall extrakt för bin, liksom extrakt av medicinska växter som vitlök, echinacea, peppar, eukalyptus och malurt.

Försök att inte använda kemikalier, vissa biodlare tillgriper hjälp av naturliga preparat, till exempel för infusion av celandine. Denna växt har visat sig vara effektiv mot alla typer av foulbroods, varroatos, nosematos och ascospenos. Behandling av bin med celandine utförs enligt behov, och en förebyggande bikupa, ramar med insekter och sködor bevattnas på våren och två gånger under andra hälften av sommaren.

Related  Hur man bestämmer kycklingens kyckling och när det kan göras

För att öka immuniteten hos bin används LozewalEtt bra antiviralt antibakteriellt skydd är en förlust för bin. Detta är ett ryskt läkemedel som är effektivt mot de orsakande agenterna för sådana farliga sjukdomar hos bin som:

 • immobilisera arbetarnas insekter filamentoviroz;
 • fouls av europeisk och amerikansk typ
 • paratyphoid och andra sjukdomar, ett tecken på vilket är allvarlig diarré;
 • förlamning av bin, upptäckt när haltens halt är i en olämplig form, åtföljd av massdöd och utseendet hos individer med outvecklade vingar;
 • säckbrygga, vilket hotar larvernas massdöd.

Enligt användningsanvisningarna kan lozewalen för bin användas som ett terapeutiskt och förebyggande medel, vilket ökar honungsinsekternas immunitet.

Funktioner av icke-överförbara sjukdomar hos bin

Brott mot reglerna för att hålla bin som leder till deras sjukdomApiaryen kan inte leva helt om insekterna på den inte ger de nödvändiga förutsättningarna. Brott mot reglerna för att behålla bin innebär inte bara försvagningen av familjer, men också utvecklingen av första icke smittsamma och sedan infektionssjukdomar.

Orsakerna till sjukdomar hos icke infektiösa bin är:

 • ohälsosam mat och smutsig, olämplig för konsumtionsvatten;
 • bristande överensstämmelse med hygienreglerna, otillräcklig kontroll över nötkreaturens tillstånd, ramar och underminskning.
 • insamling i områden behandlade med bekämpningsmedel eller andra kemikalier
 • Otillräcklig uppvärmning av nässelfeber eller omvänt, deras ångande;
 • brist på muta i avsaknad av ytterligare utfodring.

De toxicoser som orsakas av en kudde och kemikalier kan leda till att bin blir dödBland de vanliga sjukdomen hos insekter orsakade av yttre orsaker kan vi kalla pollen och nektar toxicos. Dessa biverkningar orsakas av det faktum att insamlingen på territoriet utförs från farliga växter. Honungbärande insekter med tecken på förgiftning är rastfria, de har krampanfall, och i svåra steg och död. Utan hjälp av biodlaren kan alla familjer påverkas allvarligt. Giftiga för odlingsbina förstörs, ytterligare växter planteras. Om detta inte är möjligt måste nötköttet transporteras till en annan plats.

Farligt för bikolonier är toxicoser orsakade av kemikalier och en droppe. I detta fall är det nödvändigt att vidta alla åtgärder för att förbättra kosten och skydda bin från farliga källor. Som ett sätt att behandla sjukdomen erbjuds bin ren sockersirap och vatten.

Uterus fyller celler med droneäggNybörjare är ofta angelägna när livmodern börjar lägga unfertilized ägg. Detta tillstånd är inte ett tecken på sjukdomen, men det betyder bara att det är dags att dyka upp i bikuporna. Det är tack vare parthenogenesen i bin som bildandet av manliga individer äger rum, vilket därefter befruktar livmodern. Men i vissa fall är det värt att bli prickad. Om livmodern fylls med droneäggceller utformade för arbetstagare, kan detta indikera behovet av att ersätta det.

Sjukdomar hos bin och deras tecken – video