förbs för binHonungbärande örter är bara intressanta under blomningstiden. För att uppnå detta blommande var kontinuerlig, från vår till höst, huvuduppgiften för apiaryets effektiva arbete. Till honungskläderna är växter med lång blomning, vilket ger av en stor mängd nektar och pollen. Blomtransportören innehåller kulturfält med bovete och bomull, honungbärande örter i kulturell cirkulation, blommande träd och buskar. Ytterligare honungskörd erhålls från naturfröna sprayfält, maskrosängar och ängar.

Användning av naturliga och kulturella resurser för honungen

apiary på vägenInitialt samlade bin bribes från änggräs, blommande buskar och träd, flög i 5 km och var inte särskilt produktiva. Man trodde att under sommaren kan familjen producera 50 kg honung, varav inte mindre än 60% går till egna behov. Modern biodling bygger på användningen av:

  • de viktigaste kulturella medonosov – solros, bovete, bomull, koriander;
  • odlade örter för bin;
  • vilda träd och buskar – lime, akacia, lönn;
  • äng och skogsgräs.

Endast genom att använda alla mjuka örter för bin kan man uppnå ett kontinuerligt gott mottagande av muta.

Därför använder biodlare jordbruksmark för att odla de mest produktiva växterna. Ofta under blommande fält med bönor och solros, är apiaryen placerad på vägen, vilket ger bina en kort väg till plantorna.

fält beekeeperBiodlaren äger sina egna områden med ettårs- eller tvåårigt honungskräftor för bin, för att ge arbetstagare råvaror vid rätt tidpunkt. Den säsongsrensade sådden av ängar av ängar ger perioder när i närheten av blommande växter blir små.

Om det finns agrotekniska gårdar i närheten, är det nödvändigt att etablera kontakt med jordbrukaren. Ibland flyger bin för bestickning långt och kan vara på andras fält i dag för behandling av kemikalier. Detta bör undvikas.

Katalogen för bikakebandtransportören i varje ort görs på grund av klimatförhållandena. De mest aktiva nektarbärarna är utvalda för kulturell odling. Av tusentals blommande växter används två dussin produktiva honungplantor, sådda speciellt för bin.

Om apiaryen är stillastående ska biodlarens uppgift inom en radius av 2 km ha sina egna kulturella fält av peduncles.

Hela området är uppdelat i separata sektorer. Tomter är sådda i en viss ordning, inklusive flera arter av årliga och biennala buskar. När man planterar honungbärande örter för bin beror det på blomningen, för att skapa förutsättningar för en kontinuerlig muta.

Kalender för den massiva transportören för den centrala ryska slätten

insamling av pollenSe till att blomningen fortsätter från april till november för en stationär apiary – ägarens huvuduppgift. För att skapa förutsättningar för utveckling, kommer 50 familjer av bin att behärska 50 hektar nära bypass land, plantera olika träd och buskar längs omkretsen. Det kommer att bli nödvändigt att förbättra floden av ängar och copses. Markarbeten betalar hundra gånger bra älskling. Från tidig vår till slutet av hösten ger nektar bin växter:

  1. I April en pilblomma, dess blommor i bunter fördes till kyrkan för belysning på Palm Sunday. Samtidigt blommar moder-och-mormor, den mest värdefulla honungsplanten. Den första råvaran är erhållen från pilen.
  2. I maj blommar trädgårdarna. Deras blomning varar i en månad och ju fler arter av fruktträd och buskar i trädgården, den är mer mättad med doften av honung. Samtidigt blomstrar de ineradicable maskrosorna segrande. De är lätt att odla runt apiary i överflöd. En månad honung kommer att tillhandahållas.
  3. I juni ökade biefamiljen, de behövde en stor bas. Vid den tiden bör de sådda fälten med honungsträdarna blomma. Verifierade väderkryddor överväger ansiktsbehandling, vitklöver och blåmärken. Klöver och blåmärken kommer dock att växa på odlad mark, för att göra spår och fröer att hälla mer, så att vildgräs inte krossas först.
  4. Grödor av honunggräs upprepas med intervaller för att säkerställa blommande i september. En annan metod för att förlänga blomningen är beskärning, klippning av toppar. Då grenar busken och blommar igen. Senblommande rädisaolja, senap och phacelia. Heather, mordovnik, goldenrod – växter, från vilka du kan få extrema mutor före froststart.

Related  Afrikansk pest och andra sjukdomar hos grisar

honung växterBland experter anses äng och bergsvin vara den mest värdefulla. Förklara detta faktum kan blandas gräsmark äng. Om det finns ängar runt apiaryen, är det nödvändigt att utföra sjuksköterskor, eld, klöver och andra doftande växter. Att organisera kontinuiteten i blomningen av glädjen.

Alla sommarblommorna är svarta, och utan det kan inte göra på apiaryen – skrämmer möss och malign mot.

Resultatet av den riktiga transportören av honungplantorna från Sibiriens gräs i Priargunsky KHL “Donnik”. När man planterar honunggräs för bin och hur många kilo per hektar, visas i tabellen:

honung växt 17-20,04 3-6,05 3-8,06 3-5,07 15-18,07
Donnik / Phacelia 6/4 6/4 6/4 6/4 0/4
Phacelia / blåmärken 4/4 4/4 4/4 4/4 0/0

Donnik och blåmärken tvååriga grödor, sått fält kommer att fungera 2 år. Som ett resultat är honung 150-200 kg per familj. Det finns ingen honungsdew honung, swarming är under kontroll.

Vilt honunggräs för bin i Sibirien

Stora Sibirien! Det finns fertila regioner här, med morötter som sover under snö i Novosibirsk-regionen och milda gränslösa steppar i Sayans foten. Bin bor överallt. Samlas med timjan och cypriotisk honung, att smaka är inte sämre än västerländska sorter. Honunggräs för bin Sibirien representeras av fältväxter.

blommande sågDen maligna vägen av fältsågen är en rhizom flerårig. Den fångar obehandlat odlat mark, men det är en utmärkt mjöda, vilket ger 380 kg per hektar pollen och nektar. Blomningen i Sibirien sår på våren och hösten, i mittenbandet – på sommaren.

ivan teNaturen tycker inte om tomhet, och gari dras på nästa år av de oemotståndliga fälten Kapreya, Ivan-te. Slutet på en varm sibirisk sommar i taiga är alltid kopplad till det segrande blomningen av användbart gräs. Ett vackert honungsträd ger upp till 500 kg nektar per hektar. Denna växt producerar en krämig krämig produkt.

Related  Egenskaper av rasen av Peking and och finheten av sin avel på privata gårdar

röllekaYarrow är en slags sekundär melliferous, men utan dess arom och speciella medicinska egenskaper kommer ängel honung att förlora mycket. Blommar går till den djupaste frosten, opretentiös, växer på kullarna.

blåeldDen gemensamma blåmärken finns i naturen i Sibirien, i torra steppar. Denna ört anses vara en av de mest värdefulla medonosov, den används för sådd odlade fält. En blåmärken, en självfröad växt. För utveckling behöver han solen, blommar till frost. Nektar tvättas inte av med regn och dräneras inte – väntar på plockaren. Från en hektar planterad med blåmärken kan du samla 850 kg nektar.

Sibirien är rik på växter med starka läkemedelsegenskaper, och honung från sibirisk gräs anses vara läkande.

Nedan publiceras de bästa honungplantorna för bin, ett foto med namn och en kort beskrivning.

Donnik gul

sötklöver gulDenna växt är svår att glömma. Mäktiga buskar, växande nivå med en man, upptar den mest magra jorden. Stupefying arom av blomstrande sötklöver, den uppmätta buzz av bin kvarstår i minnen av sommaren under en lång tid. Donnik in med nektar alltid, även i dåligt väder. Medosbor upp till 600 kg per hektar. Den karakteristiska färgen på honung – vit eller bärnsten skiljer sig från arom, så småningom kristalliserar.

Phacelia

PhaceliaPhacelia är inte bara en bra källa till honung, det är en underbar sidodel, som läker och fertiliserar jorden. För en biodlare är det viktigare att tinker med sina successivt utvecklade färger i en månad. Så 4 gånger en säsong med gräs, du kan ha ett blomstrande fält före frosten. Även vid -9 Med en facelia utsöndrar den nektar. På natten stänger blommorna inte, och från detta fält återvänder bina sent. Upp till 500 kg honung kan skördas från phacelia plantage.

Related  Behandling av mastit hos en get i hemmet

Det finns också värdefull ljung, lime och andra typer av honung, som du behöver veta för att välja rätt produkt.

Video om honungplantor