På våren köpte jag en vacker bollformad krysantemum i en kruka, nu har den blivit blekad. Berätta för mig vad jag ska göra för att bushflödet ska flöda igen?

Nyligen har metoden att odla krysantemum i krukor hemma blivit alltmer populär. Växten lockar uppmärksamhet inte bara av dess mångfald i form av busken och blommans färg, men också av det faktum att den avger speciella ämnen som renar luften. I det avseendet vill jag förlänga växtens liv så att det skulle glädjas med sin bittera doft och ett elegant utseende i mer än en säsong.

khrizantema-v-gorshke

Sommar i trädgården

Mer lycklig i denna fråga till dachaägarna och ägare av privata hus. Som du vet, nära varje hus finns en trädgård eller en blomsterbädd – de kommer att fungera som ett sjukhus för krysantemum. Efter krysantemum i potten har bleknat, behöver den bara planteras ute under den öppna himlen.

Under sommaren förnyas busken på luft och på marken, och på hösten kommer den igen att transplanteras i en kruka och sätta på en fönsterbrädan där den blommar igen.

khrizantemy-v-sadu

Chrysanthemum – i vila

Om du planterar krysantemum på gatan finns det ingen möjlighet, det ger en vilodag för vintern. Efter att anläggningen dumper den sista blomman, är dess gamla grenar avskurna och lämnar endast unga skott högst 10 cm höga.
Därefter tas krukan av krysantemum ut för vintering i ett kallt och upplyst rum med en ungefärlig temperatur på ca 3 grader Celsius. En sådan plats kan tjäna som en källare i ett privat hus eller en glaserad balkong i lägenheten.

Resten är nödvändig för blomman så att den inte låter alla sina styrkor växa, men ackumuleras för blomning.

Under denna tid är krysantemum inte befruktat och vattnas först efter torkningen av det övre lagret av jorden.
Anläggningen kommer att börja återuppliva i april. När unga skott uppträder bör krysantemum transplanteras till en ny mark med en svag surhet. Men skott till vänster kan om så önskas separeras och rotas som en separat buske. Under tillväxtperioden befruktas de en gång i veckan.

khrizantema-v-aprele

För sommaren lägg en kruka med krysantemum i ett välventilerat rum eller på en öppen balkong.

Idealiska förhållanden för att hålla krysantemum

Den ideala temperaturen för normal utveckling av krysantemum är inte mer än 18 grader Celsius. Om potten hålls i ett rum med högre temperatur kan detta leda till följande:

  • gulning av bladen;
  • fallande knoppar;
  • minskning av blomningstiden;
  • utseende av bladlus
  • död av unga växter.

Eftersom krysantemum hänvisar till fuktgivande blommor, är det nödvändigt att vattna det i rätt tid, vilket inte tillåter jorden att helt torka ut. Men samtidigt för att säkerställa att växten inte ruttnar från stagnation av vatten.

För en riklig blomkruka med en krysantemum sätta på en solig plats, men samtidigt undvika direkt solljus. Optimal ljusdag för krysantemum – högst 8 timmar.

En video om den korrekta vården av ett krysantemum i en kruka