Besökande en vän såg jag en mycket ovanlig begonia. Jag förstod inte ens vilken slags blomma det är, eftersom bladen är som begonia, men knopparna är inte alls lika. Flickvännen sa att sorten heter Fimbriate. Berätta för mig, vad är Begonia of Fimbriate?

begonia fimbriate mixBegonias Fimbriata helt motsvarar dess namn, som översätter från latin som “fransar”. Från andra underarter begonia som är annorlunda är formen av blommor: de är så frodiga och fylld med, och kronbladen har en robust kant som liknar stora klyftor.

Det är värt att notera att Begonia Fimbriata – det här är inte ett separat sortiment, utan en hel grupp växter förenade med ett gemensamt tecken. De sorter som tillhör gruppen har samma uttalade mahrrform av blomställningarna, men skiljer sig åt i sin färg, i storlek och form av kronbladens kronblad.

Blommor i gruppen fimbria är tuberösa och används allmänt både i husodling och för plantering på marken för vårsäsong.

Berömda representanter för gruppen

Växter som representerar en fransgrupp liknar varandra, men varje är unik på sin egen väg. Först och främst handlar det om knoppens färg, beroende på vilken särskilja sådana sorter av begonia fimbriate:

  1. gul.gul begonia av fimbria
  2. Orange.orange begonia av fimbria
  3. vit.vit begonia av fimbria
  4. röd.röd begonia av fimbria
  5. Pink.rosa begonia av fimbria

Förutom begonier med monokrom färgning av blommor, hittar du även i butikerna olika blandningar av sorter (blandningar), inklusive 3 eller 5 olika nyanser.

Växande Begonia Fimbriata

Gilla alla knölbegonia känns denna grupp mycket bra utomhus och används därför ofta på sommarbäddar. Före planteringen måste knölarna grodas, för vilka i februari planteras de i en kruka med lös och näringsrik jord. På den öppna marken bör unga buskar planteras inte tidigare än i maj, och även i juni, eftersom saftiga vattniga skott är väldigt rädda för att sänka temperaturen och omedelbart dö.

Med höstens tillkomst måste knölbjörnens begonier utgrävas och förvaras i en torrkällare.

Fimbriata växer också bra i inomhusmiljön, och du kan plantera knölen enligt anvisningarna i potten och lämna rummet, och transplantera en växt som växte på gatan.

Begonia älskar riklig vattning, men inte vid blomningstidpunkten. Under denna period behöver hon mer komplex näring. Det är av liten betydelse bra belysning, och den lämpligaste platsen för potten kommer att vara den sydvästra vägen.

Hemligheter att plantera och ta hand om tuberbegonia – video