Har fått på marknaden mycket ovanlig ros – på det finns inga taggar. Säljaren sa att växten heter eustoma. Berätta för mig, vilken typ av blommor är som en ros, och vad är funktionerna i estetisk vård?

Trots det faktum att den vackra rosen har tagit tron ​​på drottningen av blommor, har hon många konkurrenter. Först och främst handlar det om blommor, som liknar en ros, att de med rätta betraktas som motparter. Listan över sådana växter är ganska stor: det är Ranunculus, Kinesisk Rose (Hibiscus), Begonia, Geranium av nya sorter, Terry Balsam och Primula, Gardenia, Asiatisk Buttercup. För att blomma odlare blev de förälskad först och främst för att inte ha så skarpa taggar som en ros.
En hedersplats bland blommor som liknar en ros är upptagen av en eustoma (japansk ros). Utseende liknar den en ros, men skiljer sig från den genom att den håller länge i en bukett efter skärning och har inga taggar.

buket-yeustom

Villkor för plantering och vård av eustoma

Växa denna växt bättre genom sådd. Marken väljer ljus och neutral syra. Med ökad surhet växer plantorna väldigt långsamt. Det är bättre att ta torvjord med tillsats av sand. Ett bra alternativ till det blir torvpiller.

För att skotten ska spira ihop, täck behållaren med frön, eftersom de gillar värme (temperatur inte mindre än 25 grader) och fukt. Så snart fröna groddar, ta bort filmen och lägg till ljus, speciellt på vintern, annars kommer skotten att försvaga och sträcka sig.

Vatten efter torkning av toppskiktet, vilket inte tillåter fuktstagnation. För att skydda vuxna skott från sjukdomar matas de med gödselmedel (zirkon, grundsten).
Någonstans en och en halv och en halv senare växte skott dyk och ett par dagar igen täckt med en film. Samtidigt rekommenderas det inte att avlägsna det skarpt – växten måste tempereras gradvis, öppna behållaren och sedan helt öppen. Transplantation till en permanent plats i grytan ska utföras efter spiring av minst 4 löv.

Växande eustoma på det öppna marken

Eustoma växer bra både hemma och utomhus på blomsterbäddar och blomsterbäddar. För att transplantera en blomma som liknar en ros behöver du välja en solig plats på platsen, otillgänglig för utkast. Om nödvändigt, befrukta jorden så att jorden är lätt och mata med mineralgödsel.

roza-lyubvi-yeustoma

Eftersom eustoma är en varmälskande växt, rekommenderas att plantera jorden i marken efter froststoppet, och i början rekommenderas att täcka blomman på natten.

rozovaya-yeustoma

Eustoma växer bra i både små och stora krukor. Men du måste vara uppmärksam på vilken typ det tillhör – kort eller lång, så att det senare inte är fråga om att skapa ett stöd för en växande blomma.

Video om växande hus eustoma