forbs for bierHonningbærende urter for bier er kun av interesse i blomstringsperioden. For å oppnå dette blomstringen var kontinuerlig, fra vår til høst, hovedoppgaven for apiaryets effektive arbeid. Til honeycombs er planter med lang blomstring, som gir av en stor mengde nektar og pollen. Blomstertransportøren inkluderer kulturfelt med bokhvete og bomull, honningbærende urter i kulturell sirkulasjon, blomstrende trær og busker. Ekstra honning-avling er hentet fra natur-seeded spray felt, løvetann enger og enger.

Bruk av naturlige og kulturelle ressurser til honningen

apiary på veienI utgangspunktet samlet bier bestikkelser fra enggress, blomstrende busker og trær, fløy i 5 km og var ikke spesielt produktive. Det ble antatt at i løpet av sommeren kan familien produsere 50 kg honning, hvorav ikke mindre enn 60% går til egne behov. Moderne biavl er basert på bruk av:

  • de viktigste kulturelle medonosov – solsikke, bokhvete, bomull, koriander;
  • dyrket urter for bier;
  • ville trær og busker – lime, akacia, lønn;
  • eng og skogsgress.

Bare ved å bruke alle melliferous urter for bier kan man oppnå en kontinuerlig rikelig mottak av bestikkelse.

Derfor bruker biavlere landbruksarealer til å vokse de mest produktive plantene. Ofte i blomstrende felt med bønner og solsikke, er apiaryen plassert på vei, og gir biene en kort vei til plantene.

feltet birøkterDen biavler eier sine egne områder med ettårig eller toårig honning urter for bier, for å gi arbeidere med råvarer til rett tid. Sesongjustert såing av urter av engene gir perioder når i nærheten av blomstrende planter blir små.

Hvis det er agrotekniske gårder i nærheten, er det nødvendig å etablere kontakt med agronomen. Noen ganger bier for bestikkelse fly langt og kan være på andres felt i dag med behandling av kjemikalier. Dette bør unngås.

Kalenderen av honningkake conveyor i hver lokalitet er laget, ut fra klimatiske forhold. De mest aktive nektarbærerne er valgt for kulturell dyrking. Av de tusenvis av blomstrende planter brukes to dusin produktive honningplanter, sådd spesielt for bier.

Hvis apiaryen er stasjonær, har biodlats oppgave innen en radius på 2 km å ha sine egne kulturelle felt av peduncles.

Hele området er delt inn i separate sektorer. Tomter er sådd i en viss rekkefølge, inkludert flere arter av årlige og toårige busker. Ved planting av honningbærende urter for bier, avhenger av blomstringstidspunktet, for å skape forhold for en kontinuerlig bestikkelse.

Kalender for den massive transportøren for den sentrale russiske sletten

samling av pollenSikre kontinuitet i blomstringen fra april til november for en stasjonær apiary – eierens hovedoppgave. For å skape forhold for utvikling, vil 50 bierfamilier beherske 50 hektar nærbypass, plante forskjellige trær og busker langs omkretsen. Det vil være nødvendig å forbedre flora av enger og copses. Landverk vil betale hundre ganger god honning. Fra tidlig på våren til sent høst nektar bier gi planter:

  1. I april er en pilblomstring, blomster i bunter hentet til kirken for belysning på Palm Sunday. Samtidig blomstrer mor-og-bestemor, den mest verdifulle honningplanten. Den første varen er hentet fra pilen.
  2. I mai blomstrer hagene. Blomstringen varer en måned, og flere arter av frukttrær og busker i hagen, den er mer mettet med duften av honning. Samtidig blomstrer de ineradicable løvetannene seirende. De er lett å avle rundt apiary i overflod. En måned med honning vil bli gitt.
  3. I juni økte biefamilien, de trengte en stor base. På denne tiden skal de sådde feltene med honningtreet blomstre. Verifiserte all-weather urter vurdere ansiktsbehandling, hvit kløver og blåmerke. Kløver og blåmerker vil imidlertid vokse på utyrket jord, bare for å gjøre spor og frø til å hælde mer, slik at villgress ikke knuses først.
  4. Avlinger av honninggress blir gjentatt med intervaller for å sikre blomstring i september. En annen metode for å forlenge blomstringen er beskjæring, klipping av toppene. Så grener og blomstrer igjen. Sen blomstrende radiseolje, sennep og phacelia. Heather, Echinops, oker – planter, som du kan få ekstreme triks før frost.

Related  Hur man håller en laghöna hemma?

honning planterBlant eksperter anses eng og fjell honning for å være den mest verdifulle. Forklar dette faktum kan blandes gressmark eng. Hvis det er enger rundt apiaryen, er det nødvendig å utføre pleie morwort, brennevin, kløver og andre duftende planter. Å organisere kontinuiteten i blomstret av glade.

Alle sommerblomstene er svarte, og uten det kan ikke gjøre på apiary – skremmer mus og ondartet mal.

Resultatene av den riktige transportøren av honningplanter fra gressene i Sibir i Priargunsky KHL “Donnik”. Når du skal plante honninggress til bier og hvor mange kilo per hektar, vises i tabellen:

honning plante 17 til 20,04 3 til 6,05 3 til 8,06 3 til 5,07 15 til 18,07
Donnik / Phacelia 6/4 6/4 6/4 6/4 0/4
Phacelia / blåmerke 4/4 4/4 4/4 4/4 0/0

Donnik og bruise toårige avlinger, sådd felt vil fungere 2 år. Som et resultat er honning 150-200 kg per familie. Det er ingen honningdew honning, swarming er under kontroll.

Wild honning gress for bier i Sibir

Great Siberia! Funnet her fruktbare områder, med overvintrer i henhold snø gulrot i Novosibirsk regionen og knappe grenseløse steppene Sayan foten. Bier lever overalt. Samles med timian og kypriotisk honning, å smake er ikke dårligere enn vestlige varianter. Honninggress for bier av Sibir er representert av feltplanter.

blomstrende sjøDet ondskapsfulle ugresset på marksået er et rhizome flerårig. Den fanger ubehandlet dyrket land, men det er en utmerket mjød, noe som gir 380 kg per hektar pollen og nektar. Blomstrer i Sibiria sår på vår og høst, i midtbåndet – om sommeren.

ivan teNaturen liker ikke tomhet, og gari blir trukket på neste år av de uimotståelige feltene til kapreya, Ivan-te. Enden av en varm sibirisk sommer i taiga er alltid forbundet med seirende blomstring av nyttig gress. Et vakkert honningtreet gir opptil 500 kg nektar per hektar. Denne planten produserer et kremaktig kremaktig produkt.

Related  Hur man bestämmer kycklingens kyckling och när det kan göras

gressYarrow er en slags sekundær melliferous, men uten aroma og spesielle medisinske egenskaper, vil eng honning miste mye. Blomstrer går til den dypeste frosten, upretensiøs, vokser på åsene.

ormehodeDen vanlige blåmerke er funnet i naturen i Sibir, i tørre stepper. Denne urt anses som en av de mest verdifulle medonosovene, den brukes til såing av dyrkede marker. Et blåmerke, en selvfrøplante plante. Til utvikling trenger han solen, blomstrer til frost. Nektar vaskes ikke av regn og renner ikke – venter på plukkeren. Fra en hektar plantet med blåmerke, kan du samle 850 kg nektar.

Sibirien er rik på planter med sterke medisinske egenskaper, og honning fra sibirisk grønt gress betraktes som kurativ.

Nedenfor er utgitt de beste honningplanter for bier, et bilde med navn og en kort beskrivelse.

Donnik gul

søt kløver gulDenne planten er vanskelig å glemme. Kraftige busker, voksende nivå med en mann, opptar den mest magre jorda. Stupefying aroma av blomstrende søt kløver, den målte buzz av bier forblir i minner om sommeren i lang tid. Donnik inn med nektar alltid, selv i dårlig vær. Medosbor opptil 600 kg per hektar. Den karakteristiske farge av honning – hvit eller gul forskjellig aroma, til slutt krystalliserer.

Phacelia

PhaceliaPhacelia er ikke bare en god kilde til honning, det er en flott siderat, som helbreder og befrukter jorda. For en biavler er det viktigere å tinker med sine suksessfylte farger for en måned. Så 4 ganger en sesong med gress, du kan ha et blomstrende felt før frosten. Selv ved -9 Med en phacelia utskiller det nektar. Om natten lukkes blomstene ikke, og fra dette feltet kommer biene tilbake sent. Opptil 500 kg honning kan høstes fra plantasjen av phacelia.

Related  Vedlikehold og avl av sauer hjemme

Det er også verdifull lyng, kalk og andre typer honning, som du trenger å vite for å velge riktig produkt.

Video om honningplanter