Jag bor i en lägenhet, det finns en öppen balkong. På våren lägger jag dem i hängande behållare av petunia och pelargonium. Säg mig, är det möjligt att växa hemma en morgon härlighet i en kruka? I behållare finns det helt enkelt ingen möjlighet att organisera ett stöd för vävningen, och jag vill inte att blomman ska “springa” genom balkongen till grannarna.

morgon äraIpomea är en av de växter som används av trädgårdsmästare för att plantera i trädgården nära sommarpaviljonger. Flyger dem med sina långa skott, växten skapar inte bara en fantastisk effekt under blomningen, utan ger också en nödvändig skugga. Du kan odla denna vinstock, även i en storhet, men redan som en keramik balkong kultur. Rädd för långa krypande skott bör inte vara – blomsterarrangemang lämpliga förhållanden, för att beundra sin blomning hela sommaren är inte bara ägare utan även förbipasserande.

Vad bör man ta hänsyn till när man planterar Ipomoe hemma i en kruka, förutom de vanliga odlingsförhållandena? Först och främst finns det tre faktorer:

  • Välj rätt tid för sådd av frön;
  • plocka upp en lämplig kruka och jord;
  • ge bra belysning
  • ta hand om stödet för krypande stjälkar.

När ska man sugga?Ipomian plantor

Morning Glory har en mycket snabb tillväxt, frön brukar gro väl och växer snabbt, så bör du omedelbart besluta om att odla plantorna på fönsterbrädan i en lägenhet, eller så frön direkt i potten, stående på balkongen, där de kommer att fortsätta att växa.

Du kan så Ipomoe på plantor i slutet av mars. Om det inte finns något sätt att ge bra belysning och stöd för plantor, så kan du såsa fröna direkt i potten och lämna den på balkongen. I det här fallet bör det ske senast i slutet av april, och spirorna själva kommer då att bli uttorkad.

Ipomoea direkt till plantering potten (eller överföra plantor färdiga för balkong), anser att det termo buskar och inte kommer att överleva den temperatur under 2 grader Celsius.

Vilken kruka behövs?

För morgonen ära är det nödvändigt att plocka upp en tillräckligt stor kruka. För en anläggning behöver du minst 3 liter jord. På botten av potten måste läggas avloppskikt – blomman gillar inte stagnation av vatten. Följaktligen bör substratet vara ljust och lös.

Related  Är det värt att tro på tecken och vidskepelser i samband med begonia

Ljusets roll för härlighetens morgonlighet

Den lämpligaste platsen för en kruka med en blomma är en sydlig balkong. Det kommer också att vara bra att blomma på östra eller västra sidan av huset. Men de norra balkongerna är tyvärr inte särskilt lämpade för odling av en vinstock. Det är ganska möjligt att få en grön buske där, men bristen på ljus påverkar blomningen negativt: det blir väldigt knappt eller inte alls.

Egenskaper av vård för en pottig morgon härlighetMorning Glory på städet

En kruka kan planteras några buskar, vilket gör att avståndet mellan dem är mindre än 20 cm. När transplantera plantor av Ipomoea en permanent plats i potten bör vara medveten om att det är dåligt tolereras. Gör detta genom överföringsmetoden och försök att inte skada rötterna.

För att lianen ska kunna grena bra och inte sträcka, bör skott började klämma på scenen med 4 riktiga blad.

Vi bör också nämna stöd för blomman: den är inställd för en annan planta skede när plantorna är låga, annars sammanflätas med varandra. I själva potten kan du bygga en bambupolstruktur genom att installera den i form av en wigwam, eller du kan lägga en dekorativ plastgrill.

Video om växandet av morgon ära