Vi kör iris till 8 mars: när och hur man gör det korrekt

Alla mina släktingar vet att jag inte är ett stort fan av blombuketter, och försök därför att skämma bort mig med levande växter i krukorna för semestern. Förra året fick hon till exempel en underbar blommande iris från hennes man. Jag var engagerad i destillation av hyacinter, men jag visste inte att iris kan också kontrollera blomning. Berätta för oss, varför är de särskilda egenskaperna hos irisavverkning före den 8 mars och när ska man plantera lökar? Jag vill experimentera med denna blomma.

glödlampor med groddarBlommande hyacinter och tulpaner i krukor har länge använts som gåvor till kvinnodagen, men de stora skön iris på något sätt orättvist förbise, och det är förgäves. Med rätt strategi för att driva iris för 8 mars är enkel och det är möjligt även i lägenheten.

För att de stolta iriserna ska blomma i början av våren är det nödvändigt att följa specifika instruktioner som görs i följande aktiviteter:

  • urval och beredning av kvalitetsfrö;
  • överensstämmelse med tidpunkten för plantering
  • tillhandahålla de nödvändiga villkoren för destillation.

Framställning av glödlampor för tvingning

För vinterdestillation används oftast bulbous typer av iris. Trots att de är ganska krävande på tillväxtförhållandena, är de ganska kapabla att kontrollera tillväxtprocesser och kommer att vara nöjda med sina känsliga blommor. Hemma är glödlampor iris mest använda sorter:

  • Denforda;iris denford
  • olika mesh iris.iris net

Lampor kan enkelt köpas i blomstaffärer, vanligen på förpackningen av dessa iris finns en inskrift “för destillation”. Dessutom är gatan blommor också lämpliga för detta ändamål.

Att jaga bort vinter iris i sina sängar, måste du gräva upp lökarna innan fullständig vissnande blad, i början av sommaren. De torkade fröna bör förvaras månad vid hög temperatur (30 grader Celsius), låt sedan stå under ytterligare en månad vid 20 grader och den återstående tiden före plantering innefatta i ett svalt rum vid en temperatur som inte är högre än 10 grader.

När ska man plantera?

Beräkna tiden för plantering irisar mycket enkelt från landningen och omedelbart före blomningen själv sträcker sig i genomsnitt 2,5 månader (kan denna period förkortas eller dra åt beroende på betingelserna av vegetabiliskt).

Landade i det tredje decenniet av december, blommar iris precis före den 8 mars.

VäxtförstoringsförhållandenIrisspirat

Att driva iris är bättre i förhållande till ett växthus, där det är möjligt att styra och påverka temperaturen. Det här är väldigt viktigt, annars blir det svårt att träffa tidsfristerna. Efter plantering av löken måste de rota i det svala, inte över 12 grader av värme. På två veckor bör du göra ett varmare “väder”, vilket ökar dagtemperaturen till 16 grader och på natten – även 2 grader högre.

Varmare förhållanden kommer att få blomningen närmare, och svalare kommer att trycka bort den.

Den näst viktigaste faktorn för tvingning är bra belysning: längden på en lätt dag bör inte vara mindre än 14 timmar. Om iris inte har tillräckligt med ljus, kommer de långsamt att utvecklas, och knopparna börjar torka upp utan öppning.

Teknik tvinga växter – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector