Säg mig när är det bättre att plantera nasturtium på plantor? Förra året var de flesta buskarna efter transplantationen mycket frysta, men det var inte meningslöst att hålla dem längre i huset, eftersom de började “växa upp”. Jag vill inte att den här historien ska hända igen.

när plantering plantorKompakta låga buskar eller långa piskar med ljusa blomställningar av olika färger, som blommar fram till hösten, är ett skönhetsnasturtium. Det ser lika bra ut både på blomsterbädden och på balkongen, och de rikliga sorterna dekorerar sommarstugor och sommarterrasser.

De flesta nasturtium odlas i plantor. Det gör att du kan approximera blomningstiden, och även mer lämplig för sällsynta sorter. I inköpta påsar med frön är inte så mycket, och eftersom plantering dem på marken rekommenderas för 2 bitar per hål och inte alla stiger, är det mycket lönsamt att växa plantor.

Denna anläggning ger i stort sett inga speciella problem för blommodlare, eftersom det växer bra även med minimal vård, men det finns en nyans och det är kopplat till villkoren för plantering. Eftersom blomman är termofil och inte tolererar frysning, särskilt unga växter, är det viktigt att veta när man ska plantera nasturtium på plantor för att skicka det i tid till blomslaken.

Såddstidfrön av nasturtium

Att plantera plantor av nasturtium är bättre att börja ett par veckor före det ögonblick då det planeras att plantera det på det öppna marken. Om transplantationen är i mitten av maj så sås fröerna redan i slutet av april.

Separat är det nödvändigt att nämna odling av nasturtium i krukor, inomhus. I så fall är sådd av frön möjligt och i tidigare perioder, till exempel i mars, är det viktigaste att blommorna ska vara varma och lätta.

Egenskaper hos växande plantorplantor i koppar

Fröer av nasturtium är tillräckligt stora och täckta med ett tätt membran, förutom att de inte har 100% spiring, därför behöver de förblötring.

En dag före sådd av planteringsmaterial rekommenderas att man häller kokande vatten och lämnar i vatten, så att hårda skinn mjuknar och spjutet var lättare att bryta igenom. I vattnet kan du lägga till ett tillväxtstimulansmedel.

Eftersom nasturtiumets rötter är bräckliga och ofta bryts under transplantationen, är det nödvändigt att omedelbart välja enskilda behållare för plantor och lägga ett frö varje. Detta kommer att bidra till att undvika processen att plocka och ytterligare traumatisering av plantor. Av samma anledning görs transplantation till en permanent plats genom överföringsmetoden. För en jämn utveckling av nasturtiumplantor och för att förhindra stretchning, måste den vara försedd med bra belysning.

Related  Hur odlar man basplanta hemma?

Video om odling av nasturtiumplanta