Chick var sjukUnga fjäderfän utsätts för många faror. En av de allvarligaste sjukdomarna är coccidios hos kycklingar, behandling i hemmet kräver en hel del iver, tålamod och uppmärksamhet från fjäderfäbonden. Vad är manifestationen av denna sjukdom, vilka är dess symtom och sätt att behandla?

Orsaker och tecken på coccidios hos kycklingar

De orsakssjukdomar som orsakas av sjukdomen är elva arter av protozoa mikroorganismer, vars penetrering i kroppen orsakar liknande, i de flesta fall, allvarliga konsekvenser.

Oocyter av orsaksmedel av koccidios hos kycklingar infekterar kroppen, tränger in i det med förorenat vatten och mat, från skräp i fjäderfähuset eller från jorden. Utveckling, mikroorganismer börjar multiplicera, och ny sats av oocyster som redan inom fyra dagar med en kull faller i den yttre miljön.

Coccidiosis i kycklingUnder den varma årstiden är orsakssambandet till koccidiosi fortsatt livskraftigt i flera månader. Om mikroorganismerna är skyddade av vegetation eller inuti huset, kan de, om de bärs av djur, på lager eller på fötterna för en person, förbli ett hot mot kycklingens hälsa tre gånger längre.

Coccidios hos kycklingar sker i akut eller kronisk form, och sjukdomen är mottaglig för både växande unga djur och vuxna fåglar.

Sjukdomen påverkar slemhinnorna i mag-tarmkanalen, vilket får dem att irritera, störa integriteten och försvaga fågeln. Sjukdomen åtföljs av diarré hos kycklingar, vars behandling bör vara systemisk. Annars omvandlas de drabbade vävnaderna till lätt byte för andra sorter av patogen mikroflora som orsakar sekundära infektioner.

Coccidios är åtföljd av diarréOm antalet patogener som har gått in i kroppen är liten, fortsätter sjukdomen att smittas. Kycklingar återhämtar ofta, förvärvar immunitet mot coccidiosis, men för omkring ett år förblir bärare och smittspridare. Den akuta formen hotar en kraftig försämring av det fjädrande tillståndet, deras försvagning på grund av matsmältningssjukdomar, utmattning och dödsfall.

Related  Hvordan utføres incubation av perlehøns hjemme og bondeavl?

Symtom på coccidios hos kycklingar

Symptom på coccidiosis - sömnighet, slöhetCoccidios hos kycklingar är svåra att identifiera i de tidiga stadierna. Fjäderfäbonden kan misstänka det felaktiga, märker bara husdjuret:

 • ovanlig dåsighet
 • slöhet, apati
 • brist på aptit;
 • förlust av tonus och färg i örhängen och tuft;
 • tecken på blått på huden nära ögonen;
 • konstant dishevelment;
 • orenlighet, uttryckt i ständigt smutsig fjäderdräkt nära cloaca.

I senare skeden blir det märkbart att kyckling struma dras och fylld med vätska, och har formen av flytande gödsel, med spår av blod skum. Partiell förlamning eller en skakig ostadig gång är inte utesluten. Vid kyckling av köttraser är symtomen ökningen i maten som ätas utan att gå ner i vikt.

Utan behandling ökar diarré hos kycklingar och andra tecken på coccidiosis, vilket leder till att fågeln dör i 4-7 dagar.

Behandling av coccidios hos kycklingar

Användningen av enbart symptomatisk behandling av coccidios hos kycklingar ger inte fullständig återhämtning. Därför används specialiserade droger, till exempel furazolidon, furacilin och norsulfasol. Hittills finns det medel som syftar till att förstöra och avlägsna kroppens exakta orsaker till coccidiosis.

För behandling av sjuka kycklingar används speciella preparatFör förebyggande och framgångsrik behandling av coccidios hos hönor i hemmet används Koktsiprodin, vilket direkt påverkar patogena mikroorganismer och berövar dem förmågan att skada fågeln. Läkemedlet är avsett för unga djur och kycklingar och ges med vatten i två dagar.

Samma krasch, men mycket effektiv vid behandling kurs tillgänglig Baykoksom kycklingar, under instruktionsorganet kan användas för att förhindra såväl som re för recidiverande sjukdom.

Instruktioner för användning för kycklingar Amproliumhydroklorid säger att läkemedlet är skadligt för orsaksmedel av coccidiosis och lämpar sig för behandling av inte bara ungdomar utan också av stamvuxen boskap. Amprolium ges med en drink eller mat och avbryts fem dagar före slakt.

Related  Matar dagliga och vuxna kycklingar

Kycklingar kokas amproliumTillsammans med foder av kycklingar och ung tillväxt av broilerraser ges en effektivare coccidiosis – Avatek 15%. Fågeln ska få medicinen från de första dagarna från uppkomsten av ångestsymptom till 4 månaders ålder. I fyra dagar före slakt av broilers avbryts läkemedlet.

Behandling av koccidios hos kycklingar utförs till full bosättning, samtidigt som man inte glömmer förebyggande åtgärder.

Förebyggande åtgärder mot coccidios hos kycklingar

Patogener tolererar enkelt fluktuationer i temperatur och fuktighet, långa kvarvarande aktiva och farliga. Därför, som en förebyggande åtgärd mot koccidios hos kycklingar som genom regelbunden processutrustning och lokaler antiseptika och eldfasta ytor – blåslampa.

Vid identifiering av tecken på coccidios hos kycklingar utförs behandling hemma med isolering från resten av den infekterade fågelns boskap.

Tidig separation av sjuka kycklingar hjälper till att rädda boskapDet ska fortlöpande vara:

 • byta kull;
 • att övervaka renheten hos drinkare och matare
 • tillåta inte ackumulering av gödsel och jord i fjäderfähuset;
 • att vaccinera äggbesättningen
 • att skilja kycklingar och kycklingar av olika åldrar.

Det är oerhört viktigt att inte tillåta det trånga innehållet, vilket leder till en tidig infektion och allvarliga konsekvenser av spridningen av kokosi och andra kycklingsjukdomar.

Förebyggande av koccidios hos kycklingar – video