Jag vill prova i år att så koriander på dacha – hela vår familj älskar alla slags gröna, som bara finns i trädgården, men vi har inte planterat den här kulturen ännu. Berätta för mig hur man odlar koriander i trädgården? När kan jag såa frön, eftersom våren ofta är sen?

korianderVerkliga gourmor känner till koriander på första hand, eftersom dess specifika smak inte liknas av alla. Men kännare av detta krydda med nöje lägger det till olika rätter och lägger sig bredvid persilja och dill. Odling av koriander som helhet är nästan densamma som i namnet, mer välbekant och bekant för alla, kryddiga örter. Den här enåriga kulturen multipliceras med frön och växer bra, inte bara i växthus, men också på öppna marken på grund av dess kalltåliga karaktär.

Koriander kallas mogna växtfrön – de används som kryddor till kött. Men saftigt grönt lövverk kallas koriander och läggs till sallader. I den vetenskapliga litteraturen kan växten hittas under namnet grönsaks- eller inokulumkorjander.

När ska man sugga?unga tillväxt

Tidpunkten för sådd av frön beror på vad målet är och vad du behöver för att få resultatet – koriander eller koriander. Dessutom är dess odlingsplats också viktigt. I växthuset planteras grödor i slutet av februari (inklusive plantor), men oftast sås koriander direkt till marken.

Du kan så frön i trädgården på ett av flera sätt:

  • under vintern för att få en tidig vårkoriander;
  • på våren, i slutet av april, för att få koriander i slutet av sommaren;
  • på sommaren – för att samla fräsch koriander.

Upprepad sommarplantering var tredje vecka kommer att ge koriander och koriander hela säsongen, eftersom kulturen växer mycket snabbt.

Var och hur man planterar?korianderblomningar

Om kryddan är odlad endast för doftande gröna, är det möjligt att såpa frön praktiskt på vilken plats som helst, förutom de uppvärmda. Men för att mogna frön av koriander behöver den bra belysning. I det här fallet måste du ta en solig plats för plantering.

När det gäller jordens sammansättning växer den årliga bäst på loam och i sandig loam med neutral surhet. Det är önskvärt att gräva sängarna från hösten och tillsätt hum och aska. Det blir trevligt att lägga till 20 g per 1 kvm. m. kalium och superfosfat, speciellt om marken är dålig. I tillväxtprocessen befruktar buskar inte.

För att grödorna ska vara lätta att sköta och skörda är det bättre att så frön i långa spår. Buskarna kommer att växa frodigt, så du måste lämna mellan fröerna minst 10 cm och mellan spåren – inte mindre än 25 cm.

Den mest populära klassen av koriander är Yantar.

Hur bryr du dig?koriander

Vård av grödor är enkel och består av sådan verksamhet:

  1. Regelbunden vattning. Det är viktigt att inte låta marken under busken torka ut, annars kommer de att gå till pilarna.
  2. Avlägsnande av ogräs och lossning.
  3. Gallring. Med förtjockade sugor växer buskarna svaga och med ett litet antal blad.

Den gröna korianderen ska skäras som den växer innan buskarna blommar. Frön kan bara skördas när de är helt mogna och bruna (i slutet av augusti).

Video om korianderplantering