I min familj gillar alla att böja – som gröna fjädrar, och själva glödlampan. Skörde alltid en bra skörd, men i år blev lökgultet och växte nästan inte. Berätta varför löken i trädgården blir gul och växer inte och vad ska man göra med det?

Lök är en mycket populär växt som odlas av alla lastbilsbönder. Även om webbplatsen är väldigt liten eller bara en blomsterbädd, kommer bow lovers fortfarande att hitta en plats för ett par båge rader. Och i det här fallet är det särskilt viktigt att få en bra skörd. Trots det börjar ganska lök i trädgården att bli gult och växer inte, så du behöver veta vad du ska göra om det händer före skördssäsongen.

Skäl till gula lök

löken var gul

Gula lök i trädgården i mitten av sommaren hotar att förlora grödan, för att du ska kunna hantera problemet, måste du först ange orsakerna. Lökfjädrar kan börja ändra färg på sommaren som ett resultat:

  1. Beslag av skadedjur.
  2. Sjukdom.
  3. Fel i vård.
  4. Väderförhållanden.
  5. Brist på kväve.

Om löken slutar växa eller dess utbyte reduceras kan orsaken vara brist på vattning.

Lökräddning i händelse av skadedjur

lökfluga

Bland de olika skadedjurslöken föredrar följande arter att äta:

  • lökmoth;
  • nematod;
  • lökfluga;
  • skrytnohobotnik;
  • trips.

För att förhindra nederlag av lök av dessa insekter rekommenderas att de planteras varje år på en ny plats. Du kan bara återvända till första sängen efter fyra år.

För att inte skilja på lökflugan bör löket planteras så tidigt som möjligt och inte långt från moroten. Fyll i raderna med lök med en blandning av peppar, träaska och tobakssvamp. Top dressing utförs vid en tidpunkt när en maskros blommar. För att bekämpa de redan avgjorda flugorna lökar (men inte fjädrar och sängar), häll saltlösning med en hastighet av 200 g per hink vatten.

Från växande lökmoths och secretive thistles bli av med metoden för fullständigt avlägsnande från platsen av resterna av de övre skotten av lök och djup grävning av området strax före frysning.

Till bögen är inte gul på grund av skador på nematoden och tråden, innan den planteras, sänk den i 10 minuter i varmt vatten.

Med deras arom skadas skadedjur mellan raderna lökblommor och guldblommor.

Förebyggande av sjukdomar av lök, vilket leder till dess gulning

svamp sjukdomar av lök

För att förebygga svampsjukdomar som orsakar gulnande lök, innan du planterar den i 12 timmar, läggs ut under direkt solljus för uppvärmning. Plantade lökar ska hällas med en lösning med kopparklorid (1 matsked) och tvätttvål (1 matsked) per hink vatten.

Att plantera löken är inte skadade av bottenrotten, lökbäddar kan inte göras i låglandet.

Korrigering av fel i vård av lök, vilket gjorde att den blev gul

vatten för bevattning

För att förhindra att lök lökas på grund av misstag i vården, bör du se till att den är ordentligt vattnad. För bevattning, använd endast uppvärmd, stående vatten, vattnas strängt under roten, för att undvika att tvätta marken på glödlampan. I vatten för bevattning är det möjligt att tillsätta mineralgödselmedel.

En månad innan skörden börjar bör vattnet stoppas.

Vad händer om lökan blir gult genom vädret?

När det finns brist på nederbörd på torr sommar, bör lökbäddar vattnas oftare. Och under långvariga regnperioden är det bättre att täcka planteringarna i växthuset.

Hur man förhindrar att penningen förgylls från brist på kväve?

topp dressing

I fall där både vattning är korrekt och sjukdomar med skadedjur inte är tillgängliga, och lökan fortfarande blir gul, kan orsaken vara brist på kväve. I detta fall måste löken kompletteras med kvävegödselmedel (speciella komplex eller humus).

Varför lökan blir gul och hur man hanterar det – video