veterinär förstahjälps kit för slaktkycklingar
Hönor kläckde broilers, lämnade sina sterila hem och hamnade i en värld där det inte är så mysigt som i en inkubator eller under en höns vinge. De kommer att komma till stöd för ett nytt antibiotikum, Baytril, instruktioner för användning för slaktkycklingar, omslutna i förpackningar, måste följas. Denna mångfald kycklingar erhålls genom att korsra köttraser. Utan snabb veterinärvård är korsar dömda till döds, deras miljömotstånd utvecklas inte.

Hur man odlar slaktkycklingar utan förluster

broiler kyckling avelOfta påverkar infektioner och sjukdomar den bräckliga kroppen på grund av felaktig vård. Därför är det viktigt att känna till de farligaste symptomen på sjukdomar och reglerna för vård av en boskap. Så kycklingen ska transplanteras till en broder med en temperatur på 30 Med och med tillströmning av frisk luft, som med syrebrist, blir kycklingen sjuk. Temperaturen i broodern, belysningen bibehålls i enlighet med schemat för utveckling av pesky.

Det är viktigt att komma ihåg att den första dagen är kycklingen steril, inte bara från utsidan, men också inuti. Han har inte tillräckligt med enzymer och bakterier för att smälta mat. Därför ges mat och dryck utan överskott, för att inte ruttna i ett svagt mag-tarmkanal.

Om du överlever regimen, vitaminiserar foderet, höns växer snabbt, ökar vikt 50 gånger per månad. För 1 kg av vikt måste du spendera 2 kg foder. För snabb utveckling och hälsa genomförs förebyggande åtgärder. Men med den minsta misstanke om sjukdomen är kön isolerad, kampen för överlevnad börjar.

Medicinsk första hjälpen kit för slaktkycklingar

medicinska preparat för slaktkycklingarPreparat avsedda för första hjälpen ska inte användas förgäves. Detta gäller speciellt för antibiotika.

Disorderly användning av medicinska former leder till missbruk, bryter mot sin egen immunitet, vägrar att arbeta i mag-tarmkanalen.

Baytril

BaytrilAlla antibiotika, som används i enlighet med bruksanvisningen för slaktkycklingar, Baytril – också.

Related  En användbar behandling är honung av akacia

Beredningen Baitril säljs i form av en 10% lösning av en gulaktig färg. Mikroberna förstörs av den aktiva substansen – enrofloxacin.

Drogen verkar på gram-negativa och gram-positiva mikrober. Till sådana sjukdomar bär:

 • colibacteriosis;
 • enterit;
 • mykoplasmos.

Används i mängden: 50 ml av läkemedlet utspätt i 100 liter vatten. Med ett litet antal boskap – 5 droppar per liter vatten. Efter tre veckor, om sjukdomen går i kronisk form, fördubblas dosen.

Instruktioner för användning av Baytril för slaktkycklingar föreskriver vattning med antibiotikum i 3 dagar, efter en veckosprång, ska nästa 5 ges vitaminkomplex för att återställa tarmmikrofloran.

Läkemedlet är effektivt för infektioner av blandad typ, salmonellos, men inte applicerad på streptokocker, som inte är effektiva.

Du kan inte samtidigt använda:

 • mikrolidy;
 • tetracyklin;
 • kloramfenikol;
 • Mareks vaccin.

Förvara och applicera drogen i strikt överensstämmelse med instruktionerna.

Ditrim

coccidios hos kycklingarDen dubbla kompositionen innefattar 4% trimetaprin och 20% sulfademizin. På lantgårdar behandlar detta lågtoxiska läkemedel cocksdiosis och eimeriosis i slaktkycklingar. De två komponenterna fungerar i sin tur, ömsesidigt förstärker varandra. För broilers används läkemedlet för skumning och intramuskulär injektion. I det här fallet finns ingen inflammation vid injektionsstället, sönderfallsprodukterna tas ut inom 24 timmar.

Fördelar med Ditrim:

 • effektiva medel för behandling;
 • patogener producerar inte resistenta stammar, kan användas för förebyggande ändamål;
 • Låg giftighet, hör till den 4 gruppen av fara.

Calcium Borgluconate

kalciumboronglukonatLäkemedlet används vid första tecken på vitaminbrist. När broilersna faller på benen utan de skötande tecknen – ostmassa extrakt från ögonen, smutsiga fjädrar. Kalciumboronglukonat för broilers är en komplex beredning, steril, för subkutan injektion. Innehåll i 1 liter:

 • kalciumglukonat – 200 g;
 • borsyra – 18,5 g;
 • komplex salt av 10-vatten-tetraborat – 13 g.

Läkemedlet med en subkutan injektion har ingen irriterande effekt. Dess administrering stimulerar ämnesomsättningen, har en antiinflammatorisk effekt och gör hjärtmuskeln bättre.

Tromeksin

Läkemedlet i pulver är upplöst i vatten från beräkningen av utspädning för den första behandlingsdagen 2 g per 1 liter vatten. På dag 2, 3 minskas koncentrationen med 2 gånger. Om symtomen inte går bort fortsätter sedimenteringen i ytterligare 2 dagar.

Related  Det är intressant att veta hur bin gör älskling

Applicera läkemedlet Tromexin i smittsam diarré:

 • bakteriell enterit;
 • colibacteriosis;
 • salmonellos.

Om du följer dosen finns inga biverkningar. Det är nödvändigt att följa instruktionerna exakt.

amprolium

kycklingbröstLäkemedlet är en smal åtgärd. Det är vanligt att läka och förebygga coccidiosis av slaktkycklingar och unga kycklingar. Läkemedlet är ett vattenlösligt komplexpulver innefattande 30% av den aktiva beståndsdelen och 70% laktos. Det aktiva ämnet amprolium förblir effektivt i 5 år förutsatt att det lagras ordentligt. Applicera läkemedlet som tillsats till torrmat. Pulver förstör parasiter av den coccidiska serien genom att ersätta det närmaste vitaminet B1 och därmed bryter mot kolhydratbalansen. Celler i den mukösa tuniken i aviär mag-tarmkanalen låt inte den aktiva substansen inuti, och det utsöndras från kroppen med avföring.

För kycklingar läggs pulvret till matningen eller vattnet, enligt anvisningarna.

metronidazol

Läkemedlet är tillgängligt i form av ett pulver eller tabletter. Det aktiva ämnet löser sig väl i vatten. För lödning av kycklingar är det bättre att köpa en pulverform. Metronidazol har inga biverkningar men förstör effektivt infektionen – Trichomonella. Läkemedlet rekommenderas att använda för att förebygga trichomoniasis.

Baykoks

baykoksLäkemedlet är oumbärligt för förebyggande och behandling av alla former av coccidios. Den aktiva substansen tetrazuril verkar selektivt på patogener i alla utvecklingsstadier, även i den intracellulära perioden. Kompositionen tillsätts till drycken och matar, även i samband med vitaminberedningar. Använd Baikos enligt bruksanvisningen för broilers, tillsammans med andra läkemedelskomplex, enligt veterinärens anvisningar. Det föreskrivs vid nivån av coccidia i kullen på 10-20 tusen / g.

För drickning använd 1 ml av en 2,5% Baikos lösning per 1 liter vatten. Använd lösningen i 2 dagar.

Efter 48 timmar framställs ny lösning. Om förbättringarna är mindre, kan behandlingen efter 5 dagar upprepas.

Related  Sykdom av svin erysipelas är farlig inte bara för djur

trisulfona

chick behöver hjälpApplicera läkemedlet för behandling av coccidiosis. Förtäring av läkemedlet saktar metabolism i kroppen, blockerar produktionen av nukleinsyror, mikrober dödas. Sjukdomar botas:

 • pasteurellos;
 • koccidios;
 • colibacteriosis;
 • salmonellos.

Trisulfon används för att tillsättas till drycken. Torka 200 g pulver per 100 liter vatten eller 1 ml suspension per 1 liter vatten.

Vitaminberedningar

vitamin A i livsmedelNär det saknas vitaminer vid utfodring av broilers, börjar icke infektionssjukdomar uppträda, uttryckta i olika yttre tecken. Därför är användningen av tetrahydroquiton och trivitamin P för förebyggande och härdande ändamål obligatorisk. Kompositionen innehåller vitaminer – A, D, E, som är mest signifikanta i utvecklingen av kycklingar.

Vitamin A ökar kroppens motståndskraft mot yttre faktorer. D-vitamin krävs för god assimilering av kalcium. E – förbättrar syn. Trivitamin II tillsätts till matningen, eftersom det absorberas i oljemediet.

Tetrahydrovit serverar för att behandla vitaminbrist, innehåller dessutom vitamin C. Kedjor vitaminer läggs till drinkare, med en fördröjning i uppsättningen massor. Ta drogen på villkor av en balanserad kost, under överinseende av en veterinär.

De listade läkemedlen ska alltid ligga i medicinska skåpet, men de får inte missbrukas.

Veterinär första hjälpen kit för broilers – video