Efter att ha köpt avokado var goda ben kvar. Jag vill försöka plantera dem. Berätta för mig, är detta möjligt och hur växer avokado hemma?

avokadoIdag är ingen överraskad av närvaron i huset eller lägenheten av tropiska växter. En sådan exotisk gröda är avokado eller “alligatorpäron”. Detta underbara träd i sitt hemland odlas för att få användbara frukter av avokado, men i huset tjänar det ganska för dekorativa ändamål.

Skillnader mellan hem och trädgård avokado

Den typ av vuxna avokado har imponerande dimensioner. Ofta är detta en stor, 20-meters höga träd, huvud värde vilka är frukter. Hemma avokado växer för snabbt, kan en årlig ökning vara upp till 1 m. Trots detta, höjden av en mogen träd överstiger sällan 2,5 m på grund av det begränsade utrymmet i potten.

I allmänhet är detta en vintergröna kultur, men även om bladen faller av, så dyker nya nya på grenarna. Avokado, liksom alla tropiska kulturer, är mycket förtjust i värme, så i det lokala klimatet växer det mest inomhus eller i växthus.

I regioner med varmt klimat, kan du göra badkaret för sommaren i det fria, men du måste undvika drag som är skadliga för avokado.

Inomhusförhållandena blommar och fruktar väldigt sällan och inte tidigare än vid fyra års ålder, och frukterna är blygsamma i förhållande till trädgårdsprover.

Egenskaper för landning

avokado plantering

För utbredning av avokado används frömetoden, eftersom stekarna är mycket svåra att ta rot och det är mycket svårt att få dem. Men du kan köpa färska och mogna avokadoer i butikerna nästan året runt. Benet avlägsnat från det tjänar som ett utmärkt frömaterial, det spirer nästan alltid, även om det tar mycket tid (från 1 till 6 månader). Men den nya växten behåller alla sorters egenskaper.

Att groa ett ben är möjligt på två sätt:

  • i vattnet;
  • i ett näringsrikt, lös substrat bestående av sand, jord och humus i lika stora proportioner.

I båda fallen ska benet vara nedsänkt i hälften, och när det grodas i vatten, ska det inte röra botten av kärlet. För detta hälls kartongen eller stenen sänks i vattnet med hjälp av tandpetare som ett stöd.

Efter en viss tid kommer benet att öka i storlek och öppet, och från frakturen kommer att växa en rosa spruit.

Egenskaper av vård

ung avokado

Förutom värme behöver avokado riklig och frekvent vattning och strö. Ett undantag är bara vinterperioden, speciellt om den passerar i ett coolt rum. Ju lägre temperaturen i rummet, desto mindre bör vattnas växten.

En förutsättning för hemvuxna avokado är regelbundet trädbeskärning. Utan den kommer kronan att vara sällsynt, och växten själv kommer att sträcka sig. För att göra detta, på våren efter 8 lämnar behöver du nypa skott. Visa laterala kvistar nypa efter 5 löv.

Den snabba tillväxten av avokado kräver en årlig transplantation av ett ungt träd. Stora exemplar överförs en gång vart tredje år.

Avokado hemma – video