Återvänder från semester, märkte att min vackra dracaena löv i ändarna blev torra. Berätta för mig, varför dracaena torka bladets spetsar? Finns det något sätt att förbättra situationen?

vuxen dracaenaI hälsosam dracaena, som hålls i bekväma förhållanden för det och ordentligt omhändertagits, har långa blad en rik mörkgrön färg, likformig över hela längden. Om plötsligt på lövplattorna föreföll torra gula fläckar i ändarna, är det nödvändigt att vidta omedelbara åtgärder för att inte förlora växten. För att göra detta måste vi först fastställa orsaken till detta fenomen, och sedan rätta misstag i vård eller andra faktorer som ledde till nederlaget.

De främsta orsakerna till krympning av bladtips i dracaena är:

  • inte tillräckligt med fuktig luft i rummet
  • överträdelser i regimen för att vattna blomman;
  • överskott av ljus;
  • besegra av skadedjur.

Låg luftfuktighet

dracaena löv

Oftast förekommer bladtorkning på vintern, när rummet drivs av uppvärmning av batterier. Dracaena är en infödd i de fuktiga troperna, så torr luft är helt oacceptabelt för henne. För att öka fuktigheten ska kronan sprutas dagligen. Dessutom kan du lägga ett glas vatten vid sidan av potten. Förångning, det kommer att hjälpa draken överleva uppvärmningssäsongen. På sommaren är det nödvändigt att spruta blomman flera gånger om dagen och regelbundet ordna “duschprocedurer” för den.

Om blomman gradvis och periodiskt (i genomsnitt en gång vartannat år) helt torkar nedre bladen, finns det ingen anledning till oro. Således blir växten helt och hållet av med det gamla lövverket.

Problem med vattning

Trots att dracaena tycker om fuktighet, berör den inte marken – hon måste bara klara av att torka ut. Stagnation av fukt är lika skadlig för blomman som torr luft. Det räcker att vattna växten en gång i veckan och resten av tiden – att spruta på bladet.

Det är emellertid omöjligt att helt torka jorden – i så fall kommer bladen inte bara att torka från ändarna, men blir trög och gradvis faller av.

Fel plats vald

lämnar dracaena torrt

Den mest optimala platsen för dracaena – bort från solskyddade fönster. Rakstrålar bränner bokstavligen ut fläckar på bladen, både på spetsarna och längs hela längden på bladet.

Vissa typer dracaena växer väl även på norra fönster. Man bör emellertid komma ihåg att sorter med varierat lövverk fortfarande behöver mer belysning än monokromatiska växter.

Förekomst av skadedjur

Dracaena löv börjar torka från spetsarna, och sedan helt, om en skabb har avgjort på busken. Den mest effektiva kampformen är att samla insekter med händerna medan de fortfarande är unga och inte har tid att bli täckta med ett grovt skal. Annars måste du tillgripa speciella droger.

Vad ska man göra när dracaena torra bladtips – video